in ,

Tekin Aral’ın “Tarzan” Çizgi Romanı Film Oluyor: Ahmet Mümtaz Taylan, Arap Kadri’yi Canlandıracak

Tekin Aral’ın meşhur çizgi romanı “Arap Kadri ve Tarzan” sinemaya uyarlanıyor. Filmin başrolünde Ahmet Mümtaz Taylan yer alıyor.

Arap Kadri ve Tarzan Film Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Tekin Aral’ın ünlü çizgi karakterleri Arap Kadri ve Tarzan sinemaya uyarlanıyor. Komedi türündeki filmin başrolünde ise Ahmet Mümtaz Taylan yer alıyor.

Fırt dergisinde yarattığı bu ikonik karakterlerin maceraları artık beyaz perdede izleyicilerle buluşacak. 1976 yılında Tekin Aral tarafından çizilen ve sadık bir hayran kitlesi edinen karakterler, Türk komedi sinemasının önemli isimleri tarafından canlandırılacak.

Yapımcılığını Alp Çağrı Günal ve Samsun Demir’in üstlendiği proje Aralık 2023 tarihi içerisinde vizyona girmeyi planlıyor. Filmin yönetmenliğini Altın Portakal ödüllü Emre Kavuk üstlenirken, senaryo Volkan Öge ve Ömer Fikret Şen tarafından kaleme alındı. Görüntü yönetmenliği ise Ömer Yılmaz’a emanet.

- Reklam -

Birsen Altuntaş’ın haberine göre filmde Arap Kadri karakterini canlandıracak olan isim ise ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan olacak. Arap Kadri’nin yanı sıra Tarzan karakterini kimin canlandıracağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Tekin Aral'ın "Tarzan" Çizgi Romanı Film Oluyor: Ahmet Mümtaz Taylan, Arap Kadri'yi Canlandıracak

Arap Kadri ve Tarzan Filmi 15 Aralık’ta Vizyona Giriyor

Arap Kadri ve Tarzan, hikâyelerini çocukluktan beri sevenlerin heyecanla beklediği bir proje hâline geldi. Tekin Aral’ın çizdiği bu karakterler, özgürlüğe düşkün olan Arap Kadri’nin ormanda kurallara uymayan bir adam olmasıyla başlayan ve ormanda yaşayan düzenli bir adam olan Tarzan ile çatışmasını konu alıyor. Şehir yaşantısına uyum sağlayamayan Arap Kadri, ormana geldiğinde karşılaştığı düzenli yaşama da çomak sokar, bu da ikinci karakterimiz Tarzan ile aralarında çatışmalara neden olur.

Klasik çizgi romanın sinemaya uyarlanacak olması çizgi roman tutkunlarını heyecanlandırırken, Ahmet Mümtaz Taylan’ın Arap Kadri rolündeki performansı merakla bekleniyor. Film, Türk komedi sinemasında uyarlama anlamında önemli bir açığı kapatmaya çalışmasıyla da dikkat çekiyor.

- Reklam -

Arap Kadri ve Tarzan Film Oluyor

Arap Kadri ve Tarzan’ın sinemaya uyarlanmasıyla, çocukluğumuzun kahramanları bir kez daha hayat bulacak ve izleyicilere keyifli bir macera sunacak. Yapımcılığını Powehouse7 Film, DMC ve NETD’nin üstlendiği filmin dağıtımcılığını ise CGV Mars Dağıtım üstleniyor.

Çekimlerinin yaklaşık 20 gün sürmesi beklenen film 15 Aralık 2023 tarihinde sinema salonlarındaki yerini alacak.

Tekin Aral’ın meşhur çizgi romanının sinema uyarlaması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce eğlenceli bir yapım olacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir İstanbul Efsanesi - Ayşegül Yalvaç

Bir İstanbul Efsanesi – Ayşegül Yalvaç | Yazarının Kaleminden

Chicken Run: Dawn of the Nugget Fragmanı - Netflix

Yeni “Chicken Run” Filmi “Dawn of the Nugget”tan İlk Fragman