in , ,

“Shrek” Hayranları Mutlu: “Shrek 5” Geliyor, “Eşek” Karakterine Odaklanan Yeni Bir Film de Yolda

“Shrek 5” ve “Eşek” spin-off filmi geliyor. DreamWorks’ün ünlü animasyon serisi, evrenini genişletmeye devam ediyor.

Shrek 5 ve Esek Film
- Reklam -
- Reklam -

Shrek 5 ve Eşek filmleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. DreamWorks’ün popüler animasyon serisinin yıldızlarından Eddie Murphy son gelişmeleri aktardı.

DreamWorks Animation şirketinin Shrek serisi beyaz perde yolculuğuna 2001 yılında başladı. Mike Myers, Cameron Diaz ve Eddie Murphy gibi yıldızları seslendirme kadrosunda barındıran yapım, ayrıca ana serinin sevilen karakterlerinden Çizmeli Kedi ile ayrı bir spin-off serisine de imza attı.

Son Shrek filmi 2010’da, son Çizmeli Kedi filmi ise 2022’de beyaz perdedeki yerini aldı. Öte yandan müzikallerden video oyunlara, tema parklarından oyuncak sektörüne dek Shrek popüler kültürün önemli markaları arasında anılmayı bildi.

- Reklam -

Shrek 5 ve Eşek Filmi

Bugüne dek spin-off’lar dahil gişede toplam 1,6 milyar dolar hasılat kazandıran seri, şimdilerde beşinci devam filmine ve tamamen Eşek karakterine odaklanan yeni bir maceraya odaklanıyor.

“Shrek 5” Filmi Şu Anda Yapım Aşamasında

Eddie Murphy, Beverly Hills Cop: Axel F’in tanıtım kampanyası sırasında verdiği röportajda Shrek serisinin hayranlarını heyecanlandıracak haberler verdi. Yeni bir Shrek filminin şu anda yapım aşamasında olduğunu ve ayrıca Eşek’in kendi solo filmine kavuşacağını doğruladı.

Murphy şu ifadeleri paylaştı:

Shrek 5’ı yapmaya aylar önce başladık. İlk perdeyi kaydettim ve bu yıl bitireceğiz. Shrek çıkacak ve ardından Eşek’in de kendi filmi olacak. Eşek hakkında da bir film yapacağız.”

Murphy, 2001 yılından beri seride Eşek karakterini seslendirmeyi sürdürüyor. Ünlü oyuncu, karakterinin solo filmi hakkındaki beklentilerini ilk olarak Ocak 2023’te paylaşmıştı.

- Reklam -

“Eşek” Filminde Çalışmalar Henüz Başlamadı

Murphy, her iki projenin de ayrı dönemlerde kaydedileceğini aktardı. Shrek 5 filminin 2025 içerisinde çıkacağını belirtirken Eşek için henüz kayıt aşamasına geçilmediğini belirtti.

Shrek serisi kendine has mizah anlayışı, unutulmaz karakterleri ve iç ısıtan hikâyeleri ile tanınıyor. Seri ilk filminden beri kültürel bir mihenk taşına dönüştü.

Shrek 5 ve Eşek Filmleri

Shrek 5 filminin 2025 yılı içerisinde vizyona girebileceği geçen yıldan beri öne sürülen bir detaydı. Ancak henüz resmi bir prömiyer tarihi belirlenmedi.

Siz Shrek 5 filmi ve Eşek spin-off’u hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, animasyon dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Hiç sevmesem bile, Mehmet Ali Erbil’in dublajı cuk oturuyor ne yazık ki. İzlenebilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

David Fincher - Squid Game Amerika Versiyonu

David Fincher, “Squid Game” Dizisini Amerika Versiyonuna Uyarlayacak

Oğuz Can Acar'a Vefa Programı Düzenleniyor

Dostları “Oğuz Can Acar’a Vefa” Programında Bir Araya Geliyor