in ,

Smash Mouth’un Kurucularından Ünlü Müzisyen Steve Harwell 56 Yaşında Hayatını Kaybetti

Steve Harwell yaşamını yitirdi. Bir süredir karaciğer yetmezliği nedeniyle gözetim altında tutulan ünlü sanatçı 56 yaşında hayata veda etti.

Steve Harwell
- Reklam -
- Reklam -

Steve Harwell hayatını kaybetti. 1990 ve 2000’li yıllara damga vuran Smash Mouth grubunun kurucularından olan ünlü müzisyen yaşamını yitirdi. Sanatçı, All Star ve I’m a Believer gibi hit parçalarla tanınıyordu.

Aralarında 2001 tarihli Shrek (Şrek) filminin de olduğu birçok sinema yapımında parçalarıyla yer alan sanatçı, ABD’nin Idaho eyaletinde bulunan Boise kentinde ailesi ve arkadaşları yanı başındayken hayata veda etti.

Harwell bir süredir yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle bir bakımevinde tedavi görüyordu. Yapılan açıklamada sanatçının ölüm nedeni olarak karaciğer yetmezliği işaret edildi.

- Reklam -

Smash Mouth grubunun menajeri Robert Hayes ölüm haberini doğruladı. Hayes, Harwell’ın “huzurlu ve rahat bir şekilde yaşamını yitirdiğini” ifade etti.

Steve Harwell - Müzisyen

90’ların rock müziğinin temel taşlarından olan, çok sayıda albüm ve single ile adından söz ettiren sanatçı için Hayes şöyle konuştu:

“Steve iki yıldır Smash Mouth’tan emekli olmuştu. Grup yeni vokalisti Zach Goode ile turnelere devam ediyor. Bununla birlikte Steve’in mirası müzik sayesinde yaşamaya devam edecek. Steve ile beraber Smash Mouth dünya çapında 10 milyondan fazla albüm sattı ve iki defa 1 numaralı hit single, beş defa Top30 single, üç defa Hot 100 single, dört defa Billboard 200 albümü ve bir Grammy adaylığı alarak listelerin zirvesine yerleşti.”

Steve Harwell Kuşağının En Tanınmış Seslerinden Biriydi

Hayes, yaptığı açıklamaya “Steve’in ikonik sesi, kendi kuşağının en tanınmış seslerinden birisiydi,” diyerek devam etti.

“Hayranlarını ve sahnede performans sergilemeyi severdi. Steve Harwell gerçek bir Amerikandı. Bir Roma mumu gibi gökyüzüne yükselen, hayatın kendisinden daha büyük bir karakterdi. Steve dolu dolu bir hayat yaşadı. Tükenmeden önce evrenin dört bir yanında ışıl ışıl yanıyordu.”

Harwell müzik kariyerine Kaliforniya’nın San Jose kentinde F.O.S. (Freedom of Speech) grubuyla rap müzisyeni olarak başladı. Grubun dağılmasından sonra 1990 yılında arkadaşı davulcu Kevin Coleman ile çalışmaya başladı. Daha sonra gitarist Greg Camp ve basçı Paul Delisle ile bir araya geldi. Dörtlü, yerel bir radyo istasyonunda çalınan iki demo yayınladı. Ekip kısa süre sonra No Doubt ve Beck ile birlikte bir yaz festivalinde sahne aldılar.

- Reklam -

Steve Harwell - Ölüm Haberi

Smash Mouth’un ilk albümü Fush Yu Mang 1997’de piyasaya çıktı. Albümden Walkin’ on the Sun parçası, Billboard’un Modern Rock Tracks listesinde bir numaraya yükseldi.

Grubun ikinci albümü olan 1999 tarihli Astro Lounge, önceki albüme göre daha pop bir iş oldu ve müzikal olarak daha fazla çeşitliliğe yer verdi. Bu albüm aynı zamanda sanatçının kariyerinin en büyük hiti olan All Star’a da ev sahipliği yapıyordu. Şarkı, Shrek filmi dahil olmak üzere birçok sinema yapımında kendisine yer buldu.

Steve Harwell 1999 yılında Astro Lounge albümü için Rolling Stone’a verdiği bir röportajda grubu kötüleyenlere şu mesajı verdi:

“Pek çok insan bu tür şeyler yapacak kadar yetenekli olmadığımızı söyledi. Ama biz yaptık ve ben onların sözlerini yutmalarını istiyorum. Başarısız olmamızı isteyen insanlar tarafından o kadar çok eleştirildik ki… Arkadaşlarınız bile başarısız olmanızı ister. Eğer yüzüstü düşersem çok gülerler. Bu albümü insanlara, ’Hey, bizimle uğraşmayın,’ demek için yaptık. Bu grubu biz kurduk ve kimse onu elimizden alamayacak.”

Steve Harwell hakkındaki hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Rolling Stone


Bizleri sosyal medya ve Google Haberler üzerinden daha sıkı takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ZEGAPAIN Anime Devam Serisi ile Geri Dönüyor

“Cowboy Bebop”ın Anime Stüdyosu, Mecha Serisi “ZEGAPAIN”in Sürpriz Devamını Duyurdu

Aya Tırmanmak - Ursula K. Le Guin | Haftanın Kitabı #285

Aya Tırmanmak ve Diğer Öyküler – Ursula K. Le Guin | Haftanın Kitabı #285