in ,

43 Yıllık Maçta Son Düdük Çaldı: “Kaptan Tsubasa”nın Yaratıcısı Emekli Oldu

“Kaptan Tsubasa” manga serisinin yaratıcısı Takahashi Yoichi okurlara veda etti. 43 yıllık macera böylece son bulsa da Yoichi hâlâ sanat üretimini sürdüreceğini açıkladı.

Kaptan Tsubasa - Takahashi Yoichi Emekli
- Reklam -
- Reklam -

Kaptan Tsubasa serisi ile manga ve anime dünyasına damga vuran Takahashi Yoichi emeklilik kararı aldı. Yoichi, 43 yıllık yolculuğun ardından dünyanın en köklü spor mangasına veda etmiş oldu.

1981 yılında Shukan Shonen Jump dergisinde okurlarla buluşmaya başlayan Kaptan Tsubasa, özellikle anime dizisi aracılığıyla onlarca ülkede milyonlarca kişiye ulaşmayı başarmıştı. Takahashi Yoichi’nin aldığı emeklilik kararı ise geçen ocak ayından beri biliniyordu.

63 yaşındaki Takahashi, serinin ana karakteri olan futbol dehası Tsubasa hakkında hikâyeler  üretmeye devam edeceğini, ancak daha hızlı bir şekilde üretebilmeyi beklediği kaba bir storyboard formatına geçerek bunları özel bir internet sitesinde hayranlarına ulaştıracağını söyledi.

- Reklam -

Captain Tsubasa - Takahashi Yoichi Emekli

Takahashi Yoichi geçen çarşamba günü X (eski adıyla Twitter) platformunda yaptığı bir paylaşımda “Hâlâ illüstrasyon çizmeyi ve hikâyeler düşünmeyi seviyorum,” ifadelerine yer verdi.

“Kaptan Tsubasa”nın Yaratıcısı Manga Serisine Veda Etse de Hikâye Farklı Bir Formatta Devam Edecek

Serinin manga formatındaki son bölümü olan Captain Tsubasa Rising Sun, Tsubasa’nın 23 yaş altı Japon futbol takımının kaptanı olarak Olimpiyatlara katılmasını anlatıyor.

Hikâye bu yazdan itibaren Captain Tsubasa World isimli internet sitesi üzerinden haftalık yayınlara yeni formatta devam edecek.

Takahashi bu formatta çinileme ve ekran tonları ekleme gerekmeyeceği için “gelecekteki hikâyeleri daha hızlı bir şekilde sunabileceğini” de ifade etti.

Sanatçı ayrıca artık son teslim tarihlerine ya da sayfa sayısı veya format gibi kısıtlamalara uymak zorunda kalmayacağı için “daha fazla ifade özgürlüğüne” sahip olacağını düşünüyor.

- Reklam -

Kaptan Tsubasa - Takahashi Yoichi Emeklilik Kararı

Takahashi, bir manga sanatçısı olarak başlangıç noktasının ilkokulda boş bir kâğıda kurşun kalem kullanarak çizmeye başladığı zamanlar olduğunu hatırlatarak, “Şimdi o zamanlar yaptığım şeyin aynısını yapacağım: Kurşun kalem çizimleriyle bir manga serisi,” dedi.

Tokyo merkezli yayınevi Shueisha Inc. ana manga serisinin sona erdiğini geçen ocak ayında Kaptan Tsubasa Dergisi’nde duyurmuştu. Takahashi o dönemde “fiziksel gücündeki azalma ve son dijitalleşme dalgasının neden olduğu çizim ortamındaki değişikliklerin” manga çizme hızını yavaşlattığını söylemişti.

Kaptan Tsubasa serisi 50’den fazla ülkede yayımlandı ve Japonya’da manga serisi 90 milyondan fazla kopya sattı.

İlginizi çekebilir: Spor Temalı En İyi 25 Anime

Siz Kaptan Tsubasa’nın yaratıcısı Takahashi Yoichi’nin emekli olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, anime ve manga dünyasından son gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Kyodo News

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney - Indiana Jones 5 Zararı

Disney, “Indiana Jones and the Dial of Destiny” Filminden 130 Milyon Dolardan Fazla Zarar Etti

Daredevil: Born Again Çekimleri Tamamlandı

“Daredevil: Born Again” Dizisinde Çekimler Tamamlandı