in ,

En İyi Shonen Serisi Ödüllü “Gash Bell” Türkçede

Gash Bell mangası Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Anime uyarlaması da bulunan Makoto Raiku imzalı eser Kayıp Kıta etiketini taşıyor.

Gash Bell Mangası İlk Cildiyle Türkçede
- Reklam -
- Reklam -

Gash Bell mangası Türkçede çıktı. Kayıp Kıta etiketiyle yayımlanan Makoto Raiku imzalı eser, Shogakukan En İyi Shonen Serisi ödülünün sahibi olarak da biliniyor.

Gerçek adı Makoto Kawada olan Japon manga sanatçısı Makoto Raiku, 23 Ağustos 1974’te Japonya’nın Gifu şehrinde doğdu. Raiku kariyerine Kazuhiro Fujita’nın (Karakuri, The Black Museum) asistanlığını yaparak başladı. Daha sonra kendi eserlerini yayınlamaya başladı ve Zatch Bell! olarak da bilinen Gash Bell! ile büyük başarı yakaladı. Eserleri Shonen Sunday ve Bessatsu Shonen Magazine gibi dergilerde yer aldı.

Konjiki no Gash Bell Mangası İlk Cildiyle Türkçede

- Reklam -

Yazarın dünya çapında tanınan manga serisi, şeytani kitaplar taşıyan “Mamodo” adı verilen çocukların, Mamodo Kralı olmak için diğer Mamodolarla savaştıkları bir dünyada geçiyor. 2001 yılında Shogakukan Manga Ödülü’nü kazanan serialize, 40 milyondan fazla kopyayla dünya çapında en çok satan manga serilerinden biri oldu.

Peki tabii bu başarı sadece manga sayfalarıyla sınırlı kalmadı. Seriye dayalı bir anime serisi Konjiki no Gash Bell!! adıyla 2003’te yayınlanmaya başladı ve 150 bölüm sürdü. Ardından farklı anime uyarlamaları da yayınlandı.

Gash Bell Cilt 1 – Makoto Raiku | Arka Kapak Tanıtımı

Gash Bell Cilt 1 - Makoto Raiku

2003 yılında Shogakukan En İyi Shonen Serisi ödülünü alan muhteşem seri karşınızda!

- Reklam -

Kiyomaro, hayatta ne yapacağını bilemiyor. Okuldan ve etrafındaki herkesten bıkmış haldeki genç dahi, günlerini sadece vakit öldürerek geçiriyor. Ta ki babasının çok garip doğum günü hediyesini alana kadar… Bu hediye, elinde görünüşte okunamaz yazılarla dolu kırmızı bir kitap taşıyan, Gash Bell adındaki küçük bir çocuk!

Bu çocuk ve kitabı nereden geldi? Kitabın sayfalarında nasıl bir güç gizli? Kiyomaro’nun başı neden beladan kurtulmamaya başladı?

İnsan bir gecede kahraman olabilir mi?

Çevirisini Refika Akın’ın üstlendiği manganın editörlüğünü Yağmur Oynar yapıyor. Toplamda 384 sayfadan oluşan Gash Bell’in ilk cildi Mart 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Gash Bell’in konusunu nasıl buldunuz? Animesini izlemiş miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, Türkçeye çıkan yeni mangalardan haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Büyük Yıldız Patlamasına Hazır Olun!

Dev Yıldız Patlaması Gökyüzünü Aydınlatmaya Hazırlanıyor (Üstelik Gözlemlenebilir)

Yeni Karinca Turu Lord Voldemort

Yeni Karınca Türüne “Harry Potter”ın Karanlık Büyücüsü Voldemort’un Adı Verildi