in ,

“Inside Out 2” Vizyona Gireli Henüz 2 Hafta Olmadan 2024’ün En Çok Hasılat Elde Eden Yapımı Olmayı Başardı

“Inside Out 2” vizyona girdikten kısa bir süre sonra “Dune: Part Two”yu geride bırakarak 2024 yılının en çok gişe hasılatı elde eden filmi oldu.

Inside Out 2 Gişe 2024 Rekoru
- Reklam -
- Reklam -

Inside Out 2 gişede fırtınalar estirmeye devam ediyor. Pixar’ın yeni Ters Yüz filmi, gişede ilk 10 günün sonunda 724,4 milyon dolar hasılat elde ederek 2024 rekorunu kırdı.

14 Haziran’da vizyona giren Pixar imzalı Inside Out 2 filmi ilk üç gününde 295 milyon dolar hasılat toplamıştı. Yapım, açılış haftasındaki başarısını sonraki günlerde de sürdürdü ve Denis Villeneuve’ün Dune: Part Two’sunu toplam gişede geçmeyi başardı.

Inside Out 2 filmi 724,4 milyon dolarlık hasılatın 355,2 milyon dolarını ABD içinde; 369,2 milyon dolarını ise dünya çapında kazandı. Böylelikle yapım 711,8 milyon dolarla zirvede olan Dune: Part Two’yu şimdiden geride bırakmış oldu.

- Reklam -

Inside Out 2 Gişe 2024 Rekor

Yapım ABD içinde ikinci hafta sonunda 100 milyon doları aşarak genellikle Star Wars: The Force Awakens ve Avengers: Endgame gibi dev filmlerin gösterdiği performansların bir benzerine imza attı. Film ayrıca Barbie’nin 93 milyon dolarını aşarak tarihin en yüksek yedinci ikinci hafta sonu hasılatını elde etti.

Inside Out 2 Filmi Gişede 2024 Yılına Şimdiden Damga Vurdu

Inside Out 2’nun geride bıraktığı yapımlar arasında animasyon kategorisinde en iyi ikinci hafta sonu açılışını yapan The Super Mario Bros Movie’nin 92 milyon dolarını da geçmeyi bildi.

ABD dışı gişede de Inside Out 2 2024’ün en yüksek üçüncü hasılat yapan filmi konumuna yükseldi. Yapımın çok yakında Godzilla x Kong’un 371,3 milyon dolarlık uluslararası hasılatını geçmesi bekleniyor.

Çeşitli ülkelerde rekorlar kıran film, İtalya’da, Avengers: Endgame’in ardından tüm zamanların en yüksek ikinci açılış hafta sonunu kaydetti ve beş gün içinde 2024’ün en yüksek hasılat yapan filmi oldu. Yapım Brezilya’da da benzer bir başarı elde ederek ikinci en yüksek endüstri açılış hafta sonunu gerçekleştirdi ve dört gün içinde yılın en yüksek hasılat yapan filmi oldu.

Inside Out 2 Gişe Hasılatı

- Reklam -

Inside Out 2 İspanya’da da en yüksek animasyon filmi açılış hafta sonu ve 2024’ün en yüksek açılış hafta sonu rekorlarını kırdı. Fransa ve Belçika da yapımın ses getirdiği ülkeler arasında oldu.

Film ayrıca Meksika, Kolombiya, Uruguay, Orta Amerika, Ekvador, Paraguay ve Filipinler gibi birçok ülkede tüm zamanların en yüksek hasılat yapan ilk 10 filmi arasına girdi.

Türkiye’de En Yüksek Hasılat Yapan Pixar Filmi “Inside Out” 2 Oldu

Orta Amerika ve Kolombiya’da tüm zamanların en yüksek hasılat yapan ikinci animasyon filmi ve Filipinler, Macaristan, Türkiye ve Lübnan’da en yüksek hasılat yapan Pixar filmi oldu. Ayrıca Kore, Meksika, Şili, Peru, Ekvador, Bolivya, Uruguay, Mısır, Nijerya, Polonya ve Ukrayna’da en yüksek hasılat yapan ikinci Pixar filmi olarak kayıtlarda yer aldı.

Inside Out Dizisi Konusu - Dream Productions Hakkında

Serinin üçüncü filmi hakkında henüz bir gelişme yaşanmazken gelecek yıl için Dream Productions’ı konu alan bir Disney Plus animasyon dizisinin yolda olduğu biliniyor.

Inside Out 2 filminin gişe performansını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Farklı bir yapım olduğunda bunun gişede nasıl sonuç aldığı ortada. Artık yeniden yapım yerine böyle özgün senaryolara ihtiyaç var.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys 4. Sezon İzlenme Rakamları Öncekini Geride Bıraktı

“The Boys”un 4. Sezonu İzlenme Rakamlarıyla 3. Sezonu Geride Bırakmayı Başardı

Hem Sert Hem de Esnek Yapılı Yeni Bir Malzeme Üretildi

Bilim İnsanları Hem Sert Hem de Esnek Yapılı Yeni Bir Malzeme Geliştirmeyi Başardı