in ,

“Succession”ın Yaratıcısı, Final Sezonundaki En Gizemli Sahneye Açıklık Getirdi

“Succession” dizisinde Kendall Roy’un adının geçtiği belgedeki ‘gizem’, yapımın yaratıcısı Jesse Armstrong tarafından açıklandı.

Succession - Kendall Roy Gizemi
- Reklam -
- Reklam -

Succession dizisi tartışma yaratan bir finalle geçen mayıs ekranlara veda etti. HBO’nun Emmy ödüllü drama dizisinde perde arkası merak edilen bir sahneye Jesse Armstrong’dan çok temel bir açıklama geldi.

4. sezon bölümleri ile ekrandaki macerasını sonlandıran Succession dizisi şimdiden HBO’nun klasik dramaları arasındaki yerini almaya başladı. Roy Ailesi’nin aile içi dramaları ve medya imparatorluğunu ele geçirme savaşlarını takip eden dizi, final sezonunda ciddi bir “taht kavgasına” da ev sahipliği yaptı.

Senaristler “sürpriz” final için gidiş yolunu hazırlarken şirketin başına geçmesi en olağan görünen Kendall Roy’un (Jeremy Strong) işini son derece kolaylaştıracak bir belge, yapımın da en gizemli noktalarından biri oldu.

- Reklam -

Succession 4. Sezon ile Final Yapabilir HBO

“Succession”ın Final Sezonundaki Kendall Roy Gizemine Yalın Bir Açıklama Geldi

4. sezonun Honeymoon States başlıklı 4. bölümünde Logan Roy’un (Brian Cox), büyük oğlu Kendall’ı halefi ilan ettiğini ortaya koyan yazılı bir belge ortaya çıkmıştı. Ancak bu belgede Kendall’ın ismi, altından başlayıp üzerine doğru kalemle çizilmişti. Bu çizginin Kendall’ın adının altını çizmek için mi, yoksa üstünü karalamak için mi atıldığına dair ise hayranlar ve dizi karakterleri ciddi şüpheler yaşamıştı. Aradan geçen 4 ayın ardından bu gizem ortadan kalktı.

FTWeekend Festivali’nde açıklamalarda bulunan Jesse Armstrong, bahsi geçen sahneye dair gerçeği şu sözlerle açıkladı:

“Eğer bir şeyin üzerini çizecek olsaydınız, altından başlamazdınız, değil mi?”

Succession - Kendall Roy Gizemi - HBO

Succession’ın İlham Kaynağının Rupert Murdoch’un Hikâyesi Olduğu Doğrulandı

Armstrong geçen günlerde, yapımın ilham kaynakları hakkında da konuşmuştu. Dizinin işlediği konu itibarıyla News Corp ve Fox Corporation’ın sahibi Rupert Murdoch’un hikâyesini takip ettiği uzun zamandır tahmin ediliyordu. 52 yaşındaki senarist, Roy Ailesi’nin tamamen kurgusal olduğunu ancak yararlanabilecekleri bir sürü veraset hikâyesinin olduğunu ifade etmişti. Ancak geçen ağustos Edinburgh TV Festivali’nde konuşan Armstrong bu konuya daha net bir yanıt verdi:

- Reklam -

“Rupert Murdoch ve ailesi hakkında, yani gerçek insanlara dayanan bir senaryo yazdım. Channel 4’da bir tür belgesel olarak başlayan çalışma bir tür dizi senaryosuna dönüştü.”

Armstrong başlangıçta bu senaryo üzerinde çalışmayı bıraktığını, yıllar sonra ise bunun “gerçekten harika bir fikir” olduğunu düşündüğünü ve sonunda Succession’a dönüşecek hikâye üzerinde çalışmaya başladığını söyledi.

Succession 4. Sezon Finali inceleme

Toplamda 13 Primetime Emmys sahibi olan Succession’ın oyuncu kadrosunda Brian Cox ve Jeremy Strong ile birlikte Sarah Snook, Matthew Macfadyen, Alan Ruck, Kieran Culkin, Peter Friedman, Nicholas Braun, J. Smith Cameron, Scott Nicholson ve David Rasche gibi isimler yer alıyordu.

Siz final sezonundaki bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Tamam ama zaten üstünü çizerken sağdan sola çizmez miyiz bir şeylerin? O mantıkla da diğer seçeneğe işaret ediyor. Gerçi sağlak ve solak olana göre değişir mi? Logan hangisiydi? :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Crime 101: Chris Hemsworth ve Pedro Pascal Başrolde

Chris Hemsworth ve Pedro Pascal’ın Başrolünde Olduğu “Crime 101” Filmi Amazon ile Geliyor

Stephen King - Holly Açıklaması

Stephen King’den Yeni Kitabı “Holly” için Sadık Okurlarına Uyarı