in ,

Hunter Schafer, Michelle Yeoh ile Birlikte “Blade Runner 2099” Dizisinin Başrollerinden Biri Olacak

Hunter Schafer, Prime Video’nun yeni bilimkurgu dizisi “Blade Runner 2099” için seçilen başrollerden birisi oldu.

Hunter Schafer - Blade Runner 2099 Başrol
- Reklam -
- Reklam -

Hunter Schafer, ünlü bilimkurgu yazarı Philip K. Dick’in Do Androids Dream of Electric Sheep? kitabından türetilen film serisinin devamı niteliğindeki Blade Runner 2099 dizisine katıldı.

Çekimleri bu ay içerisinde Prag ve İspanya’da başlayacak Prime Video dizisi Blade Runner 2099 uzun süredir ön geliştirme aşamasındaydı.

Philip K. Dick’in 1968 tarihli romanı, 1982’de Ridley Scott tarafından Blade Runner adıyla sinemaya taşınmış ve zaman içerisinde bir kült hâline gelmişti. 2017’de Denis Villeneuve bir devam filmiyle Bıçak Sırtı evrenini genişletmişti. Ardından 2021’de Black Lotus animesi izleyicilerin beğenisine sunulmuş, hayranlar ise gözlerini live-action Blade Runner 2099 dizisine dikmişti.

- Reklam -

Prodüksiyon aşamasına gelen dizide açıklanan ilk oyuncu Everything Everywhere All at Once, Star Trek: Discovery ve Crouching Tiger ve Hidden Dragon ile tanınan Oscarlı aktris Michelle Yeoh’tu. Yeoh’a başrollerde eşlik edecek bir diğer isim ise Euphoria’nın yıldızı Hunter Schafer olacak.

Blade Runner 2099 Çekimleri - Michelle Yeoh

Hunter Schafer, “Blade Runner 2099” Dizisinde Cora Karakterini Oynayacak

HBO’nun Emmy ödüllü dizisi Euphoria ile adından söz ettiren, 2023’te The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes filminde Tigris’i canlandıran Hunter Schafer; yola bir bilimkurgu dizisi ile devam ediyor.

Hollywood dünyasından yaptığı isabetli haberlerle tanınan Daniel Richtman, Ridley Scott’ın yapımcılığını üstlendiği Blade Runner 2099’da Hunter Schafer’ın Cora karakterini canlandıracağını duyurdu.

Hunter Schafer - Blade Runner 2099 Başrolü

Dizide Michelle Yeoh’nun Olwyn karakterini canlandıracağı biliniyordu. Dolayısıyla yapım iki başrol oyuncusunu böylelikle bulmuş oldu.

Blade Runner 2099 dizisinin konusu şu sözlerle özetleniyor:

- Reklam -

“2099’un Los Angeles’ında hayatı boyunca kaçak olarak yaşamış olan Cora, çeşitli kimlikler benimsemek zorunda kalmış bir bukalemun. Cora, kardeşine güvenli bir gelecek sağlamak amacıyla son bir kimliğe bürünür ve hayatının son dönemlerindeki bir Blade Runner olan Olwyn ile işbirliği yapmak zorunda kalır. İkili, yeniden doğmaya çalışan bir şehir için varoluşsal bir tehdit oluşturan genişleyen bir komploya çekilir.”

Jonathan Van Tulleken (Shogun, Upload The Changeling) mini dizinin yönetmeni olarak yapımın başına geçiyor. Silka Luisa (Shining Girls) ise projede yazar, yaratıcı ve showrunner olarak görev yapıyor.

Michelle Yeoh Blade Runner 2099 Dizisinde Başrol Olacak

Deadline’a göre Tulleken, daha önce Jeremy Podeswa (Game of Thrones) olarak belirlenen yönetmenlik koltuğunun yeni sahibi oldu. Podeswa’nın ayrılma nedeni olarak ise geçen yaz gerçekleşen grevler nedeniyle ortaya çıkan “program çatışması” gösterildi.

Blade Runner 2099 dizisi 2025 yılı içerisinde Prime Video’da yayınlanacak.

Hunter Schafer’ın Blade Runner 2099 dizisindeki rolünü siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: World of Reel

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Hunger Games Sunrise on the Reaping Film - Açlık Oyunları

Yeni Açlık Oyunları Filmi Duyuruldu: “Sunrise on the Reaping” 2026’da Vizyona Girecek

4 Gün 3 Gece - Ayşe Kulin

Ayşe Kulin’in Tek Mêkanda Geçen Dönem Romanı “4 Gün 3 Gece” Raflardaki Yerini Aldı