in ,

Yapımcı Birol Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Sinema Genel Müdürü Olarak Atandı

Birol Güven, Sinema Genel Müdürü oldu. “Çocuklar Duymasın” ve “Seksenler” gibi dizilerle tanınan yapımcı Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki görevine başlıyor.

Birol Güven Sinema Genel Müdürü Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Birol Güven yeni Sinema Genel Müdürü oldu. Çocuklar Duymasın, Seksenler, Arka Sıradakiler ve Ayrılsak da Beraberiz gibi dizilerle adından söz ettiren yapımcı, Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararlarıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki görevine başladı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, sosyal medya üzerinden Birol Güven’i tebrik ederek, Türk sinema, dizi ve film sektörünün daha da gelişmesine katkı sağlamasını diledi. Mumcu, Güven’in Türkiye’nin tarihi, kültürel ve toplumsal değerlerini daha geniş kitlelere ulaştıracağına inandığını ifade etti.

Birol Güven’in Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü olarak atanması, Çocuklar Duymasın kadrosundan ikinci bir ismin devlette resmi bir göreve getirilmesi anlamına geliyor. Geçen yılın ağustos ayında dizinin başrolü Tamer Karadağlı, yine Resmî Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Devlet Tiyatroları genel müdürlüğüne atanmıştı. O dönemde Karadağlı ile birlikte Sinema Genel Müdürü de değişmiş ve göreve getirilen isim Erkin Yılmaz olmuştu. Böylece Yılmaz görevini yaklaşık 6 ay sürdürmüş oldu.

- Reklam -

Birol Güven ve Tamer Karadağlı

Birol Güven Kimdir?

1964 yılında Kocaeli’nin Darıca ilçesinde doğan Birol Güven, Hacettepe Üniversitesi’nde Dilbilim eğitimi aldı ve turizm sektöründe tur operatörlüğü yaptı. 1997 yılında kurduğu MinT Motion Pictures şirketiyle birçok ünlü TV dizisinin yapımcılığını üstlenerek adını sektörde duyurdu.

Yapımcı, senaryo yazarı ve yönetmen olarak tanınan isim, özellikle 2000’li yıllarda Ayrılsak da Beraberiz, Çocuklar Duymasın, Kadın İsterse, Arka Sıradakiler, Zengin Kız Fakir Oğlan, Doksanlar, Kaygısızlar ve En Son Babalar Duyar gibi projelerle imza atarak adından söz ettirmeyi başardı. Aynı zamanda birçok film projelerinde de imzasını taşıyan Güven, 2011 yılında Antalya Film Festivali’nde Güzel Günler Göreceğiz ile En İyi Film Ödülü’nü kazandı.

- Reklam -

Birol Güven Sinema Genel Müdürü Oldu

Birol Güven’ün yeni Sinema Genel Müdürü olması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Güven’in göreve gelmesiyle birlikte bazı yenilikler veya sinema sektörüne dair olumlu adımlar atılmasını bekliyor musunu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Resmi Gazete

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for elhacGani elhacGani dedi ki:

    Bir yıkımda gelinen son nokta da bu olsa gerek.

  2. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Afedersiniz de bu adam hangi küreğe sap olmuş da bu göreve atanmış?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünya'daki Yaşam İçin En İdeal Sıcaklık Belli Oldu

Bilim İnsanları Dünya’daki Yaşam İçin En İdeal Sıcaklığı Açıkladı

Ot: Keum Suk Gendry-Kim Çizgi Romanı Çıktı

Koreli Bir Kadının Gerçek Hayat Hikâyesine Dayanan Çizgi Roman “Ot” Türkçede