in ,

Amin Maalouf’un Deneme Türündeki “Labirent: Batı ve Hasımları” Eseri Raflarda

Amin Maalouf’un kurgu dışı eseri “Labirent: Batı ve Hasımları” Yapı Kredi Yayınları etiketiyle okurların beğenisine sunuldu.

Labirent: Batı ve Hasımları - Amin Maalouf
- Reklam -
- Reklam -

Amin Maalouf imzalı Labirent: Batı ve Hasımları raflardaki yerini alıyor. Eser, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Lübnanlı yazar Amin Maalouf Türkçedeki yolculuğuna deneme türündeki yeni eseriyle devam ediyor. Afrikalı Leo, Doğu’nun Limanları, Semerkant, Uzaktan Aşk, Béatrice’ten Sonra Birinci Yüzyıl ve Ölümcül Kimlikler gibi eserlerle tanınan Maalouf; son olarak Empedokles’in Dostları romanıyla okurların karşısına çıkmıştı.

Orijinal adı Le labyrinthe des égarés: L’Occident et ses adversaires olan ve kendi dilinde ilk defa Ekim 2023 tarihinde yayımlanan Labirent: Batı ve Hasımları, Maalouf’un son matbu çalışması.

- Reklam -

Japonya, Çin, Rusya ve ABD’nin tarihine odaklanan Labirent: Batı ve Hasımları kitabı; bu dört uygarlığın Batı ile olan ilişkisini ele alıyor.

Labirent: Batı ve Hasımları – Amin Maalouf | Arka Kapak Tanıtımı

Labirent: Batı ve Hasımları - Amin Maalouf

Çok geç değil. Bu “labirent”ten çıkma olanaklarına sahibiz. Yeter ki önce yolumuzu yitirdiğimizi kabul edelim…

2022 yılında Avrupa’nın göbeğinde geçmişin travmalarını tetikleyen yıkıcı bir savaş patlak verdi. Nükleer felaket senaryolarının gerçeğe dönüşmesine ramak kaldı. Demirden bir el, Batı’yı Rusya ve Çin’le karşı karşıya getirdi adeta.

Kibirli ve bencil yöneticilerin, aklı küçümseyip eşitsizliği besleyen köhne ideolojilerin hükmü altındaki çağımız, son hızla uçuruma doğru sürüklenmekte. Günümüzde ne Batı ne de hasımları insanlığı hapsolduğu bu labirentten çıkarmaya muktedir. Batı’nın da, Doğu’nun da yaydığı ışık dünyayı aydınlatmakta artık yetersiz ama umutsuzluğa yer yok.

- Reklam -

Amin Maalouf “Labirent”te Batı ile hasımları arasında yaşanan yeni çatışmaların ve meydan okumaların kadim kökenlerini dört büyük ulusun tarihi üzerinden anlatıyor: Meiji döneminde büyük bir modernleşme ivmesi kazanarak Asya’nın yükselen gücü olan Japonya; uzun yıllar Batılı uluslar için tehdit oluşturmuş Rusya; 21. yüzyılda ekonomik üstünlüğünü ilan eden Çin ve gezegenin hâlâ kültürel, teknik ve ekonomik anlamda süper gücü sayılan Amerika Birleşik Devletleri.

“Labirent” yönünü ve yolunu kaybetmiş insanlık için bir pusula…

Toplamda 288 sayfadan oluşan eserin tercümesini Amin Maalouf’un önceki kitaplarında olduğu gibi yine Ali Berktay üstleniyor.

Dört ana başlık ve bir sonsöz altında şekillenen kitabın içindekiler bölümü şu şekilde:

  • Japon Kıvılcımları
  • Emekçiler “Cennet”i
  • Çok Uzun Bir Yürüyüş
  • Batı’nın Kalesi
  • Sonsöz: Yeniden İnşa Edilecek Bir Dünya

Maalouf’un Labirent kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karayip Korsanlari Film Serisi Yeniden Baslatma

“Karayip Korsanları” Geri Dönüyor: Yeni Film, Seriyi Sıfırlayarak Yeniden Başlatacak

Julia Roberts, After the Hunt Filminin Başrolünde

Julia Roberts, “Call Me By Your Name” Yönetmeninin Yeni Gerilim Filminin Başrolünü Üstlenecek