in ,

Go1, Kurgu Dışı Kitapların Özetlerini Bir Araya Getiren Blinkist’i Satın Aldı

Avustralya merkezli Go1 şirketi, kitap özetlerini bir araya getiren Blinkist girişimini satın alıyor. Anlaşmanın finansal detayları ise açıklanmadı.

Go1 Blinkist Satin Alma
- Reklam -
- Reklam -

Go1 dijital kitap teknolojileri alanında yeni bir adıma imza atmaya hazırlanıyor. Avustralyalı firma, Berlin merkezli Blinkist’i kendi bünyesine katmak üzere harekete geçti.

Geçen yıl 2 milyar dolar değerleme üzerinden 100 milyon dolar yatırım alan Avustralyalı eğitim teknolojisi girişimi Go1 yeni bir satın alma gerçekleştirecek. Başarılı şirket kurumsal çevrimiçi öğrenme pazarına hizmet etmek için erişimini ve teknolojisini genişletmeyi amaçlıyor.

Çevrimiçi eğitim firması ilk etapta Berlin merkezli bir girişim olan Blinkist’i bünyesine katıyor. Blinkist, uzun ve kurgu dışı kitapların özetlenmiş versiyonlarını keşfetmek ve okurlara sunmak için bir platform geliştirmişti. Bu “Blink”ler okumasının veya dinlemesinin 15 dakikadan fazla sürmemesi ile de ilgi toplamıştı.

- Reklam -

Satın alma sürecine dair detaylar açıklanmazken Go1’ın eş CEO’su ve kurucusu Andrew Barnes satın alımda nakit ve hisse senetlerinin birlikte kullanıldığını doğruladı. Ayrıca Blinkist’in en büyük yatırımcısı olan Insight Partners’ın kesin rakamlar paylaşılmamakla birlikte Go1’da “yukarı turda” 30 milyon dolarlık ek hisse alacağı iddia ediliyor.

Go1 - Blinkist

Go1, Blinkist’i Satın Alıyor

Şirketlerin açıkladığına göre iki şirket ayrı ayrı çalışmaya devam edecek olsa da zamanla iki platform arasında daha fazla entegrasyon ve ortak satış gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ayrıca, Blinkist’in metin özetleme sürecine daha fazla yapay zekâ entegrasyonu gibi yeni teknoloji akımlarının uygulanacağı da gelen haberler arasında. Buna ek olarak Blinkist’in uygulama formatını kullanılarak Go1 kullanıcılarına daha geniş bir seçenek yelpazesi sağlanacak. Go1 CEO’su Barnes satın alımla ilgili verdiği röportaj sırasında şunları söyledi:

“B2B, bizim temel çalışma alanımız ve Blinkist de yeni yeni bu alana girmeye başlamıştı. Üstelik çok yüksek kullanıcı etkileşimleri de var.

“Geçen yıl, yapmak istediğimiz şeyi onların zaten yapmış olduğunu ve bizim de onların yapmak istediğini yaptığımızı fark ettik.”

- Reklam -

Go1 - Blinkist Satın Alım

Insight Partners yöneticisi Thilo Semmelbauer satın alımdan memnun olduklarını şu sözlerle aktardı:

 “Go1’ın Blinkist’i satın almasından çok mutluyuz. Blinkist’in mobil içeriği ve ürünü, Go1’ın müşterilerine zaten sunulan öğrenme fırsatlarını genişletecek ve Go1’in kurumsal öğrenme hizmetiyle güçlü bir ikili oluşturacaktır. Gelecek için heyecanlıyız.”

Siz dijital dünyadaki bu girişimler hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Tech Crunch

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Orman Makarna

Ormanlık Alanda Bulunan 230 Kiloluk Dev Makarna Yığınının Gizemi Çözüldü

The Crowded Room Fragmanı: Tom Holland Başrolde

Tom Holland’lı Apple TV+ Dizisi “The Crowded Room”dan İlk Fragman