in , ,

“Narnia Günlükleri”nin Yazarı C.S. Lewis’in “Boxen” Eseri Animasyon Dizisine Uyarlanıyor

Boxen animasyon dizisi oluyor. “Narnia Günlükleri” serisiyle tanınan C.S. Lewis’in, henüz çocukken kardeşiyle beraber kaleme aldığı eser ekrana taşınıyor.

Boxen: C.S. Lewis Kitabı Animasyon Dizisi Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Boxen animasyon dizisi yolda. C.S. Lewis ve Warnie imzasını taşıyan çocuk kitabı ekrana uyarlanıyor.

Boxen, C.S. Lewis ve ağabeyi Warren Hamilton Lewis’in (Warnie) çocukken yarattığı hayali bir dünyaydı. Grip salgını sırasında evde kalmak zorunda kaldıkları bir dönemde okuyarak eğlenirken yazar ve illüstratör Beatrix Potter’ın hayvanlarından etkilenmişlerdi. C.S. Lewis hayali bir dünya olan Animal-Land’i, Warnie ise Hindistan ile ilgili hikâyelerini bir araya getirerek Boxen’ı oluşturmuşlardı. C.S. Lewis, Animal-Land’in ekonomisi, siyaseti/hükûmeti ve tarihi gibi detaylarıyla birlikte, karakterlerin ve hatta binaların illüstrasyonlarını da ekleyerek Hayvanlar Ülkesi masalını oluşturdu.

Bu hikâyeler daha sonra Boxen adı altında derlenerek C.S. Lewis’in ölümünden sonra, 1985 yılında yayımlandı. Walter Hooper tarafından düzenlenen eser, C.S. Lewis’in gençlik dönemi hikâyelerini içeren bir kitap olarak öne çıktı ve daha sonra Childhood Chronicles Before Narnia başlığı altında tekrar yayımlandı.

- Reklam -

Boxen: C.S. Lewis Kitabı Animasyon Dizisi Oluyor

C.S. Lewis, Boxen ve Narnia Günlükleri Evrenlerini Ayrı Tutmakta Israr Ediyordu

İşte şimdi C.S. Lewis’in edebi dünyasının cazibesinin Narnia Günlükleri’nin ötesine geçebileceğine dair ipuçları ortaya çıktı. C.S. Lewis Company’nin Direktörü ve Greta Gerwig’in Netflix Narnia uyarlamalarının kilit isimlerinden biri olarak bilinen Vincent Sieber, şu sıralar Lewis’in ilk eserlerinden ilham alarak çocuklara yönelik yeni bir animasyon dizisi hazırlamakla meşgul.

Boxen ile Narnia gibi daha sonra büyük beğeni toplayan eserleri arasında paralellikler kurulabilecek olmasına rağmen Lewis, bu iki diyarı birbirinden ayırmakta kararlıydı. Aralarında büyük farklar olduğunu ileri sürmüş, Hayvanlar Ülkesi’nin Narnia’daki büyüden yoksun olduğunu vurgulayarak, “içinde şiirsellik, hatta romantizm bile yoktu” demişti.

- Reklam -

Boxen: C.S. Lewis Kitabı Animasyon Dizisi Oluyor

Yeni animasyon dizisini yönlendiren yaratıcı beyinlerle ilgili ayrıntılar ve bu proje için potansiyel işbirlikçiler veya dağıtım ortaklarıyla ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. Projenin erken aşamada olduğu düşünülünce bu bilgilerin önümüzdeki aylarda paylaşılması bekleniyor.

Boxen animasyon dizisi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla haber için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Narnia Web

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Demon Slayer: Hashira Training Arc Fragmanı Yayında

Popüler Anime Dizisi “Demon Slayer”ın “Hashira Training Arc” Sezonundan İlk Fragman

Sibirya'da Dünyanın En Eski Kalesi Bulundu

8.000 Yıl Önce İnşa Edilmiş: Dünyanın En Eski Kalesi Sibirya’da Gün Yüzüne Çıkartıldı