in ,

“Friends” Dizisinin Yıldızı Matthew Perry, 54 Yaşında Hayatını Kaybetti

Matthew Perry yaşamını yitirdi. “Friends” dizisinde Chandler Bing rolüyle adını tüm dünyaya duyuran oyuncu 54 yaşındaydı.

Matthew Perry Hayatını Kaybetti: Friends Yıldızına Veda
- Reklam -
- Reklam -

Matthew Perry hayatını kaybetti. Bir döneme damga vuran sit-com dizilerinden Friends’in unutulmaz karakterlerinden Chandler Bing ile tanınan oyuncu 54 yaşında aramızdan ayrıldı.

Üzücü haberi duyuran kaynaklar, oyuncunun Los Angeles’taki evindeki jakuzisinde ölü bulunduğunu bildirdi. Perry’nin ölüm nedeni olarak boğulma şüphesi üzerinde duruluyor. Ancak henüz tam olarak neden boğulduğuna dair bir bilgi paylaşılmış değil.

Matthew Perry, Friends dizisindeki Chandler Bing karakteriyle tanınmış ve bu rolüyle televizyon dünyasının en ünlü yıldızları arasında yer almıştı. 10 sezon boyunca Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow ve David Schwimmer ile birlikte New York’ta bir arkadaş grubunu canlandırarak geniş bir izleyici kitlesi kazanmıştı. Dizi 1994 ile 2004 yılları arasında yayınlanmış ve en iyi komedi dizisi dalında Emmy ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazanmıştı.

- Reklam -

Perry sahne ve ekranın yanı sıra özel hayatında da zorlu bir mücadele vermişti. Kendi yaşam öyküsünü anlattığı ve geçen yıl yayımlanan Friends, Lovers and the Big Terrible Thing adlı anı kitabında, Friends dizisine olan tutkusunu ve bağımlılıkla savaşını anlatmıştı. Perry, bağımlılıkla mücadele ederken bu sırrını uzun süre saklamış ve bunu kimseyle paylaşmamıştı.

Matthew Perry Hayatını Kaybetti: Friends Yıldızına Veda

“Friends” Dizisinin Yıldızı Matthew Perry Kimdir?

Matthew Perry, 19 Ağustos 1969 tarihinde Massachusetts’te doğdu. Anne ve babası boşandıktan sonra annesiyle Kanada’nın başkenti Ottawa’ya yaşadı. Ancak daha sonra babasıyla ABD’ye dönerek oyunculuk kariyerine adım attı. Bu süreçte tenisle ilgilendi, bir yandan da oyunculuğa olan ilgisi giderek arttı.

Oyuncunun ölümü hem dizi dünyasını hem de hayranlarını derin bir üzüntüye boğdu. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Perry’nin ölümünü duyduğunda duygusal bir paylaşım yaparak oyuncunun okul günlerine ve neşeli kişiliğine dikkat çekti. Warner Bros. ve Friends’in resmi Instagram hesapları üzerinden, “Matthew Perry’nin öldüğünü öğrendiğimizde yıkıldık. O hepimiz için gerçek bir armağandı. Kalbimiz ailesi, sevdikleri ve tüm hayranlarıyla birlikte,” ifadeleriyle ortak bir paylaşımda bulundu.

- Reklam -

Matthew Perry Friends dizisiyle sadece televizyon tarihine geçmekle kalmadı, aynı zamanda kariyeri boyunca The Whole Nine Yards ve The Ron Clark Story gibi birçok projede başarılı performanslar sergiledi. Amerikalı aktör dizi dünyasında ve sinemada önemli izler bıraktı.

"Friends" Dizisinin Yıldızı Matthew Perry, 54 Yaşında Hayatını Kaybetti

Matthew Perry hakkındaki hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Dizi ve sinema dünyasından güncel gelişmeler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BerkayBing BerkayBing dedi ki:

    Haberi dün gece gördüğümde şok oldum. Friends en sevdiğim dizilerden birisiydi ve Chandler da en sevdiğim karakterlerden birisiydi. Çok başarılı şekilde canlandırıyordu. Tam da en kötü zamanlarımda keşfetmiştim diziyi. Hatta nickimdeki ‘‘Bing’’ yine Chandler’ın soyadından geliyor. Çok üzüldüm. Huzur içinde yatsın. :broken_heart:

  2. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Gece haberi görünce yıkıldım adeta. Güzel zamanların sitcomu, özlenen zamanların şovu… Chandler Bing çok sevdiğim bir karakterdi. Toprak seni hiç incitmesin güzel abim.

  3. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Çok sevdiğim birisi daha terk etti dünyayı. :frowning:

  4. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Ruhu huzur içinde olsun, onu seven kişilere sabır versin Tanrı :slightly_frowning_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

canavar filmleri modern zamanlar

The Babadook’tan The Mist’e… İşte Modern Zamanların En İyi 10 Canavar Filmi

Barbarian Oyun

Zach Cregger’ın Korku Filmi “Barbarian” Video Oyuna Uyarlanıyor