in ,

Kübalı Yazar Leonardo Padura’nın Polisiye Romanı “Sapkınlar” Türkçe Raflarında

Leonardo Padura’nın polisiye roman türündeki eseri “Sapkınlar” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Bilgi Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

Sapkınlar - Leonardo Padura
- Reklam -
- Reklam -

Leonardo Padura imzalı Sapkınlar okurla buluşuyor. Bilgi Yayınevi tarafından yayımlanan eser, üç farklı zaman diliminde kurgulanan polisiye bir hikâyeyi takip ediyor.

Türkçede daha önce Hayatımın Romanı ve Köpekleri Seven Adam kitaplarıyla yer alan Leonardo Padura, yolculuğuna 2014 Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü sahibi Sapkınlar romanı ile devam ediyor.

1955 yılında Küba’nın başkenti Havana’da doğan Leonardo Padura Fuentes, Havana Üniversitesi Latin Amerika Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Gazetecilik yapan ve çeşitli kültürel-tarihsel konularda makaleler kaleme alan yazar, eserleriyle birçok farklı dilde okurların karşısına çıkmıştı.

- Reklam -

Fransa’nın Sanat ve Edebiyat Nişanı da dahil olmak üzere birçok ödüle layık görülen Leonardo Padura, çağdaş polisiyenin dikkat çeken kalemleri arasında yer alıyor.

Orijinal adı Herejes olan Sapkınlar kendi dilinde ilk defa 2013 yılında yayımlandı. Kitap, toplamda 10 kitaptan oluşan Dedektif Mario Conde serisinin bir parçası olma özelliğini taşıyor.

Sapkınlar romanı, farklı dönemlerde geçen üç kurgu üzerinden polisiye bir anlatı inşa etmeyi hedefliyor.

Sapkınlar – Leonardo Padura | Arka Kapak Tanıtımı

Sapkınlar - Leonardo Padura

- Reklam -

“Üzgün bir adam asla izleyiciye bakmaz. Ona bakan kişinin ötesindeki bir şeyi, uzaktaki bir noktayı arar gözleri; uzaklarda kaybolur ama aynı zamanda kendi içine döner. Asla bir umut vardır diye bakışlarını kaldırmaz; utanmış veya korkmuş gibi bakışlarını da indirmez. Bakışlarını anlaşılmaz bir şeye dikmiştir…”

Köpekleri Seven Adam ve Hayatımın Romanı kitaplarının yazarı Leonardo Padura, tarihsel gerçeklerden yola çıkarak, farklı dönemlerde geçen ama zaman zaman birbirleriyle kesişen üç sürükleyici hikâyeyi olağanüstü bir kurguyla okurlara sunuyor. II. Dünya Savaşı öncesinde Nazilerin zulmünden Havana’ya kaçan Yahudi bir çocuğun, 17. yüzyılda Rembrandt’ın yanına çırak giren Yahudi bir gencin ve günümüz Havana’sında her şeye karşı inancını yitirmiş genç bir kızın kaderini birleştiren ortak noktalar neler olabilir? Padura, 2014 Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü’nü kazanan bu romanla sıradan bir polisiyenin sınırlarını aşıyor, edebiyat yönü güçlü bir metinle okurları düşüncelere sürüklüyor. üçlü bir metinle okurları düşüncelere sürüklüyor.

Toplamda 612 sayfadan oluşan romanın çevirmenliğini Volkan Ersoy üstleniyor. Editörlüğünü Özge İpek Esen’in gerçekleştirdiği kitabın son okuması Emek Erez imzasını taşıyor. Eserin kapak tasarımı Yusuf Efe Temiztürk’e, dizgisi ise Didem Kestek’e ait.

Leonardo Padura’nın Sapkınlar romanı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Welcome to Derry Dizisi İlk Görüntüler - Max 2025

Stephen King’in İkonik Palyaçosu Pennywise Geri Dönüyor: “Welcome to Derry”den İlk Görüntüler

BluTV, Warner Bros. Discovery'ye Satıldı

Yerli Yayın Platformu BluTV, Dünyaca Ünlü Medya Şirketi Warner Bros. Discovery’ye Satıldı