in

Hellboy’un Devam Filmleri Şimdiden Yolda

Hellboy’un devam filmleri için planlamalara şimdiden başlanmış bile. Her şey nisanda gösterime girecek filmin başarısına bağlı…

hellboy ust
- Reklam -
- Reklam -

Kadrosunda David Harbor, Ian McShane ve Milla Jovovich gibi isimleri barındıran yeni Hellboy filminin gösterime girmesine artık sayılı günler kaldı. Senaryosunu Mike Mignola‘nın bizzat toparladığı ve önceki filmlere göre daha karanlık olacağı söylenen yapımın nasıl çıkacağı büyük merak konusu. Ama görünen o ki Lionsgate filmin başarısından emin çünkü şimdiden devam filmleri için planlamalara başlamış durumdalar…

Yapımcı Lloyd Levin yeni filmin Hellboy çizgi romanlarındaki Darkness Calls, The Wild Hunt, The Storm ve The Fury adlı olay örgülerinden esinlendiğini belirtmiş. Ve tüm bu hikâyeler çizgi romanlarda Hellboy in Hell serisine bağlanıyor. Dolayısıyla ikinci filmi çektikleri takdirde kendilerinin izleyeceği yolun da bu olacağını söylemiş.

Bununla birlikte ikinci filmin akıbeti tamamen nisan ayında gösterime girecek Hellboy filminin başarısına bağlı. Filmin beklenen gişe başarısını elde edememesi hâlinde devam yapımlarının gün yüzü görmesi çok zor hâliyle…

- Reklam -
- Reklam -

Lloyd Levin bunun yanı sıra seriyi neden baştan çektikleri ve niçin del Toro’nun evrenini sıfırladıkları konusuna da değinmiş:
İkinci film 2008’de gösterime girdikten sonra seneler boyunca Hellboy 3’ü heyecanla bekledik. Filmi çekmek Guillermo’ya düşüyordu ama en sonunda bundan vazgeçti. Başka şeylerle uğraşıyordu. Böylece karakterin haklarını biz aldık.

Ama üçüncü filmi Guillermo ve Ron Perlman olmadan düşünmek imkânsızdı. Öte yandan elimizde Mignola evreninde 20 yıldır yazılan hikâyeler, onlarca karakter ve keşfedilmeyi bekleyen bir sürü şey vardı. Böylece oturup konuştuk, üçüncü filmi çekemeyeceğimiz gerçeğiyle yüzleştik ve tek seçeneğimizin seriye baştan başlamak olduğuna karar verdik.
Hatırlayacağınız gibi Guillermo del Toro ve Ron Perlman on seneye yakın bir süre boyunca Hellboy 3 için uğraşmış ama sonunda vazgeçmek zorunda kalmışlardı. Del Toro sebep olarak kafasındaki filmi çekmek için gereken bütçeye asla sahip olamamasını göstermişti. En sonunda da karakterin sinema hakları Columbia Pictures’dan Lionsgate’e geçmişti.

Yeni Hellboy ülkemizde 12 Nisan‘da gösterime girecek. Ne dersiniz? Sizce cehennem kaçkını dostumuzun yeni macerası istenilen başarıyı yakalayabilecek mi?

YouTube video

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Film güzel gibi ama her zaman fragmana inanmamak lazım. Beklentiyi çok yükseğe çıkartıp hayal kırıklığı yaratmak konusunda çok başarılılar.

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Elinde seriye dönüştürülebilir proje bulunan her yapımcı şansını deniyor. Hazır Hellboy evreni de serileştirmeye uygunken, serileştirmeyi düşünmemeleri hata olurdu.

    Hızlı ve Öfkeli’nin yan hikâyeleri filmleştiriliyor, bizim kızıl oğlanın serisi yapılsın, fena mı olur :slightly_smiling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

haftanin kitabi 103 mathilda

Haftanın Kitabı #103 – Mathilda

elric kiliclar ve guller ust

Elric Destanı “Kılıçlar ve Güller” ile Sona Eriyor