in ,

Sinema, Dizi ve Tiyatro Oyuncusu Mehmet Ulay Hayatını Kaybetti

Mehmet Ulay yaşamını yitirdi. Bir süredir akciğer kanseriyle savaşan ve Almanya’da yaşayan sinema, dizi ve tiyatronun usta ismi 81 yaşındaydı.

Mehmet Ulay 81 Yaşında Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Türk sinema ve tiyatro dünyasının usta oyuncusu Mehmet Ulay, 81 yaşında Almanya’da hayatını kaybetti. Yaklaşık bir yıldır akciğer kanseriyle mücadele eden deneyimli oyuncu, uzun bir süredir Almanya’da yaşamını sürdürüyordu. Mehmet Ulay’ın ölümü sevenlerini büyük bir üzüntüye boğdu.

Mehmet Ulay, 1942 yılında İstanbul’da doğdu ve Ankara’da büyüdü. Lise eğitimini İstanbul Kabataş Lisesi’nde tamamladıktan sonra tiyatroya olan ilgisiyle dikkat çekti. 1963 yılında Devlet Tiyatroları’nda sahneye çıkarak profesyonel tiyatro kariyerine başladı. Ankara Sanat Tiyatrosu’nda çeşitli görevlerde bulunurken aynı zamanda Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde okudu.

1969 yılında İngiltere’ye giderek tiyatro eğitimi aldı ve çeşitli tiyatrolarda görev yaptı. Türkiye’ye döndüğünde Ankara Sanat Tiyatrosu’nda müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı gibi önemli görevler üstlendi. Uzun bir süre yurt dışında tiyatro üzerine araştırmalar yaparak kariyerini geliştirdi.

- Reklam -

Mehmet Ulay 81 Yaşında Hayatını Kaybetti

Yaşamını Yitiren Mehmet Ulay Birçok Dizide de Rol Almıştı

Mehmet Ulay, Türk sinemasına ve televizyon dünyasına da önemli katkılarda bulundu. Birçok dizi ve filmde unutulmaz roller üstlendi. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Muhteşem Yüzyıl, Ezel, Arka Sıradakiler, Ruhsar ve Süper Baba gibi yapımlarda oyunculuğuyla iz bıraktı.

Usta oyuncu, aynı zamanda video kasetleri pazarlama ve gıda dağıtımı gibi ticari faaliyetlerde de bulundu, ancak tiyatroyu her zaman özledi. Sanat kariyeri boyunca birçok ödül kazandı ve Türk tiyatro dünyasında saygıyla anıldı.

Ulay’ın bir yıldır mücadele ettiği akciğer kanseri sonunda yaşamını yitirmesi sonrası sevenleri, sosyal medyada duygusal mesajlarla Mehmet Ulay’a veda etti. Oyuncu ve yönetmen kimlikleriyle tanınan Hamdi Alkan, Ulay’ın ölümü sonrası sosyal medya hesabı üzerinden şunları paylaştı:

“Sevgili Mehmet Ulay ile uzun yıllar birlikte çalışmıştık. Vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrendim.. Meslektaşlarına, dostlarına ve ailesine sabır diliyorum .. Huzur içinde uyu Mehmet ağabey…”

- Reklam -

Mehmet Ulay 81 Yaşında Hayatını Kaybetti

İsmail Hacıoğlu ise usta oyuncudan gelen acı haberin ardından duygularını, “Güle güle ustam. Mekanın cennet olsun inşallah. Hakkını helal et Mehmet abi, hakkını helal et,” cümleleriyle dile getirdi.

Ulay’ın cenazesi bugün Almanya’da defnedilecek.

Usta oyuncunun yer aldığı hangi yapımları izlemiştiniz? Kendisini en çok hangi rolüyle hatırlıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


İçeriklerimizden haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Video Oyun Sanatçıları Grev Kararı

Senarist ve Oyuncuların Ardından Video Oyun Sanatçıları da Greve Gitmeye Hazırlanıyor

Bir İstanbul Efsanesi - Ayşegül Yalvaç

Bir İstanbul Efsanesi – Ayşegül Yalvaç | Yazarının Kaleminden