in ,

Şifre Paylaşımını Kısıtlayan Netflix Abone Sayısını Artırmayı Başardı

Netflix, bazı bölgelerde uyguladığı şifre paylaşımını kısıtlama yolunun karşılığını hızlı şekilde görmeye başladı. Platform, abone sayısında ani bir artış yaşadı.

Netflix Getirdiği Kısıtlama ile Abone Sayısını Artırdı
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, ABD başta olmak üzere bazı ülkelerde şifre paylaşımını kısıtlayarak bu özelliği ücretli hâle getirdi. Şirketin bu kararı ise platformun abone sayısını Koronavirüs pandemisi döneminin bile üzerine çıkartmayı başardı.

Veri analiz şirketi Antenna’nın raporuna göre şu anda en çok aboneye sahip olan dijital yayın devi, ücretli paylaşım politikalarını kullanıcılara duyurduktan sonra dört gün içinde abone sayısında önemli bir artış kaydetti. Antenna’nın verilerine göre, bu dönemde günlük ortalama kayıt sayısı 73.000’e yükseldi ve bu, Netflix’in son 60 günlük ortalamasına göre %102’lik bir artış anlamına geliyor. Ayrıca 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde Netflix’in 100.000 yeni abone kazandığı belirtiliyor. Antenna’ya göre bu rakam, Mart ve Nisan 2020’deki Covid-19 kısıtlamaları döneminde Netflix’in elde ettiği abone sayısından daha fazla.

Netflix’in yeni politikaları, abonelerden hesaplarını evde yaşayan en fazla iki kişiyle paylaşmak için aylık 7,99 ABD doları ek ücret talep ediyor. Bu hamle, kullanıcıların hesaplarını sadece aile üyeleriyle sınırlamayı ve şifre paylaşımını kontrol altına almaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

- Reklam -

Netflix Getirdiği Kısıtlama ile Abone Sayısını Artırdı

Netflix Getirdiği Kısıtlama ile Abone Sayısını Kanada’da Artırmayı Başardı

Bu gelişme Netflix’in büyüme stratejisiyle de bağlantılı. Şirket, şifre paylaşımının önüne geçerek abone tabanını artırmayı ve gelirini yükseltmeyi hedefliyor. Özellikle ABD dışındaki pazarlarda ücretli paylaşım politikasını başlatarak, daha fazla gelir elde etmeyi ve büyümeyi sürdürmeyi planlıyor.

Dijital yayın devi geçen şubat ayında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya gibi ABD dışındaki birçok ülkede ücretli paylaşım politikasını başlattı. Şirket son kazanç raporunda, bu baskıların bir sonucu olarak Kanada’daki abone tabanının ABD’dekinden daha hızlı büyüdüğünü açıkladı.

Ancak, Netflix’in şifre paylaşımını engelleme politikası tartışmalara da neden oldu. Bazı kullanıcılar, hesaplarını başka aile üyeleriyle paylaşmak için ek ücret ödemek istemiyor ve bu nedenle aboneliklerini iptal ediyor. Diğer yandan, bazı kullanıcılar ise aile üyelerini hesaplarına eklemek için ekstra ödeme yapmayı tercih ediyor.

- Reklam -

Netflix Şifre Paylaşımı Kısıtlaması ile Abone Sayısını Artırdı

Netflix’in şifre paylaşımıyla mücadelesinin ABD’deki abone sayısı üzerindeki etkisi henüz tam olarak anlaşılamasa da, şirketin bu konudaki adımlarını yakından takip etmek önemli. Önümüzdeki aylarda şirketin kazanç raporları ve kullanıcı geri bildirimleri, şifre paylaşımını engelleme politikasının başarıya ulaşma derecesi hakkında daha fazla bilgi sağlayacak.

Şifre paylaşımı için alınan ekstra ücretin Türkiye’ye de gelmesi durumunda kanal ABD’deki gibi bir büyüme hızı elde edebilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, benzer içerikler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Baldur's Gate 3'ten Jason Isaacs'li Yeni Fragman

“Baldur’s Gate 3″ten Jason Isaacs’li Yeni Fragman Yayınlandı

Elizabeth Olsen Marvel Geri Dönecek mi?

Elizabeth Olsen, Marvel’a Geri Dönmeye İstekli Olmasa da “Agatha” Dizisi için Kapıyı Tamamen Kapatmadı