in ,

Stephen King’den Yeni Kitabı “Holly” için Sadık Okurlarına Uyarı

Stephen King, Holly Gibney karakterinin yeni macerasını konu alacak “Holly” kitabı hakkında okurlarına uyarıda bulundu.

Stephen King - Holly Açıklaması
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King imzalı polisiye, korku ve suç romanı Holly 5 Eylül 2023’te yurt dışındaki okurlarla buluşuyor. Amerikalı yazar yeni kitabına dair kısa bir açıklamada bulunarak okurları uyardı.

75 yaşındaki yazar yeni eserlerle okurların karşısına çıkmaya devam ediyor. Üretime bir gün olsun ara vermeyen King, geçen günlerde yeni kitap haberlerini birbiri ardına sıralamıştı. Üçüncü bir Talisman (Tılsım) romanının yolda olabileceğini işaret eden yazar, ayrıca You Like It Darker adlı yeni öykü kitabından ve Holly Gibney’nin bir sonraki macerası We Think Not’tan bahsetmişti.

We Think Not öncesi Dedektif Gibney’nin bir başka macerasını işleyecek Holly kitabı bu eylül ABD’de raflardaki yerini alıyor. Daha önce Bill Hodges Üçlemesi (Bay Mercedes, Kim Bulduysa Onundur ve Son Nöbet), Yabancı ve Kan Varsa kitaplarında yer alan Holly Gibney karakteri; şimdi yola kendi adını verdiği bir kitapla çıkmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

We Think Not - Stephen King - Holly Gibney Kitap

Stephen King, Yeni Kitabı “Holly” Hakkında Konuştu

Son dönemlerde eserlerindeki korku dozunun azaldığı ve eskiye kıyasla daha ılımlı metinler kaleme aldığı öne sürülen Stephen King, Holly için ilk uyarıyı Twitter’dan yaptı:

“Yeni romanım HOLLY 5 Eylül’de yayımlanıyor. Uyarı: Oldukça dehşet verici birkaç sahne içeriyor.”

Hayranlar “oldukça dehşet veren sahneler” dendiğinde akla Misery’den (Sadist) It’e (O) birçok Stephen King kitabı getiriyor. Birçok okur ise King’in artık “köklerine geri döndüğü” eserler okumayı bekliyor. Dolayısıyla yazarın bu açıklaması yazarın sadık okurlarını da heyecanlandırabilecek türden.

Holly - Stephen King

- Reklam -

Finders Keepers dedektiflik bürosunda çalışan Gibney, son olarak If It Bleeds (Kan Varsa) öykü derlemesine adını veren öyküde, bir Yabancı’ya karşı zorlu bir mücadeleye girmişti.

Yazarın yeni kitabı “Covid-19” “yamyamlık”, “Cumhuriyetçilere oy veren eyaletler” gibi anahtar kelimeler yer alıyor. Hızlı bir akışa sahip olduğu değerlendirilen kitabın başkarakteri için King daha önce yaptığı bir açıklamada şöyle demişti:

“Holly Gibney’yi asla bir kenara atamazdım. Holly’nin Bay Mercedes’te figüran bir karakter olması gerekiyordu ama o, hem kitabı hem de benim kalbimi çaldı. Holly, tamamen ona ait (bir kitap).”

Siz Stephen King’in son dönem kitaplarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Geek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Bu adam kesinlikle robot ama bizden saklıyorlar :smiley: Dakikada 5 kitap yazıyor adam.

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    King’e “köklerinden uzaklaştığı” gerekçesiyle eleştiri yöneltenler Sadist’i okumamış olanlar olmalı. Adam ta 1987’de bu konuyla ilgili duygularını apaçık bir şekilde ortaya koymuş. Bırakın da kendisine ait hayal dünyasında nasıl isterse öyle yazsın. Biz sadece anahtar deliğinden bakıyoruz.

    Aslında onun kadar üretken çok yazar var ama King daha önplanda olunca bu durum nadirmiş gibi görünüyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Succession - Kendall Roy Gizemi

“Succession”ın Yaratıcısı, Final Sezonundaki En Gizemli Sahneye Açıklık Getirdi

Erkekler - Sandra Newman

Sandra Newman’ın Erkeklerin Aniden Ortadan Kaybolduğu Bir Dünyada Geçen Romanı Türkçe Raflarında