in , ,

“Sex and the City” Dizisinin Yıldızı Frances Sternhagen 93 Yaşında Hayatını Kaybetti

Frances Sternhagen hayata veda etti. Yıldız aktris, Sex and the City, Cheers ve The Closer gibi yapımlarla adından söz ettirmişti.

Frances Sternhagen 93 Yaşında Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Frances Sternhagen 93 yaşında aramızdan ayrıldı. Tony ödüllü aktris hem beyaz perdede hem de tiyatro sahnelerinde birçok önemli yapımda rol almıştı.

Cheers dizisindeki Esther Clavin ve Sex and the City’deki Bunny rolleriyle hatırlanan Frances Sternhagen 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. Aktrisin oğlu John Carlin, Instagram’da yayınladığı gönderide Sternhagen’ın 27 Kasım Pazartesi günü “evinde ve huzur içinde” hayata veda ettiğini paylaştı. Carlin, gönderisinde Sternhagen’ın yaşamı boyunca çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.

Sternhagen’ın “sevilen” ve “olağanüstü bir sanatçı” olduğunu paylaşan Carlin, gönderisini “Hayatın zengin, tutkulu, alçakgönüllü ve cömertçe yaşandığı perde kapanıyor,” şeklinde noktaladı.

- Reklam -

 Frances Sternhagen 93 Yaşında Hayatını Kaybetti

“Frannie. Annem. Frances Sternhagen.

27 Kasım Pazartesi gecesi 94. doğum gününe bir buçuk ay kala evinde huzur içinde hayata gözlerini yumdu. Yakında daha fazlasını paylaşacağım. Ancak şimdilik Frances Sternhagen gibi olağanüstü bir sanatçı için şükranlarımı sunmak istiyorum. Birçok kişi tarafından çok seviliyordu. Ona annem, arkadaşım, şarkı ve dans partnerim diyebildiğim için çok şanslıyım. Geçen hafta birlikteydik ve pazartesi öğleden sonra konuştuk, birbirimizi ne kadar sevdiğimizi ve özlediğimizi söyledik. Haberi aldığımda Londra’ya gitmek üzere uçağa binmek üzereydim ve şu anda oradayım. Bu hafta sonu bazı yeni şarkılarımı (bir tanesi ondan esinlenerek yazılmış) seslendireceğim. Her zaman yazmamı teşvik etti ve şarkı söylememden keyif aldı. Ertesi gün erkenden geri döneceğim.

Uç bakalım Frannie. Perde çok zengin, tutkulu, alçakgönüllü ve cömertçe yaşanmış bir hayatın üzerine iniyor.”

93 Yaşında Hayatını Kaybeden Frances Sternhagen Kimdir?

Frances Sternhagen kariyerine 20’li yaşlarında, yani 1950’lerde başladı. O dönemde Omnibus, Goodyear Playhouse ve Play of the Week gibi televizyon dizilerinde küçük rollerde yer aldı. Oyunculuk kariyerine genç bir yetişkin olarak başlamasına rağmen, 1990’larda kariyerinin gerçek anlamda yükseldiği görüldü. 1990 yılında Rob Reiner’ın Misery (Ölüm Kitabı) filmi için aldığı destekleyici rolle geniş çaplı eleştirel beğeni kazandı. Misery’deki çalışmalarının yanı sıra Cheers ve özellikle de Sex and the City’deki rolüyle tanındı.

- Reklam -

 Frances Sternhagen 93 Yaşında Hayatını Kaybetti

Sternhagen, yaşamı boyunca üç Emmy ödülüne aday gösterildi: ikisi Cheers için ve diğeri Sex and the City için. 2000’lerin başından itibaren bir dizi rolde oyunculuğa devam etti; bunlar arasında ER televizyon dizisi ve Dolphin Tale ile Julie & Julia gibi filmler bulunmaktaydı. 2014’te And So It Goes filmiyle son rolünü oynadıktan sonra emekli oldu. Frances Sternhagen, özellikle de kariyerinin son yirmi beş yılındaki ikonik rolleriyle hatırlanmaya devam edecek.

Frances Sternhagen’ı siz nasıl hatırlayacaksınız? Aktris hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian


Bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Suudi Arabistan'da Bilinen En Büyük El Baltası Bulundu

200.000 Yıldan Eski: Suudi Arabistan Çöllerinde Tarihin Bilinen En Büyük El Baltası Bulundu

The Sandman 2. Sezon Çekimleri Devam Ediyor

Netflix’in “The Sandman” Dizisi 2. Sezon Çekimlerine Devam Ediyor