in , ,

Gege Akutami, “Jujutsu Kaisen”deki Choso Karakterinin İlham Kaynağını Açıkladı

“Jujutsu Kaisen” manga serisinde yer alan Choso karakteri, Gege Akutami’nin gerçek hayatta tanıdığı birisinden ilham alıyor.

Choso: Jujutsu Kaisen Karakteri Gerçek Bir Kişiye Dayanıyor
- Reklam -
- Reklam -

Jujutsu Kaisen mangasındaki Choso karakterinin ilham kaynağı ortaya çıktı. Manganın yaratıcısı Gege Akutami, karakteri hayal ederken “gerçek bir kişiden” esinlendiğini açıkladı.

Jujutsu Kaisen serisinin yazarı Gege Akutami, Resmi Rehber Kitabı’nda sevilen karakterlerden Choso’nun görünüşüne ilham veren sıradışı bir kaynağı açığa çıkardı.

Akutami, Choso’nun çekici ve insanüstü güzelliğiyle öne çıkan tasarımının aslında bir moda ikonundan, yani gerçek bir kişiden esinlendiğini itiraf etti. Kardeşlerin en büyüğü olan Choso, diğerlerinin aksine tamamen insanımsı bir görünüme sahip.

- Reklam -

Yazara göre bu farklılık, lanetli ruh taşıyıcılarının kimliğiyle doğrudan ilişkili. Eğer taşıyıcı güçlü bir irade ve kişiliğe sahipse, lanetli nesnenin etkisine direnerek kendi özgün görünümünü koruyabiliyor. Bu durum Choso ve kardeşleri için geçerli.

Choso: Jujutsu Kaisen Karakteri Gerçek Bir Kişiye Dayanıyor

Choso ve kardeşlerinin dış görünüşleri, içlerine yerleştikleri kabın değil, kendi özgün kimliklerinin yansıması. Bu da Choso’nun çekici bir model kadar alımlı olmayı Akutami’nin zihnindeki tasavvurdan kaynaklandığını gösteriyor.

Gerçek Bir Kişiden İlham Alan Jujutsu Kaisen Karakteri Choso’nun Sıradışı Kökeni ve Yetenekleri

Akutami ayrıca lanetli nesnelerin sadece dış görünüşlerini değil, genel evren bilgilerini de taşıyıcılarından devralıdıklarını belirtiyor. Sukuna’nın Yuji’den, Choso’nun da kendisine ev sahipliği yapan kabın entelektüel birikimiyle şekillendiğini ifade ediyor.

Jujutsu Kaisen’in Resmi Rehber Kitabı, Choso’nun Kan Manipülasyonu tekniklerini de detaylandırıyor. Dilimleme, Yakınsama, Süpernova gibi öldürücü becerileri doğuştan gelen lanetli gücünün ürünü. Kardeşlerine düşkün olan Choso’nun en büyük husumetiyse Noritoshi Kamo yani Kenjaku’ya karşı.

Serinin en alımlı karakterlerinden biri olarak gösterilen Choso’nun görünümünün kaynağının bir moda ikonu olduğunun açıklanması, popülerliğini özellikle de Japon hayranları arasında daha da pekiştiriyor. Akutami’nin samimi itirafı sadece Choso’nun estetiğine değil, hikâyesine ve gelişimine de derinlik katmış durumda.

- Reklam -

Choso: Jujutsu Kaisen Karakteri Gerçek Bir Kişiye Dayanıyor

Şimdilik iki sezonu bulunan animenin mangası yolculuğuna son olarak 29 Nisan 2024’te yayımlanan 259. bölümü ile devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: “Jujutsu Kaisen” 2. Sezondaki Şok Eden Detay: Sukuna, Mahoraga’yı Nasıl Alt Ediyor?

Siz Jujutsu Kaisen’deki Chose karakteri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Anime dünyasından en yeni haberler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: OtakuKart

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uygarlığın Ayak İzleri - Batı Resim Sanatında Korku #1: Şeytanlar ve Cadılar - Celil Sadık

“Uygarlığın Ayak İzleri” Serisi, “Batı Resim Sanatında Korku: Şeytanlar ve Cadılar” ile Devam Ediyor

Russell T. Davies - Doctor Who Disney Plus BBC Ortaklığı

Russell T Davies, “Doctor Who”nun Disney Ortaklığı Hakkında Konuştu: “Kimse için Sürpriz Olmamalı”