in , ,

“Cowboy Bebop”ın Anime Stüdyosu, Mecha Serisi “ZEGAPAIN”in Sürpriz Devamını Duyurdu

ZEGAPAIN yıllar sonra yeni bir isimle geri dönüyor. Cowboy Bebop’ı hazırlayan anime stüdyosu Sunrise, mecha severleri sevindiren haberi paylaştı.

ZEGAPAIN Anime Devam Serisi ile Geri Dönüyor
- Reklam -
- Reklam -

Kısa ömürlü Mecha anime dizisi ZEGAPAIN, farklı bir dokunuşla geri dönüyor. Cowboy Bebop’ın yapımcı stüdyosu olarak bilinen Sunrise Stüdoysu, mecha anime türünün yeniden canlanmasını kutlamak ve aynı zamanda bu türün oluşmasına yardımcı olan bir dönemin anısını yaşatmak için, orijinal yayınından 17 yıl sonra, klasik dizinin yeni bir isimle geri döneceğini duyurdu.

Kısa bir süre önce ZEGAPAIN Proje Buluşması’nın resmi sitesinde yapılan bir duyuruya göre, 2006 yılında yayınlanan orijinal serinin devamı niteliğindeki yeni bir dizi olan Alto Moda üzerinde çalışmalara başlandı. Yeni dizi, ZEGAPAIN evreninde faaliyet gösteren yeni bir gücün hikâyesini anlatacak. Şu an için hikâye hakkında herhangi bir detay açıklanmadı. Ayrıca yayın tarihi ve bölüm sayısı gibi ayrıntılar da belirtilmedi.

ZEGAPAIN Anime Devam Serisi ile Geri Dönüyor

- Reklam -

Sunrise Stüdyosu, Cowboy Bebop ile bir neslin anime, televizyon dizileri ve filmlerini etkilemişti. Bu ikonik dizi, Sunrise’ı dünya çapında en üst seviye anime stüdyolarından biri hâline getirdi ve geleneksel anime klişelerini alt üst eden yenilikçi dizilerin yapıldığı bir stüdyo olarak konumlandırdı.

ZEGAPAIN Anime Evreni Farklı Spin-off’lar ile Genişleyebilir

Sunrise her ne kadar adını Cowboy Bebop ile geniş kesilmelere duyursa da, aslında mecha anime ile sektöre giriş yapmış ve bu türün en üretken stüdyolarından biri olarak kalmıştı. Sunrise’ın Mobile Suit Gundam serisi gibi projeleri sayesinde mecha türü günümüzdeki popülerliğine ulaşmış olabilir. ZEGAPOINT gibi yaratıcı bir dokunuşla mecha anime üretmeye karar vermesi, Sunrise’ın kültürüne, tarihine ve geleneğine tam olarak uygun bir adım gibi görünüyor.

"Cowboy Bebop"ın Anime Stüdyosu, Klasik Mecha Serisi "ZEGAPAIN"in Sürpriz Devamını Duyurdu

Orijinal ZEGAPAIN serisi, öğrenci Kyo Sogoru ve arkadaşı Ryoko Kaminagi’nin okul, arkadaşlar ve aile ile başa çıktıkları maceraları anlatıyor. Hevesli bir yüzücü olan Kyo bir gün havuzda daha önce hiç görmediği bir kızla tanışır, adının Shizuno Misaka olduğunu öğrenir ve hikâye buradan başlar. Kyo, Shizuno’nun geldiği başka bir boyuttaki uzaylılar tarafından yok edilme tehdidi altında olduğunu öğrenir ve ona yardım etme görevini üstlenir. Ryoko da bu maceraya dahil olur ve böylece fantastik bir iki dünya macerası başlar.

- Reklam -

Alto Moda’nın duyurusunun yanı sıra, ZEGAPAIN Proje Buluşması ayrıca yeni animenin prömiyerine hazırlık olarak birkaç spin-off da duyurdu. İlk olarak 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren her pazar günü Japonya’daki Tokyo MX kanalında orijinal ZEGAPAIN anime serisinin yeniden yayınlanacağı açıklandı. Ayrıca, animeye öncülük eden 2016 yapımı animasyon film olan ZEGAPAIN ADP de yeniden gösterime girecek. Sunrise Stüdyosu’nun yeni ZEGAPAIN serisinin büyük bir başarı olması için büyük bir çaba harcadığı görülüyor.

"Cowboy Bebop"ın Anime Stüdyosu, Klasik Mecha Serisi "ZEGAPAIN"in Sürpriz Devamını Duyurdu

Animeyi izlemiş miydiniz? Devam edecek olması hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, anime dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Anime News Network

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Mecha türü hayranı olmama rağmen Super Robot alt türüne genel olarak bir merakım olmamasına karşın Zegapain bu alt türde sevdiğim nadir işlerden birisiydi. Her ne kadar hikaye büyük ölçüde tamamlanmış olsa da spoiler bazı mevzulardan ötürü evreni genişletecek yeni işlere oldukça uygun bir yapıda kurgulanmıştı. Sunrise (ki şu sıralar Namco Bandai Filmworks adıyla yeniden organize edildiler) de 2009’dan bu yana bu evrenle işi bitmediğini de, official websitesi üzerinden yapılan viral güncellemelerle belli etmişti aslında ve 10. yıldönümü projesi Zegapain ADP de her ne kadar serinin Blu Ray seti öncesi nabız yoklama işi olsa da bir yerlerde yeni bir Zegapain işi üzerinde çalışılıyor olduğu söylentileri o zamandan bu yana eksik olmadı. Birkaç yıldır XEBEC’in animatör kadrosunun da gücünü arkalarına aldıkları için ben şahsen görsel olarak oldukça sağlam bir iş bekliyorum.

    Bu arada ta 1970’lerden beri önemli bir stüdyo olan ve o zamanlardan Cowboy Bebop’a dek Mobile Suit Gundam, Armored Trooper Votoms, Mobile Police Patlabor, Dirty Pair ve City Hunter başta olmak üzere birçok hit çıkartan Sunrise’ı Cowboy Bebop ile adını duyurmuş gibi lanse etmek de biraz talihsiz bir ifade olmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Erkekler - Sandra Newman

Sandra Newman’ın Erkeklerin Aniden Ortadan Kaybolduğu Bir Dünyada Geçen Romanı Türkçe Raflarında

Steve Harwell

Smash Mouth’un Kurucularından Ünlü Müzisyen Steve Harwell 56 Yaşında Hayatını Kaybetti