in ,

Murat S. Dural İmzalı Arkhe Üçlemesi Macerasına “Replikalar Çölü” ile Devam Ediyor

Arkhe Üçlemesi’nin ikinci kitabı “Replikalar Çölü” raflarda. Murat S. Dural imzalı eser, Epona Yayınları’nın Lektör alt markası etiketiyle yayımlanıyor.

Replikalar Çölü: Arkhe Murat S. Dural'ın Yeni Kitabı Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Replikalar Çölü raflardaki yerini alıyor. Türk edebiyatında fantazi, bilimkurgu ve korku okurlarının aşina olduğu isimlerden Murat S. Dural, Arkhe Üçlemesi’nin ikinci kitabıyla okurların karşısına çıkıyor. Eser, serinin ilk kitabında olduğu gibi Epona Yayınları ve Lektör etiketiyle yayımlanıyor.

1973 İstanbul doğumlu Murat S. Dural, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nde tamamladı. Çeşitli kazı ve yüzey araştırmalarına katıldıktan sonra Bergama Müzesi’nde görev aldı. Askerlik görevi sırasında geçirdiği bir kaza sonucu ayaklarını kaybeden Dural, engellilik konusunda da çalışmalar yürüttü ve 2015’te “Yıkılmayan Adam” ödülüne layık görüldü.

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) üyesi olan Dural’ın Kibrit Ev, Lefter: Efsaneler Ölmez ve Tribünde Var Bir Adam: Koray Şener adlı kitapları bulunuyor. Ayrıca Hayalet Müzik, Tren Öyküleri, Dark Antoloji ve bir Kayıp Rıhtım Öykü Antolojisi olan Tüm Panayırların Heyulası gibi çok sayıda öykü derlemesine katkıda bulundu.

- Reklam -

Arkhe Üçlemesi, yazarın 2016’da yayımlanan Kibrit Ev adlı öykü kitabının ardından gelen ikinci kurgu serisi olma özelliğini taşıyor. Kasım 2023’teki Basübadelmevt ile başlayan seri, Replikalar Çölü’nün ardından Lamia adlı üçüncü kitapla tamamlanacak. Üçlemenin odak noktası, başlangıç ve köken teması etrafında şekilleniyor.

Replikalar Çölü: Arkhe Üçlemesi 2. Kitap - Murat S. Dural

Replikalar Çölü, Kraliçe Elizabeth’le el sıkışmak gibi beklenmedik anlar ve sürreal olaylarla örülü gizemli bir maceraya davet ediyor. Gerçek ile serabın, hakikat ile replikanın iç içe geçtiği bu yapıtta Dural, farklı kurgu teknikleri ve özgün kelime tercihleriyle okurlarını şaşırtmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Replikalar Çölü: Arkhe Üçlemesi 2. Kitap – Murat S. Dural | Arka Kapak Tanıtımı

“Fırtınaya bak Maya, bak alt dudağı ben üst dudağı ben. Sakallarım salınıyor bulutlardan yere kadar. Görüyor musun?”

Arkhe üçlemesi heyecan verici bir yapıtla devam ediyor! İmkansız bir görevin peşinde, zamana karşı keşif mücadelesi veren bir grup arkeolog, sonsuz zenginliğin içinde sahici bir geçmişten mahrum kalmış bir ülke ve ülkesine bir geçmiş bulmaya ant içmiş Emir, bir de tabi çölün varlıkları… Ayrıca ansızın Kraliçe Elizabeth’le el sıkışabilir, birden önemli bir futbol karşılaşmasının yapılacağı stada inşaat halindeyken düşebilirsiniz. Murat S. Dural gerçek ile serabın, hakikat ile replikanın iç içe girdiği gizemli bir maceraya, gizemlerin coğrafyasına okuru davet ederken farklı kurgu teknikleriyle, kelime tercihleriyle, amansız fantastik ya da bilimkurgu karakterleriyle karşılaşabilirsiniz. Kendinize dikkat edin.

Uğur Uçkıran’ın editörlüğünü, Barış Şehri’nin kapak tasarımını ve Zeynep Taş’ın redaksiyonunu üstlendiği kitap, toplamda 108 sayfadan oluşuyor. Replikalar Çölü, 22 Nisan 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Murat S. Dural’ın yeni kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jessica Rothe, "Happy Death Day 3" Hakkında Konuştu

Jessica Rothe, “Happy Death Day 3” Hakkında Konuştu: “Her Şey Hazır”

Doctor Who 14. Sezon ile Tarih Öncesi Çağlara Geri Dönüyor

“Doctor Who” 14. Sezon ile Tarih Öncesi Çağlara Geri Dönüyor