in

Hellboy Filmi, Gösterimden Erkenden Kaldırıldı

Neil Marshall’ın yönettiği yeni Hellboy filmi, çekim masraflarını bile karşılayamayınca gösterimden erkenden kaldırıldı.

hellboy ust
- Reklam -
- Reklam -

Başrollerini David Harbour, Milla Jovovich ve Ian McShane’in üstlendiği yeni Hellboy, gösterime girmesinden yaklaşık bir ay sonra kapılarını izleyicilere kapattı. Film hem izleyici sayısı hem de finansal anlamda tam bir felaket yaşadı.

Yeni Hellboy cesurca bir hamleyle Avengers: Endgame‘den birkaç hafta önce gösterime girmişti. Ancak görünen o ki bu karar o kadar da iyi bir sonuç vermemiş. Çünkü film çok kısa bir sürede, sadece beş hafta sonra gösterimden kaldırıldı.

Aslında bu pek de büyük bir sürpriz sayılmaz. Hatırlayacağınız gibi, filmin prömiyerine giden eleştirmenler Hellboy’a çok düşük notlar vermişti. Öyle ki Rotten Tomatoes notu, %9 gibi korkunç bir puan ortalamasıyla açılışı yapmıştı. Sonrasında izleyiciler de kendisinden pek memnun kalmamış ve gişe hasılatları beklenenin çok altında kalmıştı.

- Reklam -

Movieweb‘de yer alan son haberse filmin tüm sinemalardan kaldırıldığı yönünde. Yapılan açıklamaya göre Amerika’da 5 haftada sadece 21,9 milyon dolar hasılat elde edebilmiş Hellboy. Diğer ülkelerde elde edilen hasılat ise çok daha düşük, 18,1 milyon dolar. Yani toplamda 40 milyon ediyor. Oysa filmin yalnızca yapım masrafları 50 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

Bu rakam del Toro ve Ron Perlman ikilisinin çektiği filmlerin de bir hayli gerisinde. İlk Hellboy toplamda 99 milyon dolar, ikincisiyse 160,3 milyon dolar gelir elde ederek yapımcılarının yüzünü güldürmüştü. Del Toro sonraki yıllar boyunca üçüncü filmi çekmek için çok uğraşmış ama bir türlü kendisine bir yapımcı bulamamıştı. Sonunda bu hayalinden vazgeçtiğinde de filmin haklarını Neil Marshall ve ekibi satın almıştı.

- Reklam -

Marshall film gösterime girmeden kısa süre önce devam yapımlarının da hazır olduğunu söylemişti. Anlaşılan o senaryolar da sinema tarihinin karanlık sayfalarına gömülecek.

Milla Jovovich ise eleştirmenlere kızgın. Ünlü aktris, pek çok filminin başlangıçta çok fazla eleştirildiğini ama daha sonra hepsinin kült sayıldığını söyledi. Beşinci Element, Zoolander ve Resident Evil‘ın zamanında yerden yere vurulduğunu hatırlatan Jovovich, Hellboy’un da vakti geldiğinde izleyicileriyle buluşacağından emin.

Kırmızı iblisimizi gelecekte nelerin beklediğini hep birlikte göreceğiz…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Uçacak diye bir beklentim yoktu ama bu kadarını da beklemiyordum.

  2. Avatar for rann rann dedi ki:

    Güzelim karakteri hiç ettiler. O kadar geniş hikaye evreni olan, korku, macera, günümüzde ilgi duyacağımız tüm simgesel ögeleri barındıran, derin ve detayli/farklı karakterleri olan bir seri daha uzun yıllar el sürülmeyecek üzere rafa kalktı. Dark Horse sinama sektöründe batırmaya devam ediyor.

  3. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Bence beklenti çok büyüktü ondan herkes hüsrana uğradı.Bu kadar gcı kullanmasalar’dı belki çok daha kaliteli olabilirdi.Yada sadece çizgi romanlara uysaydılar çok daha iyi olabilirdi.

  4. Avatar for Emre Emre dedi ki:

    Filmde kullanılan CGI bundan önceki seride kullanılsa bu kadar aşağılanmazdı. CGI çok sırıtıyor. Kurgu da bana göre yetersiz. Herşey oldu bitti getirilip sonunda ne oldu diye düşünüyorsunuz?

    Özellikle düşman tercihi kötü olmuş

  5. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    ‘‘Hollywood, karakter çöp edip sonradan tekrar yüceltme tezgahı üzerine kurulu kukla bir örgüttür.’’

    Fred Çakmaktaş

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

game of thrones ust 1

Game Of Thrones Karakterlerinden Biri Aslında Hayatta Kalacakmış

sonic ust

Sonic The Hedgehog Filmi Ertelendi