in , ,

2023 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde Kazananlar Açıklandı

2023 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları belli oldu. Varlık Dergisi macerasının 90. yılında yeni yazarları edebiyat dünyasına kazandırmaya devam ediyor.

2023 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Kazananları
- Reklam -
- Reklam -

2023 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları duyuruldu. Varlık Dergisi tarafından düzenlenen yarışma odağına her yıl olduğu gibi bu yıl da öykü ve şiir türlerini aldı.

Türkiye’nin en köklü edebiyat dergisi Varlık, ilkini 1933’te gerçekleştirdiği Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’ne bir yenisini ekledi. Derginin kurucusu Yaşar Nabi Nayır’ın adını yaşatmayı sürdüren yarışmanın amacı “edebiyata yeni değerler kazandırma” olarak açıklanıyor.

Varlık Dergisi, 2023 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananlarını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

- Reklam -

Şiir dalında gönderilen 279 dosyadan 18’i; öykü dalında ise 154 dosyadan 21’i ön elemeyi geçti ve seçici kurullar tarafından tartışmaya açıldı.

İşte 2023 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Kazananları

Şiir Kategorisi

Bu yılki ödülün şiir dalındaki kazananı Iska Şansı için Taviz adlı dosyasıyla Mert Özden oldu.

Alkın Sezen Persona ile, Bilgehan Tuğrul Midilliler Hakkında İlginç Bilgiler ile ve Rona Aslan da Böyleydi, Çağ Çürürken ile seçici kurul tarafından dikkate değer bulundu.

Şiir kategorisinin seçici kurulunda Zeynep Uzunbay, Nilay Özer, Seyyidhan Kömürcü, Ali Özgür Özkarcı ve Mehmet Erte’den yer aldı.

2022 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları

- Reklam -

Öykü Kategorisi

Bu seneki öykü kategorisinde kazanan isim Herze ve Tedvir adlı dosyasıyla Eris İnal oldu.

Ayrıca Zeynep Kabadayı Son Sayfalar Başlangıcı ve Sude Şencan Papatya Suyu ile dikkate değer bulundu.

Öykü jürisinde Nursel Duruel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Pelin Buzluk, Selçuk Orhan ve Birgül Oğuz yer aldı.

Varlık Dergisi, ödül alan ve dikkate değer bulunan şair ve yazarların söyleşi, şiir ve öykülerini Eylül 2023 tarihli 1392. sayısında yayımlayacağını duyurdu.

2023 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyat dünyasından en yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Varlık Online

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alfa Kitap Çizgi Roman Seçkisi

Alfa Çizgi Roman Seçkisi ile Hayal Dünyasının Sınırlarına Görsel Bir Yolculuk

İthaki Yayınları İddia

İthaki Yayınları’nda Tazminat Hakkı Olmayanların İşten Çıkartıldığı, Eski Çalışanların ise İstifaya Zorlandığı Öne Sürüldü