in

Washington Irving’in Kaleminden Sleepy Hollow Efsanesi Başsız Süvari Raflarda

Amerikan edebiyatının uluslararası anlamda ilk çok satan yazarı olan Washington Irving’ın kaleme aldığı Başsız Süvari raflarda.

bassiz suvari ust
- Reklam -
- Reklam -

Washington Irving, Amerika’nın İngiliz kraliyet rejimi karşısında bağımsızlığını kazandığı dönemin en popüler yazarları arasında yer almaktaydı. Amerika Birleşik Devletleri’nin uluslararası ilk en iyi satan yazarı olması bir yana, ömrü boyunca meşru bir meslek olarak yazarlığı savunmuştur. Hayatı boyunca deneme, hikâye ve biyografi türünde birçok yazı kaleme alarak Amerikan edebiyatına katkıda bulundu.

Yazdıklarının arasında en meşhuru Gotik bir hikâye olan Başsız Süvari; 1800’lü yılların başında Amerika’nın Sleepy Hollow kasabasında anlatılan halk hikâyelerinden biridir ve günümüzde dahi aynı kasabada bu figürle ilgili şenlikler düzenlenmektedir. Başsız Süvari hikâyesinin 1949 yılında Walt Disney tarafından animasyon filmi yapılmış, daha sonraları dünyaca ünlü yönetmen Tim Burton tarafından sinemaya da uyarlanmıştır.

Gnome Yayıncılık tarafında çıkan kitabın tanıtım metniyse şöyle:
“Uyuşukluğun hoş diyarıydı o,

- Reklam -

yarı açık gözlerin arkasındaki düşler;bassiz suvari

ve geçip giden bulutlardaki şen kaleler,

sonsuza kadar fışkıracak yaz göğünde.”

- Reklam -

Washington Irving geçimini yalnızca kalemiyle sağlayan ve uluslararası şöhrete sahip olan ilk Amerikalı yazar olarak kabul edilir.

Bu öyküsü,ilk olarak 1949 yılında Walt Disney tarafından animasyon filmi yapılmıştır.

1999’da ise ünlü yönetmen Tim Burton tarafından sinemaya aynı isimle uyarlanmıştır.

Öyküde Sleepy Hollow’a misafir olan, kendi deyimiyle ise tıkılıp kalan, Ichabod Crane adındaki bir öğretmenin geceleri başını aramaya çıkan ve Crane’e musallat olan bir askerle yaşadıklarına tanık olacaksınız…
Piyasaya yeni giren Gnome Yayıncılık’a başarılar diliyor, bundan sonra tanıtım bültenlerine çevirmen adını koymayı ihmal etmemelerini rica ediyoruz.

Mustafa Küçükvar

98 yılından beri dünyalı olan ben, şu anda bir sosyolog adayıyım. Hayatın getirdiği afakanlardan kitaplardaki ejderhalara binip kaçmayı daha uygun gördüm. Daha genç olmama rağmen kendimi bazen Gandalf kadar yaşlı hissettiğim oluyor.
Sıkı bir film ve dizi takipçisi olarak herhalde Into the Wild'daki Chris gibi yaşayacak olsam yanımda erzaktan çok dizi bölümü olurdu.
Fantastik bir evrende hancı olma hayalimi gerçekleştirmek peşindeyim. Bir gün yolunuz kara ormana düşerse orda sıcak ve küçük bir han görürseniz mutlaka uğrayın. Belki oturup bir iki kelam ederiz.

sabahattin ali birdenbire sonen kandilin hikayesi

Sabahattin Ali ile Poe’nun Kesiştiği Öykü: Birdenbire Sönen Kandilin Hikâyesi

Yangzhou Zhongshuge kütüphanesi çin

Her Kitapseverin Rüyası: Çin’in Yangzhou Zhongshuge Kütüphanesi