in ,

Russell T Davies, “Doctor Who”nun Disney Ortaklığı Hakkında Konuştu: “Kimse için Sürpriz Olmamalı”

Russell T Davies, BBC’nin ünlü bilimkurgu dizisi “Doctor Who”nun Disney Plus ile kurduğu ortaklık hakkında konuştu.

Russell T. Davies - Doctor Who Disney Plus BBC Ortaklığı
- Reklam -
- Reklam -

Russell T Davies, BBC’nin Disney Plus ile kurduğu Doctor Who ortaklığının perde arkasına değindi. Ünlü yapımcı, kararın bütçeyi artırmak için verildiğinin altını çizdi.

Ekran yolculuğuna Kasım 1963’te başlayan Doctor Who dizisi geçen sene 60. yaşını kutladı. Yeni yaşında 13. Doktor rolündeki Jodie Whittaker, sonik tornavidayı üç bölümlüğüne David Tennant’a devretti. Ardından Noel özel bölümüyle birlikte Sex Education’ın yıldızı Ncuti Gatwa, 15. Doktor olarak izleyicilerin karşısına çıktı.

Tüm bu değişime Chris Chibnall’ın showrunner koltuğunu dizinin eski başyazarlarından Russell T Davies’e bırakması eşlik etti. Davies ile başlayan yeni dönemde ayrıca bir de uluslararası yayın anlaşmasına imza atıldı. Birleşik Krallık’ın resmi devlet kanalı olan BBC, gelecek sezonların uluslararası yayını için Disney Plus ile anlaştı. Ayrıca The Walt Disney Company’nin dizinin yaratıcı süreçlerine ve prodüksiyonuna da dahil olacağı açıklandı.

- Reklam -

Russell T. Davies - Doctor Who Disney Plus BBC

Doctor Who 14. sezon, özel bölümlerin ardından kaldığı yerden bugün macerasına devam ediyor. Russell T Davies de yeni dönemdeki Disney katkısı hakkındaki görüşlerini paylaşıyor.

Russell T Davies, Disney Plus Hamlesiyle “Doctor Who” Bütçesinin Arttığına Dikkat Çekiyor

Disney ile yapım ve yayın özelinde anlaşma imzalayan BBC, bu adımla birlikte daha yüksek bir prodüksiyon bütçesine sahip olmuş ve daha geniş bir izleyici ağına erişim imkânı yakalamıştı.

Doctor Who’nun yolunun Disney ile kesişmesine karşı çıkan ve dizinin “İngiliz ruhunu kaybedeceğine” inanan pek çok hayran olsa da Russell T Davies, yapımın uzun ömürlü olması için izlemesi gereken yolun bu olduğuna inanıyor. io9’a konuşan Davies şunları kaydetti:

Doctor Who hakkında söyleyecek sözüm hiçbir zaman tükenmedi. 61 yaşında. Yani kimsenin söyleyecek sözü tükenmez. Ama BBC’nin bu konudaki hırsına çok inanan biriydim.”

Russell T Davies, Birleşik Krallık vatandaşlarının vergileriyle finanse edilen BBC’nin dizi bütçesi konusunda limitleri olduğunu hatırlatarak bütçeyi yükseltme yolunun yeni bir lisans anlaşmasından geçtiğini dile getirdi.

- Reklam -

“Eğer Doctor Who’nun daha yüksek bir bütçeye sahip olmasını istiyorsanız daha büyük bir yayıncıya, daha büyük bir platforma gitmemiz ve onlarla ortaklık kurmamız doğru olandı.”

Russell T. Davies - Doctor Who Disney Plus BBC Ortaklık

Öte yandan BBC, hâlihazırda uzun yıllardır çeşitli yapımlarında Amerikalı yayıncılarla ortaklıklar kuruyor. Davies de bunu hatırlatarak şöyle konuştu:

“Kabul edelim ki, son 30 yılda içinde Amerikan parası harcamayan hiçbir İngiliz dizisi yapılmadı. Bu durum kimse için sürpriz olmamalı.”

Yeni anlaşmayla birlikte yapılan bir diğer değişiklik ise yayın tarihlerinde saklı. Artık Doctor Who’nun prömiyeri dünyanın geri kalanından önce İngiltere’de yapılmayacak. Doctor Who 14. sezon prömiyeri 10 Mayıs Disney+’ta yapılacak. Birleşik Krallık vatandaşları ise yeni bölümü ertesi gün BBC yayınından izleyebilecek.

Siz Russell T Davies’in Disney Plus – BBC ortaklığı hakkındaki görüşlerine nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Choso: Jujutsu Kaisen Karakteri Gerçek Bir Kişiye Dayanıyor

Gege Akutami, “Jujutsu Kaisen”deki Choso Karakterinin İlham Kaynağını Açıkladı

Shogun 2. Sezon İhtimali - FX

“Shogun” 2. Sezon İhtimali Kuvvetleniyor: Görüşmeler Başladı