in , ,

Bir Döneme Damga Vuran Ünlü Müzisyen ve Aktris Jane Birkin Yaşamını Yitirdi

Jane Birkin 76 yaşında hayata veda etti. İngiliz-Fransız sanatçı, müzisyen, oyuncu ve moda ikonu kimlikleriyle tanınıyordu.

Jane Birkin Ölüm Haberi
- Reklam -
- Reklam -

Jane Birkin hayatını kaybetti. Bir döneme damga vuran sanatçı 76 yaşında Fransa’nın başkenti Paris’teki evinde aramızdan ayrıldı.

14 Aralık 1946’da Londra’da doğan Jane Birkin, aktris Judy Campbell ile Fransız Direnişi’nin önde gelen isimlerinden David Birkin‘in ortanca çocuğu olarak Londra’da dünyaya geldi.

Fransız kanalı BFMTV, ünlü sanatçının Paris’teki evinde hayata veda ettiğini bildirdi.

- Reklam -

Fransa vatandaşlığını tercih eden Birkin, 1960’lı yılların sonunda Fransa’ya taşınmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda sanatçı için, “Ardında bizi asla terk etmeyecek şarkılar ve imgeler bırakmış bir Fransız ikonu” tanımlamasını yaptı.

Jane Birkin Haber

Dünya basının ilgisini ilk defa Michelangelo Antonioni‘nin 1966 tarihli Blow-Up (Cinayeti Gördüm) filminde çeken sanatçı, oyunculuk açısından da dolu dolu bir kariyere imza attı.

Jane Birkin Sinema ile Birlikte Müzik Dünyasında da Unutulmaz Performanslar Sergiledi

Jane Birkin, 1968’de Pierre Grimblat‘ın Slogan filminin setinde müzisyen Serge Gainsbourg ile tanıştı. İkili 1969’da Je t’aime… moi non plus adlı düete imza atarak ikonik bir çift oldular.

Birkin ayrıca Serge Gainsbourg’un yönetmenliğinde çekilen Je t’aime moi non plus (1976) filminde rol aldı. Sanatçı ayrıca, Agatha Christie uyarlamaları Death on the Nile (1978) ve Evil Under the Sun (1982) yapımları ile oyunculuk kariyerine devam etti.

- Reklam -

Jane Birkin

1980 yılında Gainsbourg’dan ayrılan sanatçı hem oyuncu hem de müzisyen olarak kariyerine devam etti. Çeşitli bağımsız filmlerde rol aldı ve çok sayıda solo albüm kaydetti. 1991 yılında Red Fox adlı mini dizide ve 1998 yılında A Soldier’s Daughter Never Cries adlı Amerikan filminde kendisine yer buldu. 2016 yılında Akademi Ödülü adayı kısa film La femme et le TGV‘de rol aldı ve bunun son film rolü olacağını söyledi.

Moda dünyasında da önemli çalışmaları bulunan sanatçı, Hermés dahil olmak üzere birçok ünlü markayla çalıştı. Hermés’in bir çanta koleksiyonuna Birkin adı verildi. Sanatçı bu süreci 2020’de verdiği bir demeçte anlatmıştı. Sanatçı, Londra’ya giden bir Air France uçağında Hermés’in o dönemki başkanı Jean-Louis Dumas’nın yanında otururken tesadüfen karşılaşmalarının, kendi adını taşıyan ve çok sevilen çantaya nasıl ilham verdiğinden bahsetmişti.

Jane Birkin hakkındaki hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Euro News


Bizleri sosyal medya ve Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ukrayna II. Dunya Savasi Ingiliz Ucagi Hurricane

Ukrayna’da Bir Ormanda II. Dünya Savaşı’ndan Kalma İngiliz Hurricane Savaş Uçağı Kalıntıları Bulundu

Tanju Tuncel Olum Haberi

Usta Oyuncu Tanju Tuncel 83 Yaşında Aramızdan Ayrıldı