in

Neil Gaiman: “The Sandman Dizisinde Her Şey Sizi Daha Önce Çıkmadığınız Bir Yolculuğa Çıkartmak Üzerine Kurulu”

The Sandman dizisi için yeni bir fotoğraf paylaşıldı. Netflix’in Neil Gaiman’ın ünlü çizgi roman serisinden uyarladığı yapıma dair yazardan da çarpıcı açıklamalar geldi.

the sandman dizi netflix
- Reklam -
- Reklam -

The Sandman dizisi için yeni bir fotoğraf paylaşıldı. Neil Gaiman’ın dünyaca ünlü çizgi roman serisinden uyarlanan Netflix yapımı hakkında, serinin yaratıcısının da söyleyecekleri var.

Netflix, The Sandman dizisini yayınlamak için gün sayıyor. Çizgi roman dünyasını sarsan kült eserin diziye uyarlanacağı haberinden bu yana pek fazla bilgi verilmemişti. Neil Gaiman, Empire dergisine verdiği röportajda diziye dair yeni açıklamalar yaptı. Yazar izleyicileri daha önce çıkmadığı bir yolculuğa çıkarmayı vadediyor.

1988 yılında yayınlanmaya başlayan The Sandman serisi Neil Gaiman’ın çizgi roman evrenine yaptığı en büyük katkılar arasında yer buluyor. Rüyalar Lordu Morpheus’un maceralarıyla insan doğasına ve evrenin işleyişine dair birçok gizemin aralandığı seri okurlar tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Seri bu başarısını 26 Eisner ödülü ile taçlandırmış ve daha sonrasında sesli kitaplara uyarlanmıştı. Uzun süre boyunca dizi adaptasyonları üzerinde çalışılmış fakat bir türlü Sandman dizisi gelmemişti. Netflix en sonunda çizgi roman serisini televizyon dizisi olarak yayınlayacağını duyurdu. Dizinin yapımcı kadrosunda yazar Neil Gaiman da yer alıyor.

- Reklam -

Neil Gaiman, The Sandman Dizisi Hakkında Konuştu

Netflix geçen aylarda Tom Sturridge’in Morpheus rolü ile ekranlara geleceği The Sandman yapımına dair ilk fragmanı yayınladı. Fakat o zamandan bu yana platform uyarlamaya dair sessizliğini korudu. Şimdi ise Gaiman sözü tekrar devraldı ve diziye dair bazı dikkat çekici ayrıntıları paylaştı. Empire dergisine verdiği söyleşide ünlü yazar şunları kaydetti:

“Birinci bölümü izleyeceksiniz ve şöyle düşüneceksiniz, ‘Anladım: bu Downtown Abbey gibi ama sihirsiz olanı,’ sonra da ‘Neydi bu şimdi?’ diyeceksiniz. Ardından ikinci bölümü izleyeceksiniz ve Rüya’da Gregory ve Gargoyle’u göreceksiniz. Beşinci bölüm daha önce olmadığı kadar karanlık ve travmatik olacak. Sonra altıncı bölümü izleyeceksiniz, sanırım aralarında en iyi hissettirecek bölüm de o.”

Bununla birlikte yazar Neil Gaiman, The Sandman dizisini Game of Thrones dizisine benzetiyor ve şunları ekliyor:

“Eğer Game of Thrones dizisinin bir bölümünü beğenmediyseniz, büyük ihtimalle diğer Game of Thrones bölümlerini de beğenmezsiniz. Ama The Sandman’de her şey sizi şaşırtmak ve kendisini yeniden icat etmek üzerine kurulu. Her şey sizi daha önce çıkmadığınız bir yolculuğa çıkarmak üzerine.”

Dizinin yayınlanan yeni ilk bakış fotoğrafında Morpheus ve Kütüphaneci birlikte ıssız bir deniz kenarında görünüyor.

- Reklam -

the sandman neil gaiman yeni ilk bakış

Netflix Yapımı The Sandman Dizisinin Çıkış Tarihi Henüz Netlik Kazanmadı

Neil Gaiman’ın kült eserinin çıkış tarihi konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İlk sezonun çekimleri geçen senenin ağustos ayında tamamlanmıştı. Dolayısıyla serinin bu yıl içinde izleyicilerle bulaşacağı bilinse de net bir tarih henüz belirtilmedi.

The Sandman’in şimdiye kadar açıklanan oyuncu kadrosunda birçok ünlü isim bulunuyor. Düşler Lordu rolünde Tom Sturridge, Lucifer rolünde Gwendoline Christie, Lucienne rolünde Vivienne Acheampong, Roderick Burgess rolünde Charles Dance, Cain rolünde Sanjeev Baskar, Abel rolünde Asim Chaudhry, The Crointhian rolünde Boyd Holbrook, Ölüm rolünde Kirby Howell-Babpiste, Arzu rolünde Mason-Alexander Park, Umutsuzluk rolünde Donna Preston, Lyta Hall rolünde Razane Jammal, Ethel Cripps rolünde Joely Richardson, genç Ethel Cripps rolünde Niamh Walsh, John Dee rolünde David Thewlis, Rose Walker rolünde Kyo Ra, Kuzgun Matthew rolünde Patton Oswalt, Gilbert rolünde Stephen Fry, Johanna Constantine rolünde Jenna Coleman ve Unity Kincaid rolünde Sandra James Young gibi isimler yer alıyor.

Siz The Sandman dizi uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Empire

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EzbenderTheSword EzbenderTheSword dedi ki:

    Neil efem, her şey iyi hoş da yine aynı dava. Kitapta bembeyaz ne varsa siyahiler oynuyor. Oynasınlar lafım yok da ne bileyim çizgi romanda öyle değil ve ister istemez itiyor biraz :expressionless:

  2. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Sandman bu eleştiriyi yapmanın en mantıksız olduğu eser bence. Çünkü çizgi romanda Sonsuzlar istedikleri kişiye istedikleri gibi görünebiliyorlar. Ölüm’ün de Rüya’nın da siyah olduğu sayılar var. Ölüm’ün canı bu aralar siyah olmak istiyormuş o yüzden böyle dediğiniz zaman bu evrenin içinde yeri olan mantıklı bir açıklama. Çünkü Ölüm kafasına estiği için böyle yapması muhtemel bir karakter. Aynısını Rüya yapsa saçma derdim mesela.

  3. Avatar for EzbenderTheSword EzbenderTheSword dedi ki:

    Yani seriyi okumadan yorum yaptığımı sandınız sanırım. İstedikleri şekli rengi aldıklarını biliyorum. O zaman sizin dediğiniz gibi olursa her bölüm farklı biri oynar sanırım Rüya Kralı. Arzuyu filan da.
    Mantıksız değil kesinlikle eleştirmesi en doğru seri çünkü Gaiman eserlerinde “zaten” siyahi, asyalı, eş cinsel, trans vb. yani sjw denen kimseleri temsil edilmesini istediği her çeşit renk var. Yani olduğu gibi yansıt, ne gerek var ki bu tarz bir işleyişe.
    Ayrıca sadece 7ler değil, insan karakterlerde de var aynı durum. Benim görüşüm budur, herkesin elbette fikri farklı tabii

  4. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Bence oyunculuk performansı önemli. Eğer daha iyi olan oyuncu siyahsa böyle bir bahane uydurup rolü ona vermek hatalı olmaz demek istedim. Ha eğer cidden sadece siyah olduğu için rolü almışsa ve yeteneksizse ben de eleştiririm. Ama bunu anlamak için diziyi izlemek lazım. Bu durum Yüzüklerin Efendisi veya Zaman Çarkı gibi değil çünkü Gaiman’ın kendisi hayatta, projenin başında ve durumdan memnun. Bu durumda bize söz düşmez.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

Güneş Etrafında Dönen Gizemli Bir Nesne 2021 XD7

Gökbilimcilerden Gizemli Keşif: Vatikanlı Astronomlar Güneş’in Etrafında Bir Tam Turu 286 Yıl Süren Bir Nesne Tespit Etti

Yapay Zekâ Tarafından Oluşturulan Yüzler İnsanlara Güven Veriyor

İnsanların Yapay Zekâ Tarafından Oluşturulan Yüzleri, ‘Gerçek’ Yüzlerden Daha Güvenilir Bulduğu Ortaya Çıktı