Menu
in ,

İptal Edilen Game of Thrones” Dizilerinden “10.000 Ships” Hakkında Detaylar Ortaya Çıktı

10.000 Ships dizisi “Game of Thrones”ta yaşanan olaylardan 1.000 yıl önce geçecek ve Prenses Nymeria ile yüzen şehir devletinin hikâyesini anlatacaktı. Proje HBO tarafından iptal edildi.

10.000 Ships dizisi, HBO’nun rafa kaldırdığı birçok Game of Thrones projesinden biri. Yapımın senaristi Brian Helgeland, proje hakkında detaylar paylaşarak nasıl bir eser kurgulamak istediklerini anlattı.

George R.R. Martin’in fantastik kurgu destanı Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan Taht Oyunları, ekran yolculuğunu 2019’da noktaladı. HBO o tarihten bu yana aynı evrende geçen yeni spin-off projeleri ile izleyicileri Westeros’a konuk etmeyi sürdürüyor.

İzleyicilerle buluşan ilk Game of Thrones spin-off’u House of the Dragon olsa da bu süreçte birçok yan proje daha ön geliştirme aşamasına alınmıştı. Bunlardan The Hedge Knight dizisi de yapım aşamasına en çok yaklaşan projeler arasında. Ancak bu ikisi kadar şanslı olamayan birçok spin-off bulunuyor.

- Reklam -

Geçen günlerde, Jon Snow’a odaklanan bir spin-off’un iptal edildiği haberi gelmişti. Şimdi ise sessiz sedasız fişi çekilen 10.000 Ships dizisinin izleyicilerle buluşabilseydi neye benzeyeceğine dair detaylar açıklandı.

“10.000 Ships” Dizisi “Game of Thrones”ta Yaşananlardan 1.000 Yıl Önce Geçecekti

10.000 Ships dizisi hakkında Mayıs 2021’e kadar gelen haberler hep olumluydu. Yapımın House of the Dragon sonrası prodüksiyon aşamasına geçecek ilk Taht Oyunları spin-off’u olacağı konuşuluyordu. Ancak HBO, şimdilik bu projeden vazgeçme kararı alarak ağırlığını The Hedge Knight’a verme kararı aldı.

Rhoynar’ın savaşçı kraliçesi Nymeria’yı konu alacak 10.000 Ships dizisi hakkında Inverse’e konuşan senarist Brian Helgeland, proje hakkındaki ayrıntıları paylaştı.

Kraliçe Nymeria karakteri Rhoynar’ın savaşçı kraliçesiydi ve Game of Thrones’ta yaşananlardan 1.000 yıl önce halkını Dorne’da güvenli bir yere götürmüştü.

Helgeland, dizi hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Ortaya harika bir iş çıktı ama sanırım benim dizimin döneminin ana dizinin temellerinden çok uzak olduğunu hissettiler. Bu yüzden henüz kabul edilmedi ama sonsuza dek öyle kalacağını da söyleyemem.

“Senaryom Kraliçe Nymeria ve onunla ilgili Westeros ansiklopedisinde yer alan bazı ufak bilgilere dayanıyordu. Aslında Musa’nın hikâyesiydi ama onu Nymeria ile değiştiriyorduk. Ülkesi mahvoluyor ve halkı suda yaşamak zorunda kalıyor. Bu yüzden dizinin adı 10.000 Gemi (On Bin Gemi) oldu.”

Helgeland, Rhoynar’ın hikâyesini “bu büyük yüzen şehirde” yaşamaya zorlanan “göçebe bir halk” olarak tanımlayarak daha da genişletmişti.

“Sonunda İsrailoğullarının Mısır’dan ayrılması gibi bir ayrılık yaşayıyorlar ve kendilerine yeni bir ev bulmak zorunda kalıyorlar. Nymeria tüm bu insanlara liderlik ediyor. Herkesi bir arada tutmaya çalışıyor ama Akdeniz’in kurgusal bir versiyonunda dolaşıp yerleşecek yeni bir ev ararlarken işler her zaman dağılma tehlikesiyle karşı karşıya. Göçebe hayatı yaşıyorlardı. Birbirine bağlı bir sal şehrinde, bu büyük yüzen şehirdeydiler.”

Helgeland’ın projesi George R.R. Martin’in onayını almıştı. Ancak HBO şimdilik projeye olumlu yaklaşmamayı sürdürüyor. Helgeland, Martin ile ilişkisini şu sözlerle aktardı:

“Bazen karakterler karaya çıkıyorlardı ama nihayetinde bir yuva, kendi vaat edilmiş topraklar versiyonlarını ararken karadan sürülüyorlardı. Fikri sunmak için George R.R. Martin ile görüştüm ve o da kabul etti. Ne yazık ki onunla daha yakın çalışamadım. Eğer dizi için yeşil ışık yansaydı onunla beraber çalışabilecektim.”

“10.000 Ships” Sinbad ile Odyssey Karışımı Bir Tonda Olacaktı

Tüm bu olumsuz tabloya rağmen Helgeland, kanalın bir gün proje için yeşil ışık yakabileceğine olan inancını koruyor.

Helgeland sözlerini şöyle tamamladı:

“Ray Harryhausen’ın Sinbad filmlerinin Odyssey ile karışımı gibiydi. Nymeria bir bakıma Odisseus ama 12 kişilik mürettebat yerine bu yüzen şehir devletindeki her vatandaştan sorumlu. HBO almak isterse benim işim hâlâ orada duruyor. Onu geliştirirken çok eğlendim ve gelecekte ne olacağını asla bilemezsiniz.”

Siz 10.000 Ships dizisini izlemek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version