in ,

Denzel Washington ve Spike Lee, Yıllar Sonra Kurosawa Uyarlamasında Yeniden Bir Araya Geliyor

Denzel Washington ve Spike Lee, Akira Kurosawa’nın 1963 yapımı gerilim filmi “High and Low”un uyarlaması için 18 yıl sonra yeniden bir araya geliyor.

High and Low: Denzel Washington ve Spike Lee'den Yeni Film
- Reklam -
- Reklam -

Ödüllü aktör Denzel Washington ve ünlü yönetmen Spike Lee, 18 yıl aranın ardından beşinci filmleri için bir kez daha güçlerini birleştiriyor. İkili bu kez Akira Kurosawa’nın 1963 yılında vizyona giren Japon gerilim filmi High and Low’u beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor. Apple ve A24 tarafından desteklenen projenin yapımına mart ayında başlanması planlanıyor.

Spike Lee ve Denzel Washington son olarak 2006 yılında, hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanan ve dünya çapında 184 milyon doların üzerinde hasılat elde eden Inside Man filminde birlikte çalışmışlardı. Ondan önce de Mo’ Better Blues, Malcolm X ve He Got Game gibi ikonik filmlerde birliktelik kurmuşlardı. Şimdi, deneyimli ikili Kurosawa’nın sürükleyici suç gerilimine getirecekleri yorumla izleyicileri bir kez daha büyülemeye hazırlanıyor.

Evan Hunter’ın 1959 yılında yayımlanan King’s Ransom: An 87th Precinct Mystery adlı romanından uyarlanan High and Low, bir şirket devralma işine karışan bir ayakkabı yöneticisinin, kendi oğlu yerine şoförünün oğlunun kazara kaçırılmasıyla planlarının altüst olmasının öyküsünü anlatıyor. Film sadece etkileyici bir gerilim filmi olmakla kalmıyor, aynı zamanda 1963’teki Japon toplumuna dair derin bir yorum da sunuyor.

- Reklam -

High and Low 1963 Akira Kurosawa

High and Low, Denzel Washington ve Spike Lee’nin Beşinci Ortak Çalışması Olacak

Irk ilişkilerini ve toplumsal sorunları irdelemesiyle tanınan Spike Lee, uyarlamaya kendine özgü yönetmenlik tarzı getirmeye hazırlanıyor. Filmin senaryosu, daha önce Model Caterer’s’ın senaristliğini yapmış olan Alan Fox kaleme alacak. Lee de ortak yazar olarak senaryoya katkıda bulunacak.

Training Day, Man on Fire ve The Equalizer üçlemesi gibi gerilim filmlerindeki rolleriyle tanınan Denzel Washington, yeni uyarlamada başrolde yer alacak. Aktörün gerilim türünde güçlü performanslar sergileme konusundaki geçmişi, projeye ekstra bir beklenti katmanı ekliyor. Ancak Washington dışında başka hangi ismin yapımda rol alacağı şimdilik bilinmiyor.

- Reklam -

High and Low Ne Zaman Çıkacak?

Denzel Washington Spike Lee High and Low

Apple ve A24’ün ortak girişimi olan High and Low, Apple TV+’ta yayınlanmadan önce sinemalarda gösterime girecek. Filmin vizyon tarihi ise henüz paylaşılmadı.

Kurosawa’nın High and Low filmini izlemiş miydiniz? Yeni uyarlamadan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Conjuring 4 Korku Seansi Son Film

“The Conjuring 4” Serinin Son Filmi Olacak

Peacemaker 2. Sezon Senaryosu Tamamlandı

James Gunn “Peacemaker” 2. Sezon Senaryosunun Tamamlandığını Duyurdu