in ,

George R.R. Martin, “House of the Dragon” Spin-Off Dizisinin Animasyon Olacağını Duyurdu

George R.R. Martin, House of the Dragon spin-off’u “Nine Voyages”ın geliştirilmesinde önemli bir değişim yaşandığını ve live-action formatından animasyona geçildiğini açıkladı.

House of the Dragon Dizisi "Nine Voyages" Animasyon Olacak
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon spin-off dizisi Nine Voyages, animasyon dünyasına doğru dönüştürücü bir yolculuk geçiriyor. George R.R. Martin, sürpriz değişiklik hakkında konuştu.

Başlangıçta Game of Thrones evreninde bir live-action olarak tasarlanan ve yüzyıllar öncesinde geçen dizi, Targaryen hanedanının çöküşünü, Deniz Yılanı olarak da bilinen efsanevi denizci Lord Corlys Velaryon’u ve olağanüstü yolculuklarını merkeze alarak anlatmayı amaçlıyor.

George R.R. Martin, House of the Dragon’ın 2024’teki 2. sezon prömiyeri öncesinde kişisel web sitesinde paylaştığı bir güncellemede, Game of Thrones evreninin gelişen manzarasını inceledi. Yazar, başlangıçta geliştirilmekte olan dört animasyon projesinden ikisinin askıya alındığını açıkladı. Ancak canlı aksiyon uyarlamasının gerçekleştirilmesindeki olası bütçe kısıtlamaları nedeniyle, özellikle de denizde geçen kapsamlı sahneler nedeniyle Nine Voyages’ın bir animasyon dizisine dönüştürüldüğünü ve buna onay verdiğini ifade etti.

- Reklam -

House of the Dragon Dizisi "Nine Voyages" Animasyon Olacak

George R.R. Martin “House of the Dragon” Spin-off’u “Nine Voyages”ın Animasyon Olmasına Tam Destek Veriyor

George R.R. Martin değişimle ilgili düşüncelerini şu cümlelerle paylaştı:

“HBO ve benim Buz ve Ateşin Şarkısı dünyasında geçen kendi animasyon projelerimiz var. Henüz hiçbiri için yeşil ışık yakılmadı ama sanırım birkaçıyla bir sonraki adımı atmaya çok yaklaştık. Bu son geliştirme turu birkaç yıl önce başladığında, bazı harika isimlerle birlikte animasyon dizileri için dört fikrimiz vardı. Yazar odaları, toplantılar, taslaklar ve senaryolar bunları takip etti… ancak ne yazık ki projelerden ikisi daha sonra rafa kaldırıldı.

Yine de kalan iki animasyon projesi üzerindeki çalışmalar hızla devam ediyor… ve bu arada Deniz Yılanı’nın efsanevi yolculuklarını konu alan dizimiz Nine Voyages’ı live-action’dan animasyona taşıdık. Tamamen desteklediğim bir hamle. Bütçe kısıtlamaları, dizinin yarısının denizde geçmesi ve Driftmark’tan Lys’e, Basilisk Adalarına, Volantis’e, Qarth’a… her hafta farklı bir liman yaratma zorunluluğu nedeniyle canlı aksiyon versiyonunu muhtemelen çok pahalı hâle getirecekti. Dışarıda koca bir dünya var. Ve hepsini animasyonla gösterme şansımız çok daha yüksek. Şu anda devam eden üç animasyon projemiz var.”

- Reklam -

George R.R. Martin, "House of the Dragon" Spin-Off Dizsinin Animasyon Olacağını Duyurdu

Şu an için animasyon dizisinin HBO tarafında hâlâ onay almadığını hatırlatmak gerekir. Projenin onaylanması durumunda, en erken yayın tarihi ise 2026 yılı gibi gözüküyor.

Yeni dizinin live-action yerine animasyon olacak olması hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mickey Mouse ve Minnie Mouse Artık Kamu Malı

Disney’in İkonik Karakterleri Mickey Mouse ve Minnie Mouse Artık Kamu Malı

2023'te Sinemada En Çok İzlenen Filmler Belli Oldu

2023 Gişe Rakamları Pandemi Sonrası Rekor Kırdı: İşte En Çok İzlenen Filmler