in ,

R.L. Stine Uyarlaması “Goosebumps” Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

Goosebumps 2. sezon onayı aldı. Disney Plus, R.L. Stine’ın eserlerinden uyarlanan dizinin yeni sezonu için yeşil ışığı yaktı.

Goosebumps 2. Sezon Onayı
- Reklam -
- Reklam -

Goosebumps 2. sezon için yeşil ışık yakıldı. Disney Plus, ünlü korku yazarı R.L. Stine’ın eserlerinden ekrana taşınan yapım için devam kararı verdi.

Disney Plus, antoloji dizisi Goosebumps’a 2. sezon ile devam etme kararı aldı. Pasadena, Kaliforniya’da düzenlenen 2024 Televizyon Eleştirmenleri Derneği Kış Basın Turu’nda açıklanan habere göre yeni sezon; yeni oyuncu kadrosu, yeni hikâyeler ve yeni mekânlarla geri dönecek.

Amerikalı yazar R. L. Stine’ın ilk defa 1992 yılında yayımlanmaya başlayan kitap serisi Goosebumps, zaman içerisinde birçok farklı uyarlamaya ev sahipliği yaptı.

- Reklam -

Goosebumps 2. Sezon Onay

Disney Plus da Hulu aracılığıyla ünlü seriyi bir kez daha ekrana taşıyanlar arasındaydı. 2023 yılında yayınlanan ilk sezon IMDb’de 6,7/10 puan ortalaması alsa da platformun önemli markaları arasında yer aldığı için gelecek yolculuğu isimsiz yapımlara kıyasla biraz daha kolay şekillenebiliyor.

Goosebumps 2. Sezon 1994 Yılında Geçecek

Goosebumps 2. sezon duyurusu, yeni sezonun önceki sezondan birkaç on yıl geride; 1994’te geçeceğine yer veriyor. Yapım, evlerinde bir şeylerin ters gittiğini fark eden bir grup gencin, 1994 yılında arkalarında hiçbir iz bırakmadan kaybolan 5 kişinin peşine düşmelerini konu alacak.

Oyuncu kadrosu şimdilik belirsizliğini korurken 2. sezonda yeni oyunculardan oluşan yepyeni bir ekibin kurulacağı da aktarılıyor. Bununla birlikte yeni sezonun ilk sezonun aksine 10 değil 8 bölümden oluşması bekleniyor.

Yapımın ilk sezonunda Zack Morris, Isa Briones, Miles McKenna, Ana Yi Puig, Will Price, Rachael Harris, Justin Long ve Rob Huebel gibi isimler yer almıştı.

Goosebumps 2. Sezon Onayı - Disney Plus

- Reklam -

R.L. Stine’ın Yolculuğu Devam Ediyor

Şimdilerde 80 yaşında olan R. L. Stine, onlarca yıldır genç yetişkinler için korku hikâyeleri kaleme alıyor. 90’lı yıllarda Stine’ın kitapları her kitap fuarının ve kütüphane sergisinin merkeziydi. İlgiyi fark eden Hollywood, 1995’te 4 sezonluk bir TV uyarlaması ile fitili ateşledi. Ardından Stine’ın sürekli genişleyen repertuarı korku türünün olmazsa olmazı hâline geldi.

R.L. Stine son olarak 2021’de yayınlanan The Fear Street üçlemesinin yeni bir bölümü için Netflix ile anlaşmaya varmıştı.

Stine 2022 yılında verdiği bir demeçte, Goosebumps öncesinde, “Korku türünde yazacağımı hiç düşünmemiştim,” açıklamasında bulunmuştu.

Goosebumps 2. Sezon için henüz bir yayın tarihi belirlenmedi. Yurt dışında Disney Plus ve Hulu üzerinden izlenebilen yapım, Türkiye’de resmi olarak yayınlanmıyor.

Goosebumps 2. sezon hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

American Horror Stories 4. Sezon Onayı Aldı

“American Horror Stories” 4. Sezon Onayını Aldı: Korku Antolojisi Macerasına Devam Ediyor

Alper Gezeravcı'nın Uzayda Yaptığı Deney Sonuç Verdi

Alper Gezeravcı’nın Uzayda Yaptığı Deney Sonuç Verdi: Mars Tarımında ‘Tuz Gölü Hardalı’ Kullanılabilecek