in

Bram Stoker’ın Akrabasından Yeni Bir Drakula Romanı Geliyor

Bram Stoker’ın büyük büyük yeğeni, yazarın basılmamış el yazmalarından ve aile tarihçelerinden yola çıkarak Drakula’nın öncesini konu alan bir roman yazıyor.

drakula ust
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce Bram Stoker’ın efsanevi eserinin devamı niteliğindeki Drakula Ölümsüz (Artemis) adlı romanı ve Bram Stoker’ın Kayıp Günlüğü (İthaki) adlı derlemeyi bizlere kazandıran, aynı zamanda ünlü yazarın büyük büyük yeğeni olan Dacre Stoker, şimdi de Drakula’nın öncesindeki olayları konu alan ilk resmi romanı kaleme almak için kolları sıvadı.

Henüz ismi belirsiz olan kitabın yazımında JD Barker ile birlikte çalışan Dacre Stoker bizleri 1868 yılına, 21 yaşındaki Bram Stoker’ın yaşadıklarına tanıklık etmeye götürüyor. İkili kitabı yazabilmek için Drakula’nın editör eli görmemiş el yazmasından, Bram Stoker’ın günlükleri ile notlarından ve aile tarihçesinden yararlanıyor. Dacre’nin iddia ettiğine göre Drakula’nın basılmış hâli orijinal versiyonundan tam 102 sayfa eksik ve bu sayfalardan bugüne kadar sadece 17 tanesi bulunabilmiş. Ki onlar da Bram Stoker’ın eşi tarafından bastırılan Drakula’nın Misafiri adlı kısa öyküyü oluşturuyor.

Yeni kitap bizlere ünlü yazarı Drakula’yı yazmaya iten olayları anlatmayı planlıyor. Hikâye ilk başlarda Bram’ın gençliğine ve ailesine odaklanacak; bu kısımlar yazılırken yazarın kayıp günlüğünden, biyografilerinden ve aile geçmişinden yararlanılacak. Ancak daha sonra genç Bram tanrı tanımaz bir canavarla karşılaşacak ve onu bir kaleye hapsedecek. Yani sizin anlayacağınız Drakula’nın gerçek olabileceğini ve Bram Stoker’ın yazdıklarının tecrübelerinden kaynaklandığını iddia eden bir kitap olacak karşımızda.

- Reklam -

Kitap hem yayıncılık hem de film dünyasında büyük heyecan uyandırmış durumda. Öyle ki İngiltere ve Amerika basım haklarının çabucak satılmasının yanı sıra Paramount stüdyoları da film haklarını şimdiden satın almış.

- Reklam -

Merakla bekliyoruz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

avrupa romani uzerine 11 makale ust

Avrupa Romanı Üzerine On Bir Makale Çıktı

George R.R. Martin game of thrones

George R.R. Martin Röportajı: “Game of Thrones’u İzlemiyorum”