in ,

Antarktika’da Uzaylı Tasvirlerini Aratmayan 20 ‘Kollu’ Ürkütücü Bir Deniz Canlısı Keşfedildi

Antarktika yakınlarında 20 koluyla ürkütücü bir görünüme sahip olan ve çileğe benzeyen yeni bir deniz canlısı keşfedildi.

Antarktika'da 20 Kollu Ürkütücü Deniz Canlısı Keşfedildi
- Reklam -
- Reklam -

Antarktika’nın yakınlarında yapılan deniz araştırmaları sırasında ürkütücü görünen yeni bir tür keşfedildi. Ancak ilginç bir şekilde, bu deniz canlısına bir meyve adı verildi: Antarktika çilek tüyü yıldızı.

San Diego’daki Kaliforniya Üniversitesi’nde deniz biyolojisi profesörü Greg Rouse’a göre Antarktika çilek tüyü yıldızı “20 adet kolu” ile dikkat çekiyor. Bu uzantılar bazı bölgelerde kabarık ve bazı bölgelerde tüylü bir yapıya sahip. Bu ilginç deniz canlısı 20 santimetreye kadar uzayabiliyor.

Yeni tür hakkındaki makalenin yazarlarından biri olan Rouse, bu gizemli canlıyı inceleyen ve keşfeden ekip üyeleri Emily McLaughlin ve Nerid Wilson ile birlikte bulgularını Invertebrate Systematics dergisinde geçen ay yayımladı.

- Reklam -

Antarktika'da 20 Kollu Ürkütücü Deniz Canlısı Keşfedildi

Antarktika Derinliklerinden Gelen Sıradışı Misafir: Çilek Tüyü Yıldızı

Antarktika çilek tüyü yıldızı olarak adlandırılan deniz canlısı ilk bakışta pek de çileğe benzemiyor. Ancak bu deniz canlısının bedenine yakından bakarsanız, tüm bu kolların tepe noktasında bulunan küçük bir çıkıntının, meyvenin boyut ve şeklini andırdığını fark edeceksiniz.

Yıldızın bedenindeki daire şeklindeki kabartılar, cirri adı verilen daha küçük dokungaç benzeri uzantıların bağlandığı yerlerdir. Bu uzantıların uçlarında, deniz tabanına tutunmada kullanılan minik pençeler yer alıyor

Rouse’a göre bu türün daha uzun ve tüy benzeri olan kolları hareketliliğine yardımcı olurken, cirri daha kısa ve tüylü olmayan uzantıları temsil ediyor.

Yeni keşfedilen türün resmi adı Promachocrinus fragarius olarak belirlendi. Bu tür deniz yıldızları, denizkestaneleri, kum dolarları ve deniz hıyarları gibi organizmaları içeren Crinoidea sınıfına ait. Fragarius ise Latince “fragum” kelimesinden türetilmiş olup çilek anlamına geliyor.

- Reklam -

Antarktika'da Uzaylıları Aratmayan 20 Kollu Deniz Canlısı Keşfedildi!

Yılda 15’e Yakın Yeni Tür Keşfi

Makaleye göre Antarktika çilek tüyü yıldızı deniz yüzeyinin yaklaşık 65 metre ile 1.170 metre altında bir yerde bulundu. Bilim insanları tüy yıldızlarının yüzme hareketlerini “dünya dışı” olarak nitelendirdiler.

Genel olarak yeni türlerin keşfi nadir bir olay değil. Ancak bu türlerin resmi olarak adlandırılma süreci oldukça zahmetli. Rouse, üniversitenin Scripps Deniz Bilimleri Enstitüsü’ndeki laboratuvarlarının her yıl 10 ila 15 yeni tür keşfettiklerini belirtti.

“Çok sayıda tür buluyoruz. Asıl sorun, onları isimlendirmek için harcanan emeğin miktarı.”

Yeni deniz canlısı keşfi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bilim dünyasından yeni keşif haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Business Insider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Mariana Çukuru da, daha detaylı incelendiğinde kim bilir ne korkutucu hayvanlar ortaya çıkacak.

  2. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Facehugger’a benzettim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boy and the Heron Filmine İlk Bakış Görselleri Yayında

Miyazaki’nin “The Boy and the Heron” Adıyla Yayınlanacak “How Do You Live?” Filminden İlk Görseller

1473 - Bedia Ceylan Güzelce | Haftanın Kitabı #282

1473 – Bedia Ceylan Güzelce | Haftanın Kitabı #282