in ,

Sandra Newman’ın Erkeklerin Aniden Ortadan Kaybolduğu Bir Dünyada Geçen Romanı Türkçe Raflarında

Sandra Newman imzalı “Erkekler” romanı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Düşbaz Kitaplar etiketiyle okurların beğenisine sunuluyor.

Erkekler - Sandra Newman
- Reklam -
- Reklam -

Sandra Newman’ın son kitabı Erkekler okurla buluşuyor. Düşbaz Kitaplar etiketini taşıyan eser, Y kromozomu taşıyan her bireyin ortadan kaybolduğu hayali bir gelecekte geçiyor.

57 yaşındaki Amerikalı yazar Sandra Newman’ın kaleme aldığı 2022 çıkışlı The Men (Erkekler) Yasemin Büte çevirisiyle Türkçeye kazandırıldı.

New York Times Yılın Önemli Kitabı listesinde kendisine yer bulan The Heavens (Başka Evrenler) ile tanınan yazar, aynı zamanda Washinton Post’un yılın en iyi kitapları listesine aldığı The Country of Ice Cream Star (Dondurma Yıldızı Ülkesi) ile adından söz ettirmişti. Roman türünün yanı sıra kurmaca ve kurgu dışı çalışmalarıyla da bilinen Newman, metinleriyle Harper’s ve Granta dergilerinde de yer almıştı.

- Reklam -

New York’ta yaşayan yazarın son kitabı Erkekler, erkek ırkının bir anda yeryüzünden silindiği tuhaf bir geleceği tasvir ediyor.

Erkekler – Sandra Newman | Arka Kapak Tanıtımı

Erkekler - Sandra Newman

Ağustos ayının son günlerine yaklaşırken bir akşam, Jane Pearson, kocası Leo ve beş yaşındaki oğulları Benjamin ile birlikte California ormanlarının derinliklerinde kamp yaparlar. Jane alacakaranlık çökerken Leo ve Benjamin’in yatmaya hazırlandıkları çadırın dışına astıkları hamakta uyuyakalır. İşte tam da Jane’in o uyku ânında Y kromozomu taşıyan kim varsa ortadan kaybolur. Ameliyatın ortasında ameliyathanelerden, direksiyon başından, tartışmalardan, sohbetlerden, sevişmelerden, ilişkilerden bir anda yok olur Y kromozomu taşıyanlar.

Çocuklar, yetişkinler hatta fetüsler bile artık yoktur. En başta da Leo ve Benjamin yoktur. Nedeni, nasılı bilinmez, nerede olduklarına akıl sır ermez.

Sandra Newman’ın son romanı Erkekler, kusursuz bir toplum hayalini, feminist ütopyaları ve imkânsız fedakârlıkları sürükleyici bir dille anlatırken bireysel arzu ile toplumun iyiliği arasındaki çatışmayı sorguluyor ve sorgulatıyor.

- Reklam -

“Erkekler” Kitabı Hakkında Ne Dediler?

“Kitabın tedirgin edici hayal gücü, sayfaları arasından dünyamıza ulaşıyor…” – Naomi Alderman, Güç romanının yazarı

 “Çarpıcı bir feminist ütopya (ya da distopya demeliyiz belki de)…

Newman, feda etme eyleminin sınırlarının ne kadar zorlanacağına dair çok kuvvetli öngörüler sunuyor. Karakterler birbirine yaklaştıkça yazar da bu toplu kayboluşa yönelik sarsıcı açıklamalarda bulunuyor. Bu cidden feci.” – Publishers Weekly

Toplamda 240 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Yasemin Büte, editörlüğünü Nimet Kirşan, son okumasını Armağan Tuna üstleniyor. Eserin kapak tasarımı ise Hatica Ünal imzasını taşıyor.

Sizin Sandra Newman’ın son romanı Erkekler hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Walter_Mitty Walter_Mitty dedi ki:

    Bu kitap bana “Son Erkek” çizgi romanını hatırlattı.

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Bu aralar ben de çok sık rastlıyorum bu kurguya. Post-apokaliptik bir ortamda, erkeklerin yok olmasını konu ediniyorlar. Şu ana kadar kadınların yok oldugu bir kurguya denk gelmedim. Kendi içinde bir alt tür oldu galiba.

  3. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Kadınların yok olduğu(uyudukları) kurguda var aslında.

  4. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    World’s End Harem var.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Stephen King - Holly Açıklaması

Stephen King’den Yeni Kitabı “Holly” için Sadık Okurlarına Uyarı

ZEGAPAIN Anime Devam Serisi ile Geri Dönüyor

“Cowboy Bebop”ın Anime Stüdyosu, Mecha Serisi “ZEGAPAIN”in Sürpriz Devamını Duyurdu