in ,

Akdeniz Bilimkurgu Antolojisi “Radyoaktif Düşler” Okurla Buluşuyor

“Radyoaktif Düşler: Akdeniz Bilimkurgu Antolojisi” Kuzey Kıbrıs ve Kanada’nın ardından Türkiye’de okurların beğenisine sunuldu.

Radyoaktif Düşler - Akdeniz Bilimkurgu Antolojisi
- Reklam -
- Reklam -

Ünver Alibey’in derlediği Radyoaktif Düşler Türkiye’de Paris Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

7 ülkeden 11 farklı bilimkurgu öyküsünü tek çatı altında buluşturan Radyoaktif Düşler, okurların karşısına ilk defa Mayıs 2024’te Kuzey Kıbrıs’ta Işık Kitabevi imzasıyla çıktı. MacKenzie Publishing haziran ayının başlarında eseri Kanada’da Radioactive Dreams: Mediterranean Sci-Fi Anthology ismiyle yayımladı. Yakında İngiltere’de Armida Publishing etiketiyle raflardaki yerini almaya hazırlanan antolojinin Türkiye baskısı ise Paris Yayınları tarafından gerçekleştirildi.

Karanlık Şafaklar, Kıyamet Alametleri ve Büyük Biraderler gibi uluslararası antolojilerle adından söz ettiren Ünver Alibey, derleyiciliğini üstlendiği Radyoaktif Düşler’de çatıyı bu defa Akdeniz Bilimkurguları özelinde kurdu.

- Reklam -

Radyoaktif Düşler Kapak Alternatifleri 2

Kitapta Türkiye’den Selin Arapkirli, Cem Can ve Onur Selamet, Kıbrıs’tan Tuğrul Sultanzade ve Dimitra Nikolaidou, Mısır’dan Yasser Abu-elhassab, İtalya’dan Chiara De Giorgi, Yunanistan’dan Ifestion Hristopulos, İsrail’den Elana Gomel, Fransa’dan David Bry ve Julia Rennaud yer alıyor.

Yapay zekâ, çevre felaketleri, biyopunk, politik kurgu ve distopya gibi farklı temalardan 11 öyküyü harmanlayan Radyoaktif Düşler’in dünya çapındaki yolculuğunun devam etmesi bekleniyor.

Radyoaktif Düşler – Kolektif | Arka Kapak Tanıtımı

Bilimkurgu uyan edebiyatıdır. Hayatımıza giren teknolojik yeniliklerin gelecekteki sonucunu anlamamıza yardımcı olur. Kendi kendimizi yok etmememiz, dünyayı yaşanmaz kılmamamız için bize bir ayna tutar. Bu nedenle son günlerin gözde konusu Yapay Zeka tartışmalarının yazarlarımızın radarına yakalanmaması neredeyse imkansızdı.

- Reklam -

Radyoaktif Düşler’de yer verdiğimiz bir diğer konu ise çevre felaketleri. Bölgemizde inşa edilen radyoaktif santralin gerekliliği hala tartışma konusuyken radyasyon motifi bazı hikayelerin arka planında yerini aldı, bazılarında ise başrole çıktı. Aynı zamanda kadın cinayetleri ve gerici akımların gündemimizden düşmediği günlerden geçiyoruz. Bu konu seçkimizde okuyacağınız iki distopik hikayenin temelini oluşturuyor. Çünkü bilimkurgu edebiyatı aynı zamanda politiktir de: Var olan politik akımların, rejimlerin toplumumuzu nasıl değiştireceğini kurgular ve bunu bir uyan olarak bize yansıtır.

Yazarlarımız bize ayna tutarken bizim payımıza da bu aynaya bakıp tehlikeleri fark etmek ve önlem almak düşecek.

Radyoaktif Düşler Kapak Alternatifleri 1

Radyoaktif Düşler – İçindekiler

  • Mutlak Düzen Makinesi – Yasser Abu-elhassab (Mısır)
  • Al Dedektiflik Hizmetleri – Chiara De Giorgi (İtalya)
  • Uyumak ve Rüya Görmemek – Ifestion Hristopulos (Yunanistan)
  • Gerçeklik Yırtığı – Elana Gomel (İsrail)
  • Orman Perisi – Dimitra Nikolaidou (Kıbrıs)
  • Yansıma – Tuğrul Sultanzade (Kıbrıs)
  • Dünyadan Daha Değerli – David Bry (Fransa)
  • Sahtekar – Cem Can (Türkiye)
  • Opalesans – Selin Arapkirli (Türkiye)
  • Ölüm Hiçbir Şeyi Değiştirmez Anne – Julia Rennaud (Fransa)
  • Sürünen Şeyler – Onur Selamet (Türkiye)

Toplamda 200 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Tuğrul Sultanzade, yayıma hazırlığını Muammer Kıranoğlu, kapak tasarımını Alessio Gherardini, dizgisini Yeşim Ercan üstleniyor. Kitap, Haziran 2024 itibarıyla Türkiye’deki okurların beğenisine sunuldu

Radyoaktif Düşler hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Rings of Power 2. Sezon Kötü Karakterler

“The Rings of Power” 2. Sezon ‘Tamamıyla Kötü Karakterlerle İlgili’ Olacak

Will Smith, Yeni Bilimkurgu Filmi "Resistor"ın Başrolünde

Will Smith, “Resistor” ile Yıllar Sonra Bilimkurgu Türüne Geri Dönüyor