in , ,

“Uygarlığın Ayak İzleri” Serisi, “Batı Resim Sanatında Korku: Şeytanlar ve Cadılar” ile Devam Ediyor

Celil Sadık, Uygarlığın Ayak İzleri serisine Batı Resim Sanatında Korku ile devam ediyor. Yazar bu kitabında odağına “Şeytanlar ve Cadılar”ı alıyor.

Uygarlığın Ayak İzleri - Batı Resim Sanatında Korku #1: Şeytanlar ve Cadılar - Celil Sadık
- Reklam -
- Reklam -

Uygarlığın Ayak İzleri – Batı Resim Sanatında Korku #1: Şeytanlar ve Cadılar, raflardaki yerini aldı. Celil Sadık imzalı eser, serinin önceki kitaplarında olduğu gibi Epsilon Yayınevi etiketini taşıyor.

Pamukkale Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi bölümü mezunu olan, sanat tarihçisi ve yazar kimlikleriyle tanınan Celil Sadık, genç yaşına rağmen sanat tarihi alanında önemli çalışmalara imza attı. Özellikle “Uygarlığın Ayak İzleri” serisiyle geniş bir okuyucu kitlesine sanatı ve sanat tarihini anlaşılır bir şekilde sunmayı başardı. Yazar, X (eski Twitter) platformundaki Sanat Tarihi sayfası ile düzenli olarak okurlara bu alanda bilgiler sunmaya devam ediyor.

Bugüne dek Rönesans’tan Barok Dönem’e Sanat Dehaları (2019), Krallar ve Tanrılar (2020) ve Batı Resminde Aşk ve Bazı Küçük Felaketler (2021) ve son olarak 2022’de yayımlanan Batı Resim Sanatında Mitoloji kitaplarıyla okurla buluştu. Şimdi ise seriye “korku” dokunuşu yapıyor.

- Reklam -

Uygarlığın Ayak İzleri – Batı Resim Sanatında Korku #1: Şeytanlar ve Cadılar – Celil Sadık | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Uygarlığın Ayak İzleri - Batı Resim Sanatında Korku #1: Şeytanlar ve Cadılar - Celil Sadık

Yaptığımız kötülüklerin bir sebebi olabileceğine dair inancımızdı Şeytan… En güçlü kavramlardan biri olan vicdanın panzehriydi. Ve insanların birbirilerinin yüzüne bakabilmesi için ona ihtiyacı vardı.

Bu kitabın ilk bölümü, sizi Şeytan’la yüz yüze getirerek insanlığın içindeki grotesk dışavurumları görmenizde rehber olma amacıyla yazıldı. Bu anlatının nesilden nesle, mitolojiden dine nasıl evrildiğini, içimize attığımız bütün çirkin arzuların Rönesans, Barok ve daha nice dönemle akıma nasıl yansıdığını anlatabilmek için.

- Reklam -

İkinci bölümdeyse dini kaygılarla yaratılmış bir başka savaşa, cadılığa yakından bakacağız; doğayla bir bütün hâlinde yaşayan insanların, kötüler ve sapkınlar tarafından nasıl avlandığının hikâyesine.

Özellikle Barok ve Rönesans resminde sanatçıların bu tip konuları nasıl ele aldığını veya nasıl hicvettiklerini birlikte araştıracak, insanlık tarihinin en karanlık uygulamalarından biri olan Engizisyon Mahkemeleri’ni de yine birlikte inceleyeceğiz.

Bu hayatta korkmamız gereken
“asıl” şeyin ne olduğunu
hiçbir zaman unutmamak için…

Ve katledilen tüm “cadılar” için…

Editörlüğünü Ulaş Töre Sivrioğlu’nun üstlendiği eser, toplamda 220 sayfadan oluşuyor. Uygarlığın Ayak İzleri – Batı Resim Sanatında Korku #1: Şeytanlar ve Cadılar, Nisan 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Celik Sadık imzalı Uygarlığın Ayak İzleri kitaplarını okumuş muydunuz? Seriye ait yeni kitabın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, güncel edebiyat haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Willy Wonka Yarışma Programı

Netflix’ten Willy Wonka Temalı Yemek Yarışması Geliyor

Choso: Jujutsu Kaisen Karakteri Gerçek Bir Kişiye Dayanıyor

Gege Akutami, “Jujutsu Kaisen”deki Choso Karakterinin İlham Kaynağını Açıkladı