in ,

Martin Scorsese İsa Hakkında Yarı Kurmaca Yarı Belgesel Bir Film Çekecek

Martin Scorsese, İsa hakkında çekeceği yeni filme dair konuştu. Ünlü yönetmen, kariyerinin en meydan okuyucu yapımlarından birisine hazırlanıyor.

Martin Scorsese Isa Filmi Hakkinda
- Reklam -
- Reklam -

Martin Scorsese, sıradaki projesinin İsa hakkında bir film olacağını doğruladı. Kurmacayla belgesel formatlarını bir araya getirecek yapımın günümüzde geçmesi bekleniyor.

Son olarak yıldızlar geçidi Killers of the Flower Moon ile izleyicilerin karşısına çıkan Martin Scorsese, bir sonraki uzun metrajlı projesinin uzun zamandır konuşulan İsa filmi olacağını açıkladı.

Los Angeles Times’a konuşan 81 yaşındaki Martin Scorsese, yeni filminde Shusaku Endo’nun A Life of Jesus romanını beyaz perdeye taşımak üzere yapımcı Kent Jones ile bir araya gelecek.

- Reklam -

Scorsese, bu yapım hakkında ilk defa geçen mayıs ayında Vatikan’a yaptığı ziyaretin ardından konuşmuştu. Film, İsa peygamberin öğretilerini inceleyecek ve zaman olarak da günümüzde geçecek.

Martin Scorsese İsa Mesih Filmi Hakkında

Scorsese yapıma dair şöyle konuştu:

“Papa’nın sanatçılara yaptığı çağrıya bildiğim tek yolla yanıt verdim. O da İsa hakkında bir film hayal edip senaryosunu yazmakla oldu. Bunu daha erişilebilir kılmak ve dinle ilişkilendirilen olumsuz yükü ortadan kaldırmak için yeni bir yol bulmaya çalışıyorum.”

İsa Filmi Martin Scorsese’nin En Kısa Yapımı Olacak

İsa filmi, toplam 80 dakikalık perde süresiyle Martin Scorsese’nin şimdiye dek çektiği en kısa yapım olacak.

Öte yandan Scorsese hayranlarının filmi benimseyeceğini umduğunu da vurguluyor. Usta yönetmen filmin ilk etapta tepki çekmesini bekliyor ancak film vizyona girdiğinde izleyicilerin yapıma karşı açık fikirli davranmalarını bekliyor.

“Şu anda ‘din’ dediğinizde herkes ayağa kalkıyor çünkü pek çok açıdan başarısız oldu. Ama bu, başlangıçtaki dürtünün yanlış olduğu anlamına gelmiyor. Geri dönelim. Bunu bir düşünelim. Bunu reddedebilirsiniz. Ama reddetmek bile hayatınızı nasıl yaşadığınız konusunda bir fark yaratabilir. O yüzden hemen reddetmeyin.”

- Reklam -

Martin Scorsese İsa Filmi

Scorsese’nin sıradaki filmi, ünlü yönetmenin İsa’yı ilk defa ele alışı olmayacak. Scorsese daha önce 1988 tarihli The Last Temptation of Christ yapımına imza atmıştı.

Scorsese, yeni filmine ilham veren Japon yazar Shusaku Endo’nun daha önce Silence filmini de beyaz perdeye taşımıştı. 2016 tarihli bu yapımda Andrew Garfield ve Liam Neeson başrolleri paylaşmıştı.

Scorsese, Killers of the Flower Moon sonrası Leonardo DiCaprio’lu The Wager filmini çekmek istiyordu. Ancak usta yönetmen daha sonra önceliği İsa hakkındaki bu yapıma vermeye karar verdi.

İsa filminin oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi gibi detaylar ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Martin Scorsese’den İsa hakkında deneysel bir sinema filmi izleme fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kaitlyn Dever, The Last of Us 2. Sezonda Abby'yi Oynayacak

“The Last of Us”ın 2. Sezonunda Abby’yi Canlandıracak Oyuncu Belli Oldu

Satürn Uydusu Titan'daki Sihirli Adaların Gizemi Çözüldü

Satürn’ün Uydusu Titan’ın Yüzen ‘Sihirli Adaları’nın Gizemi Çözüldü