in

Netflix, Şifre Paylaşılan Her Evden Ekstra Ücret Alacağı Yeni Özelliğini Test Ediyor

Netflix, aynı hane dışında paylaşılacak şifreler için ekstra ücret alacağı bir özelliği test etmeye başladı. Dijital yayın devi, paylaşımlı hesaplara düzenleme getirmeye hazırlanıyor.

Netflix şifre paylaşımı test
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, farklı evlerden aynı hesaba girilmesinin önüne geçmek için yeni bir özelliğini test ediyor. Dijital yayın devi, hane dışı paylaşımlı şifrelerden ekstra ücret alabilir.

Dijital yayın dünyasının zirvesinde bulunan Netflix, ilk defa geçen aylarda uzun bir aranın ardından abone kaybettiğini duyurmuştu. Platform, bir yandan elindeki içerikleri HBO Max ve Disney Plus gibi mecralara kaptırırken diğer yandan da abonelerini elinde tutmakta güçlük yaşıyor.

Hisselerinde de değer kaybı yaşayan şirketin hissedarları firmayı “eksik bilgilendirildikleri” gerekçesiyle dava açma kararı almış, şirkette sular bir türlü durulmak bilmemişti.

- Reklam -

Şimdi ise platform bir süredir gündemde olan şifre paylaşımının önüne geçecek düzenleme için yeni bir teste başladı. Yayın platformu, Netflix hesabına farklı bir platformdan erişilmesi durumunda ek ücret almayı planlıyor.

Netflix Farklı Konumdan Şifre Paylaşımı için Ek Ücret İsteyecek

Özellik beş Latin Amerika ülkesinde bu özelliği test etmek için hazırlıklara başladı. Şirket, bu yol aracılığıyla hem farklı konumdan paylaşımlı hesapların önüne geçmek hem de ek gelir elde etmeyi planlıyor.

Netflix pazartesi günü yaptığı açıklamada Arjantin, El Salvador, Guatemala, Honduras ve Dominik Cumhuriyeti’ndeki kullanıcılarından, birincil ikametgâhlarının dışında iki haftadan fazla bir süreyle hesap kullanımının yaşanması durumunda ekstra ücret isteneceğini duyurdu. Bu durum, akıllı telefonlar, tabletler ya da dizüstü bilgisayar gibi mobil cihazlardaki kullanımı ve tatildeki insanları etkilemeyecek. Ek ev ücreti Arjantin’de 219 pesoya (1,70 dolar) ve diğer ülkelerde 2,99 dolara mal olacak.

Netflix şifre paylaşımı test

Platformun farklı konumdan girişleri GPS üzerinden değil de IP adresi ve cihaz bilgileri üzerinden tespit edecek.

- Reklam -

Netflix, 100 milyondan fazla evde başkaları tarafından ödenen hesapların kullanıldığını açıkladı. Platform, abone kaybının nedenlerinden birisi olarak şifre paylaşımını görüyor. Şirket ilk çeyrekte 200 bin kullanıcı kaybetti ve ikinci çeyrekte iki milyon daha kaybedeceğini tahmin ediyor.

Netflix’ten Chengyi Long bir blog yazısında, “Günümüzde haneler arasında yaygın hesap paylaşımı, uzun vadeli yatırım yapma ve hizmetimizi iyileştirme yeteneğimizi baltalıyor,” ifadesini kullandı.

Uygulamanın genel kullanım için açılıp açılmayacağı henüz bilinmiyor. Platform geçen haftalarda canlı yayın özelliğini de test etmeye başlamıştı.

Siz platformun paylaşımlı hesapların önüne geçme hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Bloomberg

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Netflix ilk önce daha kaliteli görüntü hizmeti sunan ve zengin içeriğe sahip diğer platformların hizmet verdiği ücretleri ben nasıl uygulayabilirim diye düşünsün.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peter Dinklage, Yeni Açlık Oyunları Filmi

Game of Thrones’un Yıldız İsmi Peter Dinklage, Yeni Açlık Oyunları Filmine Katıldı

Halloween Ends Fragmanı

Cadılar Bayramı Öldürür’ün Devamı “Halloween Ends” Filminden İlk Fragman