in ,

Usta Oyuncu Tanju Tuncel 83 Yaşında Aramızdan Ayrıldı

Tanju Tuncel 83 yaşında hayata veda etti. Ünlü oyuncunun cenazesi bugün Tuzla’daki Osmangazi Mezarlığında toprağa verildi.

Tanju Tuncel Olum Haberi
- Reklam -
- Reklam -

Tanju Tuncel yaşamını yitirdi. Geniş Aile, Eyvah Eyvah ve Babamın Kemikleri gibi birçok yapımda rol alan aktris, 15 Temmuz günü hayata veda etti. Oyuncunun cenazesi bugün düzenlenen törenle birlikte toprağa verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanju Tuncel’in ölümünün ardından şu ifadeleri kullandı:

“Canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan usta oyuncu Tanju Tuncel’e Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

- Reklam -

1940 yılında Adana’da dünyaya gelen Tanju Tuncel; üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Tiyatro Bölümü’nde aldı. Tiyatro, sinema ve dizi yapımlarında rol alan sanatçı ardında geniş bir külliyat bırakmıştı.

Tanju Tuncel

Bir süredir Kartal’da bir huzurevinde kalan Tuncel burada fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Oyuncu hastanedeki tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.

Tanju Tuncel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Cenazesi Erenköy Galip Paşa Camii’nden kaldırılan sanatçı bugün Osmangazi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Sanatçının cenaze törenine İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan rol arkadaşları, kızı Banu Sezgin, akrabaları ve aile dostları ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı.

Oyuncu Nedim Saban, Tencel’i ilk defa 1978’de izlediğini ve o tarihten beri sanatçının sıkı bir hayranı olduğunu kaydetti. Saban şöyle konuştu:

“Türkiye Tiyatrosu için büyük kayıp. Çok yetenekli özel bir insan ve duyduğum kadarıyla da kimseyi kırmamış hayatı boyunca. Bu da bence çok önemli, dualarım onunla.”

Tanju Tuncel Cenaze

- Reklam -

Oyuncu Feriha Eyüboğlu ise Tuncel ile çocukluk arkadaşı olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Dünyanın en iyi insanıydı. Zarif, naif, iyi bir oyuncuydu. Hayatı çalışmakla geçti, hep vermekle geçti.”

Tiyatro kariyerine Gençlik Tiyatrosu’nda adım atan Tanju Tuncel, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda emekli oldu. Emekliliğinin ardından da TV kariyerine devam eden sanatçı son olarak Özkan Çelik’in dram türündeki Babamın Kemikleri filminde rol almıştı.

Oyuncunun yer aldığı TV ve sinema yapımlardan bazıları şu şekilde:

Çalıkuşu (1986), Şaşıfelek Çıkmazı (1996), Nihavend Mucize (1997), Evdeki Yabancı (2000), Dadı (2001-2002), Sıdıka (1997-2003), Beyaz Melek (2007), Eyvah Eyvah (2010), Türkan (2011) ve Geniş Aile (2009-2011).

Tanju Tuncel hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: DHA


Bizleri sosyal medya ve Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Sessiz sakin aramızdan ayrıldı. Mekanı cennet olsun.

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Üzüldüm, rollerini çok iyi bir şekilde yansıtıyordu ve hissettiriyordu izleyiciye :frowning: Ruhu huzur içinde, mekanı cennet olsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jane Birkin Ölüm Haberi

Bir Döneme Damga Vuran Ünlü Müzisyen ve Aktris Jane Birkin Yaşamını Yitirdi

House of the Dragon 2. Sezon Grev

“House of the Dragon”ın 2. Sezon Çekimleri Grevden Etkilenmiyor