in ,

Steven Spielberg 54 Yıllık Kariyerinin En İyi Filmini Açıkladı

Ünlü yönetmen Steven Spielberg, altmış yıla yayılan görkemli kariyerindeki en iyi filmi hakkında konuştu.

Steven Spielberg Kariyerinin Filmi Hakkında Konuştu
- Reklam -
- Reklam -

Steven Spielberg, kariyerinin en iyi filmi olarak gördüğü yapımın hangisi olduğu sorusuna cevap verdi.

Jaws, Close Encounters of the Third Kind, Raiders of the Lost Ark, E.T., Jurassic Park, Schindler’s List ve Saving Private Ryan gibi sinemanın kilometre taşlarını yaratmasıyla tanınan Steven Spielberg, 77 yaşında olmasına rağmen Hollywood’un en önemli isimlerinden biri olmayı sürdürüyor. Son sinema girişimi The Fabelmans sonrasında kapsamlı filmografisinin zirvesi olarak gördüğü şeyi belirledi.

Spielberg’ün Hollywood’daki yolculuğu Jaws, E.T. ve Jurassic Park’ın kendi dönemlerinde en çok gişe hasılatı elde eden filmler olmasıyla gişe rekorları kıran başarılara imza atmakla kalmadı, aynı zamanda Er Ryan’ı Kurtarmak ve Schindler’in Listesi ile En İyi Yönetmen dahil olmak üzere üç galibiyet ve En İyi Film ödülü ile etkileyici bir 22 Akademi Ödülü adaylığı kazandı.

- Reklam -

Steven Spielberg Kariyerinin Filmi Schindler's List

The Hollywood Reporter’a verdiği bir röportajda konuşan ödüllü yönetmen, 1993 tarihli başyapıtı Schindler’in Listesi’nin sinema kariyerindeki başarılarının zirvesi olduğunu ifade etti. Bununla birlikte gelecekteki bir projenin bu konumu aşma olasılığına da yer bırakarak şunları söyledi:

“Bu şimdiye kadar yaptığım en iyi film. Bundan sonra yapacağım en iyi film olduğunu söylemeyeceğim. Ama şu anda en çok gurur duyduğum işim bu.”

Steven Spielberg’e Göre Kariyerinin En İyi Filmi “Schindler’s List”

Steven Spielberg’ün gişe rekorları kıran yaz filmleri repertuarında bir anomali olan 1993 yapımı Schindler’in Listesi, gerçek bir hikâyeden uyarlandı ve II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin Yahudi soykırımı sırasında Polonya’da yaşananları anlatıyordu. Spielberg daha önce de ağır dramlara imza atmış olsa da, Schindler’in Listesi yönetmenin imzası hâline gelen kalabalıkları memnun eden filmlerinden bir sapmaya işaret ediyordu. Jaws, Indiana Jones ve Jurassic Park’ın aksine bu filmin tarihin karanlık sularında gezinerek İkinci Dünya Savaşı’nın üzücü gerçekliğini tasvir ediyordu.

- Reklam -

Steven Spielberg Kariyerinin Filmi Filmi Schindler

Beklentileri aşan Schindler’in Listesi dünya çapında 322,2 milyon dolar hasılat elde ederek 22 milyon dolarlık mütevazı bütçesi göz önüne alındığında dikkate değer bir başarıya imza attı. Liam Neeson’ın Yahudi çalışanlarını koruyan merhametli sanayici Oskar Schindler’i canlandırdığı film büyük beğeni topladı. Eleştirmenler Liam Neeson, Ralph Fiennes ve Ben Kingsley’in performanslarını överken, Roger Ebert filmi “sanat yönetimi, sinematografi, özel efektler ve kalabalık kontrolü açısından bir başyapıt” olarak tanımladı.

Film sadece eleştirmenlerin beğenisini elde etmekle kalmadı. Aynı zamanda izleyiciler tarafından da sevildi ve IMDb Top 250 ve benzeri listelerde her zaman ilk sıralarda almayı başardı.

Sizce Steven Spielberg’ün en iyi filmi Schindler’in Listesi mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ağustosta Görüşürüz - Gabriel García Márquez

Gabriel García Márquez’in ‘Kayıp’ Romanı “Ağustosta Görüşürüz” Dünyayla Aynı Anda Türkçede

Çin 240 Milyon Yıllık Ejderha Benzeri Sürüngen Fosili

Çin’de 240 Milyon Yıllık ‘Ejderha’ Benzeri Devasa Bir Deniz Sürüngeninin Bütün Hâlindeki Fosili Bulundu