in , ,

Yerli Yayın Platformu BluTV, Dünyaca Ünlü Medya Şirketi Warner Bros. Discovery’ye Satıldı

BluTV, Warner Bros. Discovery tarafından satın alındı. Türkiye’de en çok aboneye sahip olan dijital yayın platformunun yeni sahibi WBD oluyor.

BluTV, Warner Bros. Discovery'ye Satıldı
- Reklam -
- Reklam -

BluTV, Warner Bros. Discovery’nin oluyor. Behzat Ç. Bozkır, Prens ve Yeşilçam gibi yerli yapımların yanı sıra dünya pazarından film ve dizilere de yer veren akış servisinin tamamı WBD’ye satılıyor.

T24’ün haberine göre Türkiye’nin önde gelen dijital yayın platformlarından BluTV, Warner Bros. Discovery tarafından satın alınıyor. Warner Bros. ve Discovery’nin birleşmesi sonucu doğan ve büyük medya devlerinin arasına katılan Warner Bros. Discovery, BluTV’nin yüzde 35’lik hissesini daha önce satın almıştı. Ancak son imzalanan anlaşmayla birlikte BluTV’nin tamamı dev şirketin bünyesine geçmiş oldu.

Ertuğrul Özkök’ün duyurduğu habere göre kanalın satışı, Türkiye’nin dijital yayın pazarında önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Türkiye’de kurulan ilk ve en büyük yerli dijital yayın platformunun, Warner Bros. Discovery’nin sahip olduğu HBO gibi küresel medya şirketlerinin içinde bulunduğu bir grubun bünyesine katılması Türk medya sektöründe de önemli bir hareketlilik yaratacak gibi görünüyor. Birkaç ay önce de benzeri bir satın alım GAİN tarafında gerçekleşmişti.

- Reklam -

BluTV ve GAİN Abonelik Ücretlerine Zam Yaptı

Warner Bros. Discovery Tüm İçeriklerini Bekletmeksizin BluTV’de Sergileyecek

2016’da Doğan Holding’in bir parçası olarak kurulan dijital yayın servisi, kısa sürede Türkiye pazarında kendine sağlam bir yer edinmişti. Özellikle HBO’nun sahibi olduğu dünya çapında popüler dizileri bünyesinde barındırmasıyla dikkat çeken platform, Türkiye’nin yanı sıra Arap dünyasında da önemli bir izleyici kitlesine ulaşmıştı. Bu başarı dünya devi Warner Bros. Discovery’nin dikkatini çekti ve geçen yıl başlayan ortaklık süreci sonunda tam bir satın alma işlemi gerçekleşti.

Warner Bros. Discovery’nin BluTV’yi satın almasının Türk dijital yayın pazarında nasıl bir etki yaratacağı merak ediliyor. Özellikle HBO ve MAX’in içerik kütüphanesindeki dizilerin çıktığı gibi gelecek olmasının yanı sıra platformun kendi orijinal yapımlarının da artması bekleniyor.

- Reklam -

BluTV’nin satışıyla ilgili resmi açıklamalar henüz yapılmazken, sektör temsilcileri bu işlemin Türkiye medya sektöründe genç girişimcilerin başarısını göstermesi açısından önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtiyorlar. Dijital yayın platformunu kuran Doğan Yalçındağ’ın liderliğindeki ekibin platformda mı kalacağı yoksa yeni bir girişimde mi bulunacağı ise şimdilik bilinmiyor.

BluTV, Warner Bros. Discovery'ye Satıldı

BluTV’nin Warner Bros. Discovery’ye satılması hakkında sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: T24

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Bayağı heyecanlandım. Umarım Max’in kataloğu eksiksiz bir şekilde eklerler, 4k yayın özelliği gelir ve Hepsiburada anlaşması bitmez. :smiley:

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Bildiğim kadarıyla Hepsiburada anlaşması iki platform da aynı grupta olduğu için yapılabiliyordu. Bakalım o tarafta neler olacak?
    Benim asıl merak ettiğim şey Blu tv olarak mı kalacak yoksa Max olarak mı devam edecek? Ne olursa olsun arayüzünü değiştirsinler lütfen ya, Blu tv almamamın temel sebebi arayüzünün çok tuhaf ve erişilebilirlikten uzak olmasıydı.
    Ama şu var, Blu tv ve WBD zaten geçen seneden beri flörtleşiyorlardı, habere şaşırsam da aslında beklenmedik sayılmaz.
    Küçük bir soru, Blu tv doğuş değil de Doğan medya grubuna ait diye biliyorum ben, hatta Hepsiburada da aynı şekilde.

  3. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    Doğru, Doğan grubuna aitti Blu TV. Aydın Doğan’ın kızı ve torununun girişimi diye kalmış aklımda. Warner Bros bir kısım hissesine sahipti Blu TV nin, artık komple almışlar.

    Hepsiburada anlaşması da dediğin gibi, iki firmanın aynı şirket ailesinde olması kaynaklıydı. Muhtemelen uzun vadeli devam etmez, bir tarih belirleyip zamanla yolları ayırırlar hepsiburadadan :slight_smile: .

  4. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Haberde Doğuş grubu yazılmış.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sapkınlar - Leonardo Padura

Kübalı Yazar Leonardo Padura’nın Polisiye Romanı “Sapkınlar” Türkçe Raflarında

İspanya'da 16.800 Yıllık Mağara Yerleşimi Bulundu

Tarihöncesinden Kalma Bir Zaman Kapsülü: İspanya’da 16.800 Yıllık Mağara Yerleşimi Bulundu