in ,

“Karayip Korsanları” Geri Dönüyor: Yeni Film, Seriyi Sıfırlayarak Yeniden Başlatacak

Karayip Korsanları film serisi hakkında belirsizlik çözüldü. Yeni “Pirates of the Caribbean” yapımı seriyi sıfırlayarak beyaz bir sayfa açacak.

Karayip Korsanlari Film Serisi Yeniden Baslatma
- Reklam -
- Reklam -

Karayip Korsanları film serisinin geleceği hakkındaki spekülasyonlar, yapımcı Jerry Bruckheimer’ın açıklamalarının ardından son buldu. Disney, ünlü markasını “reboot” ederek Pirates of the Caribbean evrenini sıfırlamaya hazırlanıyor.

The Walt Disney çatısı altında gerek filmleri gerekse tema parkları ve oyuncakları açısından en değerli markalardan birisi de Karayip Korsanları. Stüdyo, başrolünde Johnny Depp’in yer aldığı seriden 2003-2017 yılları arasında yayınlanan 5 filmde toplamda 4.5 milyar dolar gişe hasılatı elde etti.

Beşinci film Salazar’ın İntikamı sonrasında seriye ara verilmiş, hayranlar gözlerini altıncı filme dikmişken serinin başrolü Johnny Depp, eski eşi Amber Heard ile olan davası nedeniyle mevcut projelerinin dışarısında tutulmuştu. Depp davadan aklanarak çıksa da geçen süreçte Karayip Korsanları serisinin kadın başrol oyuncuları ile yeniden başlatılacağından yeni bir Jack Sparrow tercihiyle kaldığı yerden devam edeceğine dek birçok ihtimal değerlendirilmişti.

- Reklam -

Karayip Korsanları 6 - Reboot - Pirates of the Caribbean

Neticede Disney’in tercihi kesinleşti ve yapımcılar seriyi “sıfırlayacak” düğmeye karar verdi. Böylelikle şirketin amiral gemisi olan Pirates of the Caribbean’ın bir kez daha sulara açılması üzerine çalışmalar hız kazandı.

Yeni Karayip Korsanları Filmi Yeni Oyuncularla Taze Bir Hikâye Anlatacak

Comic Book’a konuşan yapımcı Jerry Bruckheimer, serinin yeni oyuncular ve yeni hikâyeler ile geri döneceğini belirtti. Bruckheimer, önündeki projelerden Top Gun’ın devamı mı yoksa yeni Karayip Korsanları filmi mi öncelikli olacak sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Bunu söylemek zor. Bilemezsiniz, gerçekten bilemezsiniz. Nasıl bir araya geldiklerini bilmiyorsunuz. Çünkü Top Gun’da ikonik ve parlak bir aktörünüz var. Top Gun’dan önce kaç filmde oynar bilemem. Ama Pirates’ı yeniden başlatacağız. Bu yüzden onda ekibi bir araya getirmek daha kolay. Çünkü belli başlı oyuncuları beklemek zorunda değilsiniz. “

Serinin beşinci filmi, Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley) ve Davy Jones (Bill Nighy) karakterlerinin jenerik sonrası bir sahnede görünmesiyle başka hikâyelere de kapı aralayan bir finalle sona ermişti.

Karayip Korsanları Film Serisi Yeniden Başlatma Reboot

Pirates of the Caribbean Serisinde Belirsizlik Uzun Zamandır Devam Ediyor

Bruckheimer daha önce Joachim Rønning’in yönetmen olarak geri döneceğini ve altıncı filmin geliştirilme aşamasında olduğunu duyurmuştu. Ardından Deadpool’un yazarları Rhett Reese ve Paul Wernick ikilisi işe alınmıştı. Ancak anlaşmazlıkların ardından senaristler projeden ayrılmıştı.

- Reklam -

Bu aşamadan sonra proje bir tür “yeniden başlatma” olarak anılmaya başlandı. Serinin eski yazarlarından Ted Elliott ve The Last of Us’ın ortak yaratıcısı Craig Mazin yapıma dahil edildi. Mazin, Eylül 2023’te senaryonun Disney tarafından onaylandığını ancak geçen yaz gerçekleşen grevler nedeniyle prodüksiyonun aksadığını açıkladı.

Margot Robbie - yeni Karayip Korsanlari filmi iptal

Diğer tarafta ise Birds of Prey ve Bumblebee’deki çalışmalarıyla tanınan Christina Hodson’ın senaryonu yazdığı; Margot Robbie’nin başrolünde yer alacağı bir spin-off da duyuruldu. Ancak bu proje 2022 yılında iptal edildi.

Finale kalan projenin Ted Elliott ve Craig Mazin’e mi ait olduğu ise şu an için bilinmiyor.

Yeni Karayip Korsanları filmi hakkında vizyon tarihi, başrol tercihleri ve konu gibi detaylar henüz açıklanmadı.

İlginizi çekebilir: Korsanları Konu Alan En İyi Filmler

Yeni Karayip Korsanları filmi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Şaşırdık mı? Hayır. Yakında ne var ne yok 0’dan başlatma furyası başlar.

  2. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Bazı şeyleri söyleyemiyorum ama batıracaklar :slight_smile: Bir daha çok zor böyle bir kadro ile o senaryoyu çekmek. Disney zaten son zamanlarda okadar kötü kararlar veriyor ki. İnsan hayret edesi geliyor ama hayret etmiyorum. Devasa şirketler bu kadar kötü yönetilirken biz kendi çalıştığımız şirketlere çok suç bulmamak lazım :rofl:

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Güzel yapılmış şeyleri hemen bozun emi.

  4. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Birileri lütfen Holiwood’u sıfırlayabilir mi? Sıkıdlım artık amerikan sinemasının saçmalıklarından. Sırf kâr elde edeceiz diye berbat karar üzerine berbat karar alıyorlar, artık diyecek bir şey bulamıyorum. Suratlarında patlasın.

  5. Avatar for Guve Guve dedi ki:

    Karayip Korsanları 3 filmdir zaten. 4 ve 5 eşantiyondu. Daha ne kadar sıfırlayacaklar? Umarım yeni çekileceklerde korsan, gemi falan görürüz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Bad Boys 4 Fragman - Ride or Die

“Bad Boys 4” Filmi için İlk Fragman Yayınlandı: Will Smith ve Martin Lawrence Yeniden Bir Arada

Labirent: Batı ve Hasımları - Amin Maalouf

Amin Maalouf’un Deneme Türündeki “Labirent: Batı ve Hasımları” Eseri Raflarda