in ,

“Freaks and Geeks”in Yıldızı Joe Flaherty 82 Yaşında Hayatını Kaybetti

Joe Flaherty 82 yaşında aramızdan ayrıldı. Komedinin usta aktörleri arasında yer alan oyuncu ardında birçok unutulmaz performans bıraktı.

Joe Flaherty Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Joe Flaherty hayata veda etti. Amerikalı oyuncu Freaks and Geeks, Back to the Future Part II ve Happy Gilmore gibi yapımlarla adından söz ettirmişti.

Komedi efsanesi Joe Flaherty ardında onlarca yıllık unutulmaz performanslar bırakarak 82 yaşında hayatını kaybetti. Second City komedi topluluğunun eski üyelerinden olan Flaherty SCTV’deki komedi skeçleriyle adından çokça söz ettirmişti.

Variety’nin haberine göre Flaherty dün geçirdiği kısa bir hastalığın ardından hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun kızı Gudrun haberi doğrulayan kişi oldu ve şu ifadeleri kullandı:

- Reklam -

“Kısa süren bir hastalığın ardından dün aramızdan ayrıldı. O andan beri bu büyük kayıpla yüzleşmek için mücadele ediyorum. Babam, sınırsız kalbi ve 40’lı ve 50’li yılların filmlerine olan sarsılmaz tutkusuyla tanınan olağanüstü bir adamdı. Sinemanın altın çağına dair içgörüsü yalnızca profesyonel yaşamını şekillendirmedi. Aynı zamanda benim için sonsuz bir hayranlık kaynağı olmayı başardı. Sağlık sorunlarıyla yüzleştiği bu son birkaç ayda, o klasik filmlerin çoğunu birlikte izleme fırsatı bulduk. O anları sonsuza dek hatırlayacağım.”

Joe Flaherty

Joe Flaherty Ardında Uzun Soluklu Bir Oyunculuk Kariyeri Bıraktı

21 Haziran 1941’de ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki Pittsburgh kentinde doğan Joe Flaherty; oyunculuk kariyerine Second City Tiyatrosu’nda başladı. Orada Bill Murray, John Belushi, Harold Ramis ve Gilda Radner gibi yıldızlarla oyunlar oynayan ve senaryolar yazan Flaherty; 1970’lerde Ramis’le birlikte Toronto’ya taşınarak Second City’nin Kanada şubesini kurdular.

1976’da Saturday Night Live’ın Amerikan televizyonlarındaki başarısının ardından Second City, SCTV’nin ilk kadrosunda yer alan Flaherty ile macerasına televizyon ekranlarına taşıdı.

Joe Flaherty - Freaks and Geeks

- Reklam -

Küçük bir kasaba televizyon kanalı, Flaherty ve arkadaşları sayesinde SCTV programı sayesinde ses getiren bir mecraya dönüştü. 1976’da başlayan program, 6 sezon boyunca dört farklı kanalda yayın hayatını sürdürdü.

SCTV aralarında Catherine O’Hara, Rick Moranis, John Candy, Eugene Levy ve Martin Short’un da bulunduğu bir komedi efsanesi kuşağının yetişmesine zemin hazırladı. Yapımdaki bazı oyuncular gelip gitse de Flaherty dizinin tüm sezonları boyunca SCTV’de yer almayı sürdürdü.

Flaherty SCTV sonrası Freaks and Geeks, Happy Gilmore, Back to the Future Part II ve Detroit Rock City, Family Guy gibi birçok yapımda yer aldı.

Joe Flaherty hakkındaki hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider


Gelişmelerden haberdar olmak için Kayıp Rıhtım’ı Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tulsa King 2. Sezon Çekimleri - Sylvester Stallone

Sylvester Stallone, “Tulsa King” 2. Sezon ile Geri Dönüyor: Yeni Sezonda Çekimler Başladı

Grey's Anatomy 21. Sezon Onayı

“Grey’s Anatomy” Dizisi 21. Sezon Onayını Aldı