in

Ödüllü Grafik Roman “Essex County” Raflarda

Marmara Çizgi, Jeff Lemire’in bol ödüllü grafik romanı Essex County’yi dilimize kazandırdı.

essex county ust
- Reklam -
- Reklam -

İlk kez 2008 yılında Top Shelf tarafından basılan ve o günden beri 4 farklı ödüle layık görülen Essex County, Marmara Çizgi aracılığıyla şimdi de Türk okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.

Kanadalı Jeff Lemire’in hem yazıp hem de çizdiği seri Ontorio’nun Essex County ilçesinde geçen hikâyelerden oluşuyor. İlk cildin tanıtım metni şu şekilde:

essex-county-ciftlikten-oykulerXeric ödüllü sanatçı Jeff Lemire, yakın zamanda öksüz kalmış ve Kanada’da Güneybatı Ontario’da amcasıyla yaşayan on yaşındaki Lester’ın öyküsünü resmediyor. Amcasıyla ilişkisi gittikçe gerginleşirken Lester, küçük kasabanın benzin istasyonunun iri kıyım sahibi, travma geçirmiş eski bir hokey oyuncusu olan Jimmy Lebeuf’la arkadaşlık kuruyor. İkisi süper kahramanların, uzaylı istilacıların ve eski tarz göl buz hokeyinin olduğu kendinlerine özel bir hayal dünyasına kaçıyorlar.

- Reklam -

“Lemire’ın çizgisi rahat, cesur ve altın değerinde, içinden adeta duygu taşıyor.”
-Rain Taxi-

Çiftlikten öyküler, Lemire’in Ontario’da doğup büyüdüğü yer olan Essex County’nin kurgusal bir tasvirinde geçen ve üçleme olarak yayınlanan grafik romanlar dizisinin ilk cildidir.

- Reklam -

Tamamı siyah beyaz çizgilerden oluşan seri toplamda üç cilde ve iki de yan hikâyeye sahip. Bunların ilki olan Çiftlikten Öyküler şu anda tüm kitapçılarda satışta. Çevirisiyse Burç Üner’e ait. Çizgi roman severlere şimdiden keyifli okumalar dileriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mihail bahtin

Bahtin’in “Söylem Türleri ve Başka Yazılar”ı Türkçede!

utopya distopya ust

Bir Karşılaştırmalı Edebiyat Çalışması “Ütopya – Distopya” Çıktı