in ,

Netflix’ten Willy Wonka Temalı Yemek Yarışması Geliyor

Willy Wonka temalı bir yarışma programı geliyor. “Charlie’nin Çikolata Fabrikası”nın ikonik karakteri, Netflix şovuna konu oluyor.

Willy Wonka Yarışma Programı
- Reklam -
- Reklam -

Willy Wonka yarışma programı yolda. Roald Dahl’ın ünlü romanı Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nda yer alan popüler karakter, kendi reality TV şovuna kavuşuyor.

Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ndaki fabrikayı kuran Willy Wonka karakteri beyaz perdede bugüne dek Gene Wilder, Johnny Depp ve Timothée Chalamet tarafından canlandırılmıştı. Karakter şimdi ise çok daha farklı bir formatta izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Netflix, Roald Dahl’ın ünlü eserine dayanan bir reality yarışma programı hazırlıyor. Ünlü dijital yayın şirketi 2021 yılında Roald Dahl Story Company’yi satın almış ve yazarın eserlerinden uyarlanacak yapımların hak sahibi olmuştu.

- Reklam -

Platformun yeni yarışma programı, son dönemlere ABD’de bir trend hâline gelen bir grup amatör fırıncının birbirleriyle yarıştığı ve pişirme becerileriyle jüriyi etkilemeye çalıştığı yarışma programı The Bake-Off’un izinden gidiyor.

Willy Wonka Yemek Yarışma Programı - Netflix

Netflix, Willy Wonka Yarışma Programı için Görüşmelere Başladı

Netflix’in aralarında American Idol yapımcısı Fremantle, Who Do You Think You Are’ın arkasındaki İngiliz yapım şirketi Wall to Wall, Netflix’in Bullsh*t’inin arkasındaki yapım şirketi Nobody’s Hero’nun da bulunduğu bir dizi yapım şirketiyle görüşmelere başladığı belirtildi.

Christopher Potts ve Jonty Nash tarafından yönetilen Nobody’s Hero ve ITV destekli The Garden’ın süreçten çekildiği aktarılırken Willy Wonka projesi için geriye Fremantle ve Warner Bros Discovery’nin sahibi olduğu Wall to Wall kalmış durumda.

Öte yandan bazı yapımcılar “Bake off” formatını bir tür “salgın” olarak ele alıyor. Sürece dair fikirlerini aktaran bir yapımcı, şu sözleri dile getirdi:

- Reklam -

“Eski güzel günlerde, arada bir yarışmalar olurdu ama genellikle kanallar tanıdıkları ve güvendikleri bir yapım şirketini seçer ve onunla ortak olup bu işi yürütürlerdi. Ama şimdi piyasalar çok kötü. bu sebeple insanları seçmelere sokma fırsatına sahipler. Bu durum da bizim için tam bir baş belası.”

Willy Wonka Yarışma Programı - Netflix

Netflix son olarak Wes Anderson imzasıyla bir dizi Roald Dahl öyküsünü ekrana taşımıştı. The Wonderful Story of Henry Sugar, The Swan, The Rat Catcher ve Poison’dan oluşan seçki geniş yankı uyandırmış; The Wonderful Story of Henry Sugar En İyi Kısa Film Oscar Ödülü’yle ödüllendirilmişti.

Siz Netflix’in Roald Dahl Story Company ile geliştirdiği son projeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Belly of the Beast: Colin Farrell ve Ben Stiller Başrolde

Colin Farrell ve Ben Stiller, “Belly of the Beast” İsimli Suç Temalı Filmde Başrolde Bir Araya Geliyor

Uygarlığın Ayak İzleri - Batı Resim Sanatında Korku #1: Şeytanlar ve Cadılar - Celil Sadık

“Uygarlığın Ayak İzleri” Serisi, “Batı Resim Sanatında Korku: Şeytanlar ve Cadılar” ile Devam Ediyor