in

Yeditepe’nin Gizemleri “Efsaneler Kenti İstanbul”da Toplandı

İstanbul’un kehanetlerine, tılsımlı anıtlarına ve çarşılarına dek nice efsanesini bir araya getiren “Efsaneler Kenti İstanbul” raflarda.

efsaneler kenti istanbul ust
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz sene kurulan ve bundan sonra yayıncılık sektöründeki herkesin hep hayatında olmayı gaye edinen çiçeği burnunda yayınevi Hep Kitap, başarılı ve pahada ağır eserleri birbiri ardına bizlerle buluşturmaya devam ediyor. Yayınevinin bizlere sunduğu son kitap ise Refik Durbaş’ın kaleme aldığı efsaneler ile Burcu Yılmaz’ın bu efsaneler doğrultusunda çizdiği resimleri bir araya getirerek İstanbul’un arkasında yatan hikayeleri bizlerle buluşturmayı amaçlayan harika bir çalışma olarak karşımıza çıkıyor.

İsmine daha önce çeşitli çocuk kitapları ve romantik şiirleriyle elde ettiği başarılardan ve gazeteci kimliğiyle de tanıdık olduğumuz yazar Refik Durbaş’ın 192 sayfa boyunca okurunun hayal gücüne yön vermeyi başarabildiği Efsaneler Kenti İstanbul kitabının tanıtım bülteni şu şekilde:

Efsaneler Kenti İstanbul – Refik Durbaş | Arka Kapak Tanıtımı

efsaneler kenti istanbulTarih boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan İstanbul, kuruluşuyla birlikte efsanelere ve söylencelere de konu olmaya başlıyor. Anıtların sahip olduğu gizli güçler, fetih esnasında gerçekleşen olağanüstü olaylar, asırlar boyunca nesilden nesle aktarılıyor.

- Reklam -

Edebiyatımızın ustalarından Refik Durbaş da bu söylencelere kayıtsız kalamamış, İstanbul’un efsaneleriyle ilgili yıllar boyunca notlar almış. Durbaş, Efsaneler Kenti İstanbul kitabında şehirle ilgili biriktirdiklerini kendi üslubuyla aktarıyor. İstanbul’un kuruluşuyla başlayan kitapta şehirle ilgili kehanetlerden tılsımlı anıtlara, şehri besleyen su kaynaklarından çarşılara, eski bayram yerlerinden yalılara kadar farklı başlıklar yer alıyor.

Resimlerini Burcu Yılmaz’ın yaptığı Efsaneler Kenti İstanbul, İstanbul’u daha iyi tanımak, tarihini daha iyi anlamak isteyen büyük küçük herkese hitap ediyor.

- Reklam -

Refik Durbaş’ın bu hem çocuklara hem büyüklere hitap eden, İstanbul’un arka sokaklarında saklanmış efsaneleri gün yüzüne çıkartma sancıları sonucu doğan kitap Eylül 2017 itibarıyla raflardaki yerini aldı.


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blade Runner 2049 eleştirileri

Eleştirmenlerden Blade Runner 2049 Filmine Tam Not

tanri olmak zor is ust

Tanrı Olmak Zor İş: Cehalete ve Zorbalığa Sessiz Kalmanın Dayanılamaz Istırabı