in ,

Animesiyle Ses Getiren “Sahirin Gelini” Mangasının 3. Cildi Türkçede

Sahirin Gelini 3. Cilt raflardaki yerini aldı. Kayıp Kıta, animeye de uyarlanan ünlü manga serisini Türkçeye kazandırmaya devam ediyor.

Animesiyle Ses Getiren Sahirin Gelini 3. Cildi Türkçede
- Reklam -
- Reklam -

Sahirin Gelini 3. cildiyle Türkçede. Kore Yamazaki’nin yazıp çizdiği ünlü manga serisi, dilimize Kayıp Kıta Yayınları tarafından kazandırılıyor.

Mahoutsukai no Yome veya daha çok The Ancient Magus’ Bride adıyla bilinen Sahirin Gelini, Kore Yamazaki tarafından yazılan ve çizilen bir manga serisi. Kasım 2013’te Monthly Comic Blade dergisinde yayınlanmaya başlayan seri, derginin kapanmasının ardından Monthly Comic Garden dergisinde devam etti. Hâlen devam eden manganın şimdiye dek 19 tankōbon cildi okurla buluştu.

Mangasıyla Japonya’da büyük bir ün kazanan seri, tahmin edileceği gibi bir anime uyarlaması da aldı. Attack on Titan’ın ilk üç sezonunu da hazırlayan Wit Studio, 2017 yılında The Ancient Magus’ Bride adıyla 24 bölümlük bir anime serisi hazırladı. 2. sezon ise yıllar sonra, 2023’te başladı ve yine 24 bölümde geçen yıl içerisinde tamamlandı.

- Reklam -

Ayrıca ana hikâyeden bağımsız The Ancient Magus’ Bride: Those Awaiting a Star adlı üç bölümlük bir OVA serisi ve The Ancient Magus’ Bride: The Boy from the West and the Knight of the Blue Storm adlı başka bir üç bölümlük OVA serisi uyarlaması da bulunuyor.

“Sahirin Gelini”nin Konusu Ne? Ne Anlatıyor?

Animesiyle Ses Getiren "Sahirin Gelini" Mangasının 3. Cildi Türkçede

Ailesi tarafından istenmeyen bir kız olan Chise Hitori, hayatını bir büyücüye satmak zorunda kalır. Ancak onu satın alan Elias Ainsworth olağanüstü bir varlıktır; hem insan hem hayvan görünümlü bir büyücü. Elias, Chise’yi yetiştirmeye ve ona büyücülük eğitimi vermeye karar verir.

Serüven boyunca Chise, İngiltere ve Galler gibi yerlerdeki büyücü topluluklarıyla tanışır. Olağanüstü varlıklar, büyülü yaratıklar ve antik sırlarla karşılaşır. Aynı zamanda kendini keşfetme, öz saygı kazanma ve geçmişinin acılarından kurtulma yolculuğuna çıkar. Chise’nin geçmişinin izlerini silerek kendine güvenini yeniden inşa etme çabası, eserin can alıcı noktalarından biridir.

Geçen yıl Türkçeye kazandırılmaya başlayan seri, üçüncü cildiyle macerasına kaldığı yerden devam ediyor:

Sahirin Gelini Cilt 3 – Kore Yamazaki | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Sahirin Gelini Cilt 3 - Kore Yamazaki

- Reklam -

Gecenin Çocuğu olarak barındırdığı devasa güç…

Bu devasa gücün bedeli olan zalim kaderi omuzlarında taşıyan Chise, UIthear’daki tortuyu yaratan genç büyücüyle karşı karşıya geliyor.

Chise’nin bu esrarengiz büyücünün ani saldırısıyla yere yıkıldığını gören Elias, bir zamanlar kendisine Pilum Murialis yani “Mızrak Duvarı” adını kazandıran gücünü ortaya çıkarıyor.

3. cildin çevirisini de ilk iki ciltte olduğu gibi Refika Akın üstleniyor. Editörlüğünü ise Serhat Temel yapıyor. Toplamda 186 sayfadan oluşan manga şömizli karton kapakla çıkıyor.

Manga, 5 Haziran 2024 itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı.

İlk iki cildi okumuş muydunuz? Sahirin Gelini 3. cildin konusunu nasıl buldunuz Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan içeriklerden haberdar olmak için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys 5. Sezon Final

“The Boys” 5. Sezon ile Final Yapacak

The War of the Rohirrim Filminden İlk Görseller ve Detaylar

Yeni “Yüzüklerin Efendisi” Filmi “The War of the Rohirrim”den İlk Görseller ve Detaylar