in , ,

Jimi Hendrix’in Hayatı Bilimkurgu Temalı Bir Çizgi Romana Uyarlanıyor

Jimi Hendrix’in hayatına yeni bir yorum getiren bilimkurgu temalı “Hendrix: Electric Requiem” çizgi romanı geliyor.

Jimi Hendrix Hayatı Bilimkurgu Çizgi Romanı Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Jimi Hendrix, zamanda yolculuk eden galaksilerarası bir kahraman olarak çizgi roman dünyasına geri dönüyor. Hendrix: Electric Requiem adlı eseri Titan Comics yayımlıyor.

Titan Comics, geçen mart ayında Quentin Tarantino’nun hayatını çizgi romana taşıyan Quentin by Tarantino’yu duyurmuştu. Dünyaca ünlü bağımsız çizgi roman yayıncısının sıradaki hedefi ise rock müzik dünyasının yıldız ismi oldu.

Tam adı Johnny Allen Hendrix olan Jimi Hendrix, rock müzik tarihinin en etkili müzisyenleri arasında sayılıyor. Woodstock Festivali’nde headliner olarak sahne alan Amerikalı sanatçı, 27 yaşında hayatını kaybetmişti.

- Reklam -

Hendrix’in mirasçıları tarafından onaylanan Jimi Hendrix: Purple Haze adlı çizgi roman, ünlü müzisyenin kız kardeşi Janie Hendrix ortaklığında geliştiriliyor.

Jimi Hendrix Çizgi Romanı Rock Müzik ve Bilimkurgu Hayranlarına Hitap Ediyor

Mellow Brown ve DJ Benhameen tarafından yazılan ve Tom Mandrake tarafından çizilen çizgi roman toplamda 128 sayfadan oluşuyor.

Yayınevi, eser hakkındaki detayları saklı tutsa da yapılan basın açıklamasında çizgi romanın tüm hayatı köleleştirerek müziği susturan galaktik bir tirana karşı verilen tehlikeli bir macera olarak tanımlıyor. Henrix, Rock ‘n’ roll müziğine hasret kalmış insanlığa aradığını verebilmek için evrenin merkezine doğru tehlikeli bir arayışa çıkıyor.

Hendrix Electric Requiem - Çizgi Roman

Janie Hendrix kitap hakkında yaptığı ilk açıklamada şunları kaydetti:

- Reklam -

“Jimi, müziğiyle zamanı ve mekânı aşarak nesiller boyu geleceğe sıçradı. Onda birçokları için gerçek bir hayranlık hissi uyandıran bambaşka bir dünya vardı. Jimi’yi bir zaman yolcusu, özgürlük savaşçısı ve sihir müzisyeni olarak tanıtan bir bilimkurgu öyküsünün anlatılması heyecan verici. Bu çizgi roman, Jimi’nin müziğinin, şarkılarının ve fütüristik bir hayal gücüne sahip olan sanatının harika bir tasviri. Jimi, resimli hikâye anlatımı ve bilimkurgu hayranlarını büyüleyecek!”

Öte yandan Jimi Hendrix: Purple Haze, Hendrix hakkındaki ilk çizgi roman değil. Michael I. Green ve Bill Sienkiewicz 1995 yılında Amerikalı sanatçı için resimli biyografi türündeki Voodoo Child’ı hazırlamışlardı. 2022’de ise Mattia Colombara ve Gianluca Maconi tarafından yaratılan Hendrix: Electric Requiem okurlarla buluştu.

Jimi Hendrix Çizgi Roman

Sizin Jimi Hendrix çizgi romanı Hendrix: Electric Requiem hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, çizgi roman dünyasından daha fazla içerik için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Dragon Prince 5. Sezona İlk Bakış

The Dragon Prince’in 5. Sezonundan Yeni Görseller Paylaşıldı (Çıkış Tarihi Belli Oldu)

Dünya'nın İlk Hayvanı Bulunmuş Olabilir

700 Milyon Yıl Önce Yaşamıştı: Bilim İnsanları, Dünya’nın İlk Hayvanını Bulmuş Olabilir