in ,

HBO, Yeni “Game of Thrones” Dizisi “Jon Snow”u İptal Etti

Jon Snow dizisi rafa kaldırıldı. HBO, Kit Harington’ın başrolünde yer alacağı “Game of Thrones” spin-off’unu iptal etti.

Jon Snow Dizisi İptal Kararı
- Reklam -
- Reklam -

Jon Snow dizisi, prodüksiyon aşamasına geçemeden iptal edildi. HBO, George R.R. Martin’in ünlü destanından uyarlanan Game of Thrones’un spin-off yapımında fişi çekti.

George R.R. Martin imzalı epik fantazi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) 2011-2019 yılları arasında birçok izleyicinin kalbini çalmıştı. HBO, kanalının en popüler yapımları arasına giren Game of Thrones’un mirasını; yeni spin-off’lar ile devam ettirmek için hızlı davranmıştı. İlk olarak Ak Yürüyenler (White Walkers) merkezli The Long Night dizisi geliştirme aşamasına alınmış ancak pilot bölüm çekiminden sonra iptal kararı verilmişti.

Kanalın sıradaki durağı ise Targaryen Hanedanlığı’nın Westeros’ta verdiği taht mücadelesini konu alan House of the Dragon olmuş ve yapım 2022’de izleyicilerle buluşmuştu. Şimdilerde hayranlar HotD 2. sezonu beklerken HBO da sıradaki spin-off’ları olan The Hedge Knight’ın ön hazırlığıyla uğraşıyor.

- Reklam -

Jon Snow Dizisi İptal Kararı - Game of Thrones

Öte yandan George R.R. Martin, daha önce yaptığı bir açıklamada “8 farklı proje” üzerinde çalışıldığını açıklamıştı. Onlardan birisi olan ve diğerlerinin aksine ana hikâyenin öncesinde değil de sonrasında geçmesiyle dikkat çeken Jon Snow dizisi için nihai karar çıktı.

“Jon Snow” Dizisi ’Doğru Hikâye’ Bulunamadığı için İptal Edildi

2022 yılında duyurulan ve uzun süre ön geliştirme aşamasında seyreden Jon Snow projesi hakkında bir süredir olumsuz haberler gündemdeydi. HBO CEO’su Casey Bloys, Kasım 2023’te verdiği bir demeçte yapıma henüz resmi onayın verilmediğini açıklamıştı.

Şimdi ise son söz dizinin başrolü ve yapımcısı Kit Harington tarafından söylendi. Harington, yeni filmi Blood for Dust için verdiği bir demeçte yapımın rafa kaldırıldığını açıkladı.

Röportaj sırasında Harington, Game of Thrones finalinden bu yana Jon Snow spin-off’u hakkında konuşmaktan kaçındığını çünkü hayranların nasıl bir dizi izleyeceklerine dair beklentilerini körüklemek istemediğini ifade etti.

- Reklam -

Jon Snow Dizisi İptal - Game of Thrones

Harington iptal kararının gerekçelerini şu sözlerle aktardı:

“Geliştirme sürecinde projeye her açıdan bakarsınız ve işin buna değip değmeyeceğini görürsünüz. Şu hâliyle değmeyecek. Dizi şu anda rafa kalktı çünkü hepimizi yeterince heyecanlandıracak doğru hikâyeyi bulamadık. Bu yüzden şimdilik bırakmaya karar verdik. Gelecekte ona geri döneceğimiz bir zaman olabilir. Ama şu anda hayır. Rafa kaldırdık.”

Siz Jon Snow’un hikâyesini ayrı bir dizi olarak görmek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Joker 2 Fragmanı Yayında: İşte Folie à Deux

“Joker 2” Filminden Merakla Beklenen İlk Fragman Yayında: İşte “Folie à Deux”

Ryan Coogler Vampir Filmi Michael B. Jordan - Hailee Steinfeld

Ryan Coogler’ın Vampir Temalı Yeni Filminde Başroller Hailee Steinfeld ve Michael B. Jordan’a Ait